BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Spanje > Navarra

Casa Rural Usategieta

9.9 /10 (2 recensies)

Regio : Europa > Spanje > Navarra
AccommodatietypeB&B
Maximale Capaciteit: 8 personen
Beheerder(s): Guy & Maribel

Casa Usategieta – letterlijk “het huis van de duiven” – is dé ideale locatie voor reis- en tortelduiven! Maribel en Guy nodigen jullie uit in hun Casa Rural in het kleine dorpje Genevilla in Navarra (Spanje). De Casa Usategieta dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw, is volledig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke oude charmes, en is erop ingesteld de gasten in een gezellig en comfortabel kader tot rust te laten komen.

Het huis beschikt over drie gastenkamers, elk met een eigen naam en setting :

 • De eerste kamer heet “LALA KAHLE” of “goede nacht” in de taal van de Zoeloes. Hier kan je wegdromen tussen het vroege werk van kunstenaar Daniël Monic en enkele etnische stukken uit Afrika,het geheel goed gecontroleerd door Lungile, de mascotte en eerste bezoekster van het huis.
 • In de “WAN AN” (“goede nacht “in het Mandarijns) kamer vind je enkele Javaanse invloeden terug met de prachtige wang golêk poppen aan het hoofdeinde van het bed. Andere stukken en kalligrafie uit Azië zorgen voor de warme sfeer.
 • Tenslotte is er de “KALINICHTA” kamer of de Griekse “goede nacht”, om het verband te leggen tussen de grote wijsgeren en het “spirituele” leven van de studenten uit de universiteitssteden Leuven en Heidelberg.

Genevilla is een dorpje met minder dan 100 inwoners en toch heeft het het historisch statuut van “Villa”, dit komt omdat het een van de strategische punten was tussen Navarra en Castillië.  Genevilla ligt op 650m hoogte en situeert zich ten noorden van de Sierra de Codéz. Het is een omgeving die best kan worden omschreven als voorgebergte. De hoogste toppen uit de omgeving zijn de “Ioar” (1416m), gemakkelijk te beklimmen en met mooi uitzicht over de gronden van Alava en Navarra  en de “León Dormido” (1244m).

In het dorp en in de wijde omgeving zijn tal van mogelijkheden voor activiteiten en excursies. Enerzijds heerst er absolute rust, maar anderzijds zijn er mogelijkheden ten over voor wandelingen, golf, paardrijden, etc. En niet te vergeten de wijnhuizen (bodega’s) van de Rioja Alavesa, de bezienswaardigheden in Pamplona, Vitoria, Olite, …

Last but not least was Casa Usategieta de winnaar van het VTM-programma ‘Met 4 in Bed’ – editie Noord-Spanje.

Meer informatie over Casa Usategieta vind je op de website.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

 


 
 Informeer of boek bij CASA USATEGIETA

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER CASA USATEGIETA

     +34 649 842 328
     http://www.casa-usategieta.com  


  Aantal Kamers: 3
  Maximale Capaciteit: 8 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Huisdieren toegelaten (onder voorwaarden)
  • Zwembad aanwezig

     Guy & Maribel

    PLAN JE REIS NAAR CASA USATEGIETA

    LIGGING VAN CASA USATEGIETA

  Adres: Calle Mediodia 2, 31227 Genvilla, Spanje


   
  Informeer of boek bij CASA USATEGIETA