INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   COVID-19 Update Zuid-Afrika

   Dit artikel dateert van 13/07/2020.

   De Corona crisis heeft nog steeds de hele wereld in zijn greep. Nu toerisme in Europa weer mogelijk is, richten we onze blik stilaan iets verder. Hoe zit het met land- en taalgenoten die accommodaties uitbaten of tours aanbieden buiten Europa? We starten met Ronny & Yolande van Pongoa Travel en Ponciana Superior Guesthouse (Zuid-Afrika). Ronny schetst ons een stand van zaken:

   “Zuid-Afrika ging in complete lockdown op 26 maart. Alle grenzen werden toen hermetisch afgesloten. Nu na 107 dagen zijn we van Level 5 naar level 3 gezakt. Daar waar we de eerste 7 weken helemaal niet buiten mochten komen tenzij 1 persoon van een gezin om naar de supermarkt te gaan, gingen we naar level 4 waarbij we eindelijk even ‘ons kot mochten verlaten’ en we ‘s morgens tussen 6-9 u eens mochten gaan wandelen of eens met de hond buiten konden. Een aantal soort winkels konden terug openen onder strikte voorwaarden maar iedereen die buiten kwam in het openbaar is verplicht een mondmasker te dragen, zelfs als je in je eigen auto rijdt. Ondertussen zijn we sinds eind juni naar level 3 gegaan waarbij we nu de ganse dag tot 20:00 u buiten mogen en ondertussen zijn ook alle winkels, kappers en restaurants terug open maar ook onder strikte voorwaarden. Zo mogen restaurants wel eten opdienen maar geen alcoholische dranken. Sinds 26 maart is de verkoop van sigaretten en andere tabaksproducten nog steeds verboden omdat dit slechts is voor de longen en de gezondheid.

   Sinds 1 juli zijn bepaalde nationale safariparken terug open voor het publiek maar interprovinciaal verkeer is nog altijd verboden en iedereen moet dus in zijn eigen provincie blijven. Nu hebben we geluk want binnen een cirkel van 1 uur rijden van Ponciana Superior Guesthouse liggen er nogal wat safariparken zodat we terug naar onze vertrouwde beestjes konden. Dan kwam het nieuws dat touroperators, gidsen en accommodaties terug mochten opstarten vanaf 1 juli maar dat werd de volgende dag terug ingetrokken door de Minister van Toerisme. 

   Nu vandaag is het officieel en mogen guesthouses, hotels en B&B’s terug openen voor zakenmensen en voor toeristische verblijven maar enkel voor mensen van binnen de provincie, gezien verkeer tussen de 9 provincies nog altijd verboden blijft. Voor ons brengt dit geen oplossing gezien onze klanten allemaal buitenlandse zakenmensen zijn en internationale toeristen maar gezien de grenzen dus gesloten blijven kunnen deze niet reizen en niet bij ons geraken. Dus de deuren openen heeft geen zin.

   Pas vanaf level 1 zou internationaal toerisme terug op gang mogen komen maar er wordt momenteel geen datum opgeplakt. De toerisme-organisaties zijn sterk aan het lobbyen met de regering om dit tegen eind september terug toe te laten, gezien level 1 volgens de planning pas in voege zou komen eind januari 2021. Ondertussen is het fiasco in de toerismesector in Zuid-Afrika al niet meer te overzien met een stijging tot meer dan 65% aan werkloosheid. Verschillende accommodaties zijn al in liquidatie gegaan en zelfs grote hotelgroepen hebben besloten dat befaamde en grote hotels in Kaapstad, Durban en Johannesburg na de crisis niet langer hun deuren zullen heropenen. Tegen het einde van het jaar zal het slagveld in de toerismesector nog groter worden want hoe langer deze lockdown duurt, hoe meer slachtoffers er zullen vallen.

   Hoe staat Zuid-Afrika er nu voor? Met 4 grote hot-spots in het land zijn er dus ook 4 provincies die de meerderheid van de 250.687 positieve gevallen voor hun rekening nemen: Gauteng met Johannesburg en Pretoria met 87.033 gevallen / Western Cape met Kaapstad en de wijnstreek – 76.067 gevallen / Eastern Cape met de tuinroute 46.284 gevallen / Kwazulu Natal met Durban en 21.386 besmettingen. De overige 5 provincies zijn weinig getroffen.

   Onze provincie North West heeft slechts 8.676 gevallen en slechts 64 doden. Het totaal aantal doden in heel Zuid-Afrika bedraagt ‘slechts’ 3.860, hetgeen op een totale bevolking van 58 miljoen zeker niet slecht is. Van de totaal aantal geregistreerde besmettingen zijn er ook 47.8 % patiënten al terug genezen.

   Wanneer zet de regering terug een beetje de poort open voor een versoepeling? Niemand weet het maar men zegt dat we nu de piek zouden bereikt hebben. We kunnen het alleen maar hopen zodat we ook vooruitzichten hebben om ‘back to normal’ te gaan.

   Zolang onze internationale gasten niet kunnen en mogen reizen is het bang afwachten. Ons personeel dat al meer dan 15 jaar in dienst was en ondertussen ‘a part of the Ponciana family’ was geworden, hebben we spijtig genoeg tijdