BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Achter de Schermen

Achter de Schermen: Koen & Peggy (Casa Claví)

Koen & Peggy - Casa Clavi

Eind 2021 namen Koen Matthys en Peggy Boone de bloeiende B&B Casa Claví (Spanje, Andalusië) over van Luc Hendrickx & Ivette Gorremans.

We hadden een gesprek met de nieuwe eigenaars.

Koen & Peggy, jullie zijn de gloednieuwe eigenaars van Casa Claví. Stellen jullie jezelf even voor? Hoe zijn jullie ertoe gekomen om een B&B in Spanje te runnen?

“Wij zijn afkomstig uit Evergem in Oost-Vlaanderen en het was al lang een droom van ons om te verhuizen naar warmere oorden.  Daar wij ondernemers zijn in hart en nieren, waren we er al vlug uit dat een B&B perfect bij ons past. Onze ervaring in de horeca kunnen we aanwenden om aan onze gasten het beste te bieden. Als frequente reizigers weten we als geen ander wat gasten zoal verwachten. Spanje, en specifiek Andalusië, was voor ons een gemakkelijke keuze. Het klimaat en charme met daarbij de natuur waren de punten die ons over de streep hebben getrokken. Onze voorkeur ging naar het binnenland om toch wat afstand te houden van het massatoerisme aan de Spaanse costa’s. Echter met de kust binnen een aanvaardbare reistijd, voor wie toch eens wil genieten van zon en strand.“

Jullie kozen ervoor om een bestaande B&B met naam en faam over te nemen. Was dat een bewuste keuze?

“We hebben verschillende panden en regio’s bezocht maar uiteindelijk was Casa Claví onze favoriet. Na een bezoek en kennismaking met Luc en Ivette was onze keuze snel gemaakt! Zij hebben Casa Claví 12 jaar uitgebaat met hart en ziel waardoor de B&B een zeer goede reputatie kreeg. Ze zijn er in geslaagd een gezellige sfeer te creëren in combinatie met alle nodige comfort. De kamers zijn smaakvol ingericht en bieden voldoende luxe en voorzieningen om de gasten een “thuisgevoel” te geven. Ook wij hadden snel het gevoel dat dit onze thuis kon worden. We leggen de lat voor ons zelf dan ook zeer hoog om hen waardig op te volgen.“

Wanneer verhuizen jullie definitief naar Spanje?

“In de maand januari 2022. We hopen om vanaf april onze eerste gasten te mogen ontvangen, al mag het voor ons ook vroeger. Behalve de B&B aankleden met onze eigen “touch” en een zwembadverwarming zijn er voorlopig geen grote werkzaamheden gepland. In de toekomst zullen we proberen om onze zeer grote amandelboomgaard van ongeveer 6 ha dichter bij de klanten te brengen. De amandelboomgaard wordt momenteel verzorgd en geoogst door een plaatselijke boer. We kunnen hier zelf oogsten zodat de gasten hun zelf geoogste, verse amandelen mee kunnen nemen naar huis. Ook olie persen zou binnen de mogelijkheden moeten liggen. Dit zal uiteraard allemaal wel wat organisatie en voorbereiding vragen.”

Waar kijken jullie het meest naar uit in dit avontuur?

“We kijken alvast uit naar de Spaanse zon en de manier van leven daar, die toch wel een stuk gemoedelijker is dan wat we in België kennen. We hopen uiteraard zoveel mogelijk gasten aan te kunnen trekken en willen hen een uniek verblijf aanbieden met voor elk wat wils. Wie cultuur wil opzoeken, evenals de sportievere toerist maar ook wie wil uitrusten kan bij ons terecht. We willen telkens voldoen aan de eisen van de klant en ons niet vastklemmen aan onze huisregels. Hoewel je uiteraard niet zonder bepaalde afspraken kan, willen we graag een vrije sfeer creëren waar iedereen op zijn eigen manier van vakantie kan genieten. Cultureel heeft Spanje een enorme rijkdom. Niet alleen de grootsteden zoals Sevilla, Cordoba en Granada hebben een rijkelijke culturele geschiedenis maar zelfs de plaatselijke kleinere steden en dorpen hebben heel wat te bieden. We voorzien dan ook voldoende informatie zodat iedereen zijn eigen “culturele planning” kan maken. Op sportief gebied zien we vooral mogelijkheden binnen het fietsen en wandelen.  Een begeleide fietsweek ligt op het programma met daarin de nodige hoogtemeters voor de betere wielertoerist. Al zal onze eigen conditie eerst omhoog moeten, willen we niet als begeleider losgereden worden. In samenwerking met de plaatselijke manege zouden we eveneens begeleide tochten organiseren. Ook een golfcourt en padelterreinen zijn in de buurt ter beschikking. Als we nu ook nog het Spaans onder de knie krijgen, kan niets ons nog tegen houden om van dit avontuur een succes te maken!”

Hoe reageerden jullie vrienden op het aangekondigde vertrek?

“Hoewel iedereen wel wist dat we graag naar het Zuiden zouden migreren, was het voor sommige vrienden en familie toch even schrikken. We weten echter allemaal dat Spanje niet de andere kant van de wereld is en een bezoekje heus geen onoverkomelijke opgave is. De schrik van het eerste moment is voor velen stilaan een opportuniteit geworden om eens op een andere manier op reis te gaan. We kijken nu al uit naar het terugzien van vrienden en familie eens we daar zijn. Er staat ook jaarlijks een “terugkommoment” op de agenda bij ons, waarschijnlijk in januari of februari. We ontmoeten dan graag vrienden, kennissen en familie die we nog niet terug zagen om gezellig bij te praten.”

Interesse in een verblijf bij Koen & Peggy in Casa Claví? Meer info op de website.


 
 Informeer of boek bij CASA CLAVÍ

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!