INFO AANVRAAG

Deze pop-up zal na het succesvol versturen van een bericht automatisch sluiten.

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Deze pop-up zal na het succesvol versturen van een reservatie aanvraag automatisch sluiten.

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen

Akkoord met de privacyverklaring:
JA (*)


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X

#helplandgenoten Solidariteitsactie

Ook al voorzien de overheden vangnetten voor wie momenteel het slachtoffer is van de coronacrisis, toch glippen bepaalde beroepscategorieën door de mazen van het net. Land- en taalgenoten die in het buitenlands toerisme actief zijn, kunnen vaak nergens terecht. Hoogstens is er wat tijdelijke materiële steun van de lokale overheid, maar deze is onvoldoende om de inkomstenderving op te vangen. Minstens het paasverlof en het voorjaar zijn voor de uitbaters verloren maanden, waardoor hun inkomsten tot nul worden herleid, maar de kosten wel blijven doorlopen.

Daarom bieden we je nu de kans om één of meerdere niet in tijd beperkte waardebonnen aan te kopen voor een verblijf in een accommodatie naar keuze bij land- of taalgenoten. Op die manier ondersteun je de eigenaars op het moment dat ze het écht nodig hebben, maar kun je zélf ook blijven dromen van je toekomstige vakantie zodra we allen samen deze crisis het hoofd hebben geboden.

We merken op dat sinds de uitbraak van de crisis de bezoekerscijfers op onze website niet zijn gedaald. Dat betekent dat – ondanks pessimistische vooruitzichten door virologen of politici – we allen blijven dromen van reizen. Kan het niet op korte termijn, dan zeker weer op middellange termijn. Bovendien is het zo dat veel land- en taalgenoten logies aanbieden in kleinschalige accommodaties waar het risico op besmetting fel kan worden gereduceerd. Vaak is het dáár veiliger verblijven dan samengepakt aan de zee of in de Ardennen of in grote buitenlandse resorts.

Reizen zit in ons bloed en samen met het hele gezin plannen maken voor een volgende reis, is nu één van de manieren om positief de tijd door te brengen. Hebben jullie je favoriete adresje geprikt, schaf jezelf dan een waardebon aan voor een verblijf op die locatie. Je steunt er de eigenaars mee in een moeilijke periode en je hebt alvast een klein stukje van je volgende reis in handen.

Heb je zelf geen reisplannen maar word je persoonlijk geraakt door de getroffen eigenaars? Ook een donatie is welkom.

De waardebonnen en donaties zijn beschikbaar per schijf van € 100. In onderstaande FAQ staat alles nog eens duidelijk uitgelegd. Alle inkomsten gaan 100% naar de eigenaars.

FAQ

  Waarom de actie #helplandgenoten ?

De coronacrisis is ontegensprekelijk de grootste crisis sinds WO II. Elk segment van de maatschappij en elk werelddeel wordt erdoor getroffen. Ook al voorzien de overheden heel wat vangnetten, toch worden bepaalde beroepscategorieën er zwaar door getroffen. Land- en taalgenoten die in het buitenlands toerisme actief zijn, behoren hiertoe. Minstens het paasverlof en het voorjaar zijn voor de uitbaters verloren maanden, waardoor hun inkomsten tot nul worden herleid, maar de kosten wel blijven doorlopen. Door het aankopen van een waardebon geef je deze eigenaars directe financiële ademruimte. Maar ook emotioneel geef je hen een steuntje in de rug, doordat je expliciet te kennen geeft na deze crisis op hun diensten een beroep te zullen doen en doordat je hen duidelijk maakt dat hun zaak jou nauw aan het hart ligt.

  Hoe worden de waardebonnen aangeleverd ?

Na de aankoop van één of meerdere waardebonnen ontvang je van Bij Landgenoten een bevestigingsmail. We brengen daarna de eigenaar bij wie je een waardebon aankocht op de hoogte van jouw aankoop. Enkele dagen later ontvang je van de eigenaar via e-mail een waardebon. Dit kan in de vorm van een voucher (Word-bestand of PDF) of in de vorm van een e-mail. De bevestigingsmail van Bij Landgenoten geldt dus als aankoopbewijs, tot je een officiële bevestiging ontvangt van de eigenaar in de vorm van een e-mail of voucher.

