TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Agriturismo La Vallata: Brieven uit Umbrië (6)

Agriturismo La Vallata

Op het toppunt van de Corona-crisis vergastte Tim Huwé ons regelmatig op ‘Brieven uit Umbrië’, waarin hij zijn eigenzinnige kijk gaf op hoe COVID-19 Italië in het algemeen en Agriturismo La Vallata in het bijzonder in een wurggreep hield. Nu de zomervakantie ruim halverwege is, geeft hij een nieuwe stand van zaken:

"Het is weer een tijdje geleden dat ik de tijd had om even achter het scherm te gaan zitten om te (be)schrijven wat er allemaal gebeurd is bij La Vallata, in Umbrië, in Italië. Dat heeft veel en vooral te maken met het feit dat we sinds begin juni weer 'normaal' aan het werk zijn.

De flow van gasten is alvast min of meer genormaliseerd, de smetvrees onder onze gasten beperkt zich vaak tot onnozele grappen maar zodra het eerste deel van het aperitief voorbij is, is van vrees geen sprake meer. Het zijn weer de vele gezellige momenten, het buldergelach en de zever die voorrang krijgen op al de rest, al hangt het woord c-virus wel steeds in de lucht.

De gasten zijn echter veel geruster hier in Italië dan thuis in de heimat (niet mijn woorden). Wat er in België gebeurt, is met geen woorden te beschrijven. We zullen er dan ook maar over zwijgen, al moet ik toegeven dat ik het moeilijk heb om mijn mond te houden en menig mediageil politiek viroloog of is het viroloog politieker mijn gedacht te zeggen. Ja, ja ,ik weet het wel, als uitbater zou ik er misschien beter over zwijgen, maar er zijn grenzen, en die hebben bepaalde mensen wel degelijk al lang serieus overschreden.

De dagen zijn dus weer goed gevuld van +-5.30 tot +- 13u om dan weer rond 16u volop aan het werk te gaan tot - zoals gisteren - 1/1.30u. Twee werkdagen in 1 voor zowel Loredana als mezelf. Het is echter geen moeite, wij hebben blijkbaar het geluk altijd zeer fijne, aangename en goedlachse gasten over de vloer te krijgen, en dan is hard werken een plezier voor ons.

Het is wel zo dat we elk meer 'vrije' dagen nemen dan in normale omstandigheden, dat heeft niet alleen te maken met het c-woord maar ook met wat persoonlijke familieomstandigheden, en we zijn geen 30 meer hé, al ben ik in mijn hoofd nog wel degelijk minderjarig.

Het zijn ook hete dagen, de toeristen mogen dus volop genieten van het vakantiegevoel en zeer regelmatig hun lichaam afkoelen in het zwembad, hun gemoed in prosecco, sprits of een anijsdrankje, pintje of wie gewoon water wil, al zijn die laatsten eerder uitzonderlijk.

Pizza, pasta, BBQ, lasagna, gelato artigianale, melone, prosciutto, en nog veel meer lekkers zorgen 's avonds dan weer voor goed geluimde magen, om 's ochtends afgelost te worden door puur natuur vers brood, en alles wat daarop kan.

Voilà, ik hoor de gasten alweer grappen en grollen aan de ontbijttafel. De koffie is alweer op, ik ga schenken!"

 Informeer of boek bij AGRITURISMO LA VALLATA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!