Bij Les Oliviers du Taulisson (Mont Ventoux, Provence, Frankrijk) werden de olijven dit jaar al een stuk vroeger dan normaal geperst, eind oktober om precies te zijn. Na de schrale oogst van 2016 zijn Guy en Dina nu best tevreden over de hoeveelheid met de hand geplukte biologische olijven.
Nu de olijfolie na enkele weken rijpen in de inox vaten wat aan maturiteit heeft gewonnen, werd er aan het bottelen geslagen. Ideaal om tijdens de feesten nog leuke cadeautjes uit te delen en de feesttafel net dat tikkeltje extra te geven.
Ook de gasten van Guy & Dina zullen het hele jaar door van hun vloeibare goud kunnen genieten. De etiketten ontwierpen ze, net als alle andere drukwerk, helemaal zelf en ze gingen daarbij voor een minimalistische en originele vormgeving.
Hoe kan het ook anders dan dat er eigen olijfolie geserveerd wordt in een B&B die ‘Les Oliviers du Taulisson’ heet?! Zelfs hun kamers kregen de namen van de 3 olijfsoorten die hun olijfgaard staan, mee: Tanche, Picholine & Aglandau.
Wie graag uitgebreid komt genieten en proeven van hun keuken – dagvers en huisbereid op basis van lokale producten – kan hun voordelige genietersarrangementen boeken. Hun eigen olijfolie is uiteraard een constante in hun keuken, zelfs tijdens het ontbijt. Ze trachten zoveel mogelijk Frans, Provençaals en/of zuiders te koken. De dag tevoren stellen ze hun menu of plat du jour voor, zodat ook de gasten die niet voor een arrangement kozen, toch nog mee gezellig kunnen tafelen, indien gewenst.
Meer info op de website van Les Oliviers du Taulisson of op hun blog.