  Wat als ik niets van de eigenaars verneem ?

Ontving je wél een aankoopbewijs (bevestigingsmail van Bij Landgenoten) maar geen bevestiging van de eigenaar, neem dan even contact op met info@bijlandgenoten.be, ten vroegste 72 uur na je aankoop. Wij nemen dan contact op met de eigenaar met de vraag dit spoedig op te volgen. Wordt hier door de eigenaar geen gevolg aan gegeven, dan storten we je betaling volledig terug.

  Is terugbetaling van een waardebon mogelijk ?

Zolang je van de eigenaar géén officiële bevestiging kreeg, is terugbetaling mogelijk. Hierna kunnen we je niet meer terugbetalen.

  Bij wie koop ik een waardebon ?

Je koopt de waardebon bij de eigenaar. Bij Landgenoten is enkel tussenpersoon en doet dienst als marketingplatform en betaalfacilitator. Dat betekent dat bij eender welk geschil dat ontstaat bij het inwisselen van de waardebon Bij Landgenoten niet verantwoordelijk kan worden gesteld.

  Gaat de volledige waarde van de bon naar de eigenaar ?

Het volledig bedrag wordt integraal doorgestort naar de eigenaars bij wie de waardebon wordt aangekocht. Bij Landgenoten neemt hier géén commissie op, en toont zich op deze manier solidair met de getroffen eigenaars. Enkel de effectieve betaalkosten (kosten voor het gebruik van creditcard, bankkaart, Paypal, ...) die worden aangerekend door onze betaalprovider, worden afgetrokken van het doorgestorte bedrag.

  Hoe lang blijven de waardebonnen geldig ?

Doordat de duur van de epidemie nog niet gekend is, wordt de geldigheid van de waardebonnen niet in tijd beperkt. Deze kunnen dus dit jaar worden gebruikt, maar even goed in 2021 of 2022. Uiteraard kunnen ze alleen worden gebruikt in geval van beschikbaarheid. Het staat elke aanbieder vrij om - teneinde het systeem werkbaar te houden - alsnog een vervaldatum in te stellen, maar deze zal nooit vóór 31/12/2022 vallen. Gelieve bij twijfel de betreffende aanbieder te contacteren vóór je aankoop.

  Kan ik meerdere waardebonnen aankopen ?

Jazeker. Om het makkelijk te maken, werken we met een bedrag van € 100 per waardebon. Het aantal aangekochte waardebonnen, mag je zelf bepalen.

  Kan ik een factuur krijgen voor mijn aankoop ?

Gelieve vragen voor een factuur rechtstreeks te stellen aan de eigenaar bij wie je een waardebon aankocht. Bij Landgenoten is enkel facilitator van deze dienst, maar geen uitgever van de waardebonnen.

  Waarom zou ik de waardebon niet rechtstreeks bij de eigenaar kopen ?

Dat kan zeker. We storten 100% van het aankoopbedrag door aan de eigenaar, dus wezenlijk maakt het geen verschil uit. Omdat veel eigenaars evenwel niet beschikken over de technische faciliteiten om diverse betaalsystemen aan te bieden, schiet Bij Landgenoten de sector met deze gecentraliseerde actie ter hulp als facilitator en als marketingplatform.

  Ben ik verplicht de waardebon te verzilveren ?

Uiteraard niet. Het kan gerust zijn dat je een specifieke eigenaar een steuntje in de rug wil geven omdat zijn specifieke situatie jou persoonlijk raakt. In dat geval zal jouw donatie zeker worden geapprecieerd.

  Kan ik ook een waardebon voor iemand anders aankopen ?

