TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

Achter de Schermen: Koen & Katja (JADORE SAFARIS)

Met hoofdzetel in Arusha (Tanzania) organiseren Koen & Katja sinds 2020 reizen en safari’s in Oost-Afrika (Tanzania, Kenia, Oeganda, Malawi). JADORE SAFARIS biedt Nederlandstalige en/of Engelstalige begeleide individuele privéreizen. Van low budget met tent en kok, tot decadente luxereizen, of fiets- en boottochten tot zelfs ballonvluchten. Koen & Katja willen mensen laten beleven wat hen ooit zelf is overkomen, namelijk al die dagelijkse stress van zich af kunnen schudden in Afrika. Niet door zo maar enkel aan een strand te gaan liggen, maar door zich te focussen op de pracht van de natuur en cultuur tijdens een safari. De vriendelijkheid en gastvrijheid die ze in het oosten van Afrika hebben mogen ontvangen, geven ze nu met JADORE SAFARIS op hun beurt weer door aan de gasten die Tanzania aan de lijve willen leren kennen.

We belichten graag het mooie verhaal van dit koppel en laten hen zelf aan het woord.

"Na eerst jaren rond de Europese kerktorens vakanties te hebben beleefd, werd het tijd om de horizon wat te verruimen. Het moment dat we oog in oog kwamen te staan ​​met wilde dieren, was het moment dat het traject van ons leven totaal veranderde. Het voelde als thuiskomen en we werden vanaf dat moment verslaafd aan het avontuur, net als de gastvrijheid, de cultuur, de natuur en de schoonheid van Oost-Afrika.

Het was een weloverwogen beslissing die enkele jaren geleden is tot stand gekomen nadat we dus verliefd op Afrika werden (ook al klinkt dat erg clichématig). Uiteindelijk kozen we voor het land dat word bestempeld als het meest veilige en vredige van gans het continent Afrika. Waar in jaren geen betogingen of volksopstanden plaatsvonden en waar alle godsdiensten en stammen niet naast maar onder elkaar leven: Tanzania.

Nu de kinderen oud genoeg waren om op eigen benen te gaan staan, begon de zoektocht naar geschikte en vooral betrouwbare contacten. Maar op 7.000km afstand was dit niet zo evident. Uiteindelijk na wat ‘hobbels’ en 2 jaar alles bijna dag en nacht voor te bereiden is het dan toch gelukt. Uren, dagen, weken en maanden hield vooral Koen zich in zijn vrije tijd bezig met het bestuderen van het land en de kansen en mogelijkheden die het land te bieden heeft. Leuke anekdote misschien is dat er bij Katja in 2017 nog geen haar op haar hoofd was die nog maar dacht om nog maar naar Afrika op reis te gaan. De vele negatieve clichés zoals te gevaarlijk, te warm, te ver of tropische ziektes … om nog maar te zwijgen over slangen en spinnen. Niemand kon haar overtuigen om haar koffers te nemen. Maar hoe een mens toch kan veranderen als je iets aan de lijve ondervindt, of net niet ondervindt. Vier jaar later wonen we er nu al!

We hebben er ons levensdoel van gemaakt om een ​​safaribedrijf te creëren dat helemaal draait rond unieke ervaringen en het delen van de meest bijzondere natuur en wildernis. Dus niet zoals bij een grote touroperator zomaar een busje met allerlei verschillende nationaliteiten vullen, maar een geheel persoonlijk samengestelde safari-reis. Volledig op maat naar de dromen en wensen van onze gasten. 

Zo persoonlijk dat we die op de luchthaven zelf komen afhalen. Net als op het einde van de trip, waar iedereen zijn verhalen, indrukken en belevenissen nog eens kan uit de doeken doen…. Om dan weer naar de luchthaven te worden gebracht richting lage landen, of door te reizen voor bv. een strandvakantie op het nabij gelegen eiland Zanzibar.

JADORE SAFARIS kwam misschien ook wel mede door de pandemie versneld tot stand, toen er in een toeristisch land als Tanzania een nog grotere ramp als in de Westerse wereld tot stand kwam. Een sector waar zo ontzettend veel mensen hun brood mee verdienen, stond extreem zwaar onder druk. Op die manier hebben we mensen leren kennen die we op hun beurt nu weer van een toekomst kunnen voorzien.  Door te investeren in onder meer gidsen en chauffeurs, die opnieuw de draad kunnen oppikken om hun gedane studies, werk en vooral hun passie weer te laten beleven.

Alle Belgische luxe en vooral zekerheden in België opgeven (als vrachtwagenchauffeur en schoonheidsspecialiste) waren alles behalve een gemakkelijke stap maar YOLO heeft uiteindelijk gezegevierd. Het aanvankelijke doel om hier stress in te ruilen voor 'hakuna matata' is wel een illusie gebleken, want ondertussen weten we wel beter: als je alles tot in de puntjes goed wil doen, is safari’s inrichten ook een 24/7 job."

Meer info op de website van Jadore Safaris.

 Informeer of boek bij JADORE SAFARIS

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!