Uiteraard is dit mogelijk. Deze optie staat vermeld in het bestelformulier. Op die manier kun je b.v. een vriend of vriendin of een familielid verrassen. Of iemand die in deze strijd tegen het coronavirus in de frontlinie staat: mensen uit de zorg, de distributie, de voedingssector, ...

  Ik heb per ongeluk de verkeerde accommodatie geselecteerd. Wat nu ?

Heb je je aankoop voltooid en merk je dan pas dat je een waardebon aankocht voor een andere accommodatie dan je bedoelde? Stuur ons dan even een mailtje via info@bijlandgenoten.be en we zorgen dat alles goed komt. Momenteel vormt de sector één grote community waarbij elk probleem via duidelijke communicatie wordt opgelost.

  Is dit platform veilig om aankopen te doen ?

Dit platform is 100% veilig. Alles verloopt via een beveiligde verbinding en onze betaalprovider heeft ons geaccrediteerd als partner.

  Hoe wordt er omgegaan met mijn persoonsgegevens ?

Wij gaan zorgvuldig om met jouw ingevulde gegevens. Zie meer informatie in onze Privacyverklaring. Enkel aan de eigenaar van de accommodatie voor wie je een waardebon aankocht, worden je naam, adres en mailadres bezorgd zodat ze je kunnen contacteren voor bevestiging en zodat ze je in de toekomst kunnen helpen om de waardebon te gebruiken voor een effectieve reservatie.

  Hebben eigenaars op dit moment van global lockdown überhaupt wel kosten ?

Uiteraard wel. Door het wegvallen van de paasvakantie en het voorjaar als toeristische periode, vallen alle inkomsten weg, maar blijven de kosten wel doorlopen: leningen, energiekosten, noodzakelijke onderhoudskosten, marketingkosten op lange termijn, maar ook de gewone dagdagelijkse kosten om als gezin te overleven. Steunmaatregelen van de overheid (als die er al zijn) zijn voor de getroffen eigenaars hoogst onvoldoende.

  Wordt met de actie #helplandgenoten het probleem niet verschoven ?

Indien er veel consumenten een waardebon aanschaffen voor een specifieke zaak, betekent dat inderdaad dat die zaak op korte termijn een cashflowprobleem zal oplossen, maar later (op het moment van het effectief verblijf) inkomsten zal mislopen. Deze consumenten zullen evenwel niet allemaal tegelijk hun waardebon verzilveren en wellicht meer besteden dan het bedrag van de waardebon. #helplandgenoten is een initiatief om het cashflowprobleem bij eigenaars op te lossen en om het vertrouwen van consumenten in verblijven bij land- en taalgenoten weer populair te maken, zodra dit weer mogelijk is. Daarnaast verwachten we dat een belangrijk deel van de reizigers op dat moment ook zonder waardebon de getroffen zaken zal bezoeken.

Lijst Deelnemende Accommodaties

Momenteel nemen een 100-tal accommodaties deel aan deze actie:

 1. Aaccent Prenafeta Montblanc (Spanje)
 2. Aminata B&B en Gîtes (Frankrijk)
 3. Atidos B&B (Spanje)
 4. A La Vieille Ecole (Frankrijk)
 5. BB Divers (Thailand)
 6. Bleu Raisin (Frankrijk)
 7. Bounetis Bas (Frankrijk)
 8. Casa Agostos (Portugal)
 9. Casa Algezar (Spanje)
 10. Casa Almendra (Spanje)
 11. Casa dei Sogni d’Oro (Italië)
 12. Casa dos Ninos B&B Algarve (Portugal)
 13. Casa El Corasueño (Spanje)
 14. Casa Gemeos (Portugal)
 15. Casa Las Yeseras B&B (Spanje)
 16. Casa Lavanda (Italië)
 17. Casa La Escapada (Spanje)
 18. Casa Los Dos (Spanje)
 19. Casa Luum (Portugal)
 20. Casa Mistela (Spanje)
 21. Casa Orbeta (Spanje)
 22. Casa Pura Vista B&B (Spanje)
 23. Casa Roble B&B (Spanje)
 24. Casa Rural a-ti (Spanje)
 25. Casa Rural Usategieta (Spanje)
 26. Casa Sarandy (Spanje)
 27. Casa Veintiuno (Dominicaanse Republiek)
 28. Casa Verano Eterno (Spanje)
 29. Casas del Mar Lanzarote (Spanje)
 30. Château de Moulin le Comte (Frankrijk)
 31. Cortijo Don Camilo de la Huma (Spanje)
 32. Cortijo La Haza (Spanje)
 33. Cortijo Loma Leon (Spanje)
 34. Domaine de l’Isle Basse (Frankrijk)
 35. Domaine Lapopie (Frankrijk)
 36. Domaine La Bruyère (Frankrijk)
 37. Domaine La Monèze Basse (Frankrijk)
 38. Domaine Saint Christophe (Frankrijk)
 39. Domein Las Brugues (Frankrijk)
 40. El Cielo Azul (Spanje)
 41. El Níspero Dulce (Spanje)
 42. Farmhouse of the Palms (Portugal)
 43. Finca La Toronja (Spanje)
 44. Finca San Mateo (Spanje)
 45. Finca Tres Molinos (Spanje)
 46. Fontaine du Pommier (Frankrijk)
 47. Hacienda Guaro Viejo (Spanje)
 48. Haus Cindy B&B (Duitsland)
 49. Haus Piesendorf (Oostenrijk)
 50. Il Sogno Italiano (Italië)
 51. Joie de Vivre Chambres d’Hôtes (Frankrijk)
 52. Kuca Bajlo B&B (Kroatië)
 53. Lasnavillasmm B&B (Spanje)
 54. La Belle Histoire (Frankrijk)
 55. La Lègerie (Frankrijk)
 56. La Moulinal (Frankrijk)
 57. La Mouline (Frankrijk)
 58. La Puerta del Sueño (Spanje)
 59. La Vallee Verte (Frankrijk)
 60. Le Manoir Hanslot (Frankrijk)
 61. Le Mas des Cigales (Frankrijk)
 62. Le Mas Nomade (Frankrijk)
 63. Le Silence du Midi (Frankrijk)
 64. Les Oliviers du Taulisson (Frankrijk)
 65. Los Lujos Casa Rural B&B (Spanje)
 66. Los Montes B&B (Spanje)
 67. Lucinkas Chambres d’Hôtes (Frankrijk)
 68. L’Ancien Mas Bouzige (Frankrijk)
 69. L’Ancien Pressoir (Frankrijk)
 70. L’Autre Sud (Frankrijk)
 71. L’Été Indien (Frankrijk)
 72. Maison Aguerria Boutique B&B (Frankrijk)
 73. Maison Alegria (Frankrijk)
 74. Maison Chabrat (Frankrijk)
 75. Maison Les Fraysses (Frankrijk)
 76. Maison & Maisonnette Malaucène (Frankrijk)
 77. Nuestro Cielo B&B (Spanje)
 78. O Pescador B&B (Portugal)
 79. Quinta das Camélias B&B (Portugal)
 80. Quinta da Vida Serena (Portugal)
 81. Quinta Laranjal da Arrabida (Portugal)
 82. Quinta o Ninho B&B (Portugal)
 83. Quinta Vale Porcacho (Portugal)
 84. Rincón del Mundo B&B (Spanje)
 85. Shenmen (Frankrijk)
 86. Slieve Elva B&B (Ierland)
 87. Sojka Resort (Slovakije)
 88. Somewhere-Special (Portugal)
 89. Sotto La Quercia (Italië)
 90. S’Era Vella (Spanje)
 91. Tisza Lodge (Hongarije)
 92. Vakantiehuis Catalonië (Spanje)
 93. Vila Oasis Verde – Holiday Homes (Portugal)
 94. Villa Menuse (Frankrijk)

Koop een Waardebon

Kies hieronder eerst en vooral je betaalmethode. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een formulier waar je je gegevens kan invullen en waar je kunt kiezen voor welke accommodatie je een waardebon wenst aan te kopen.

PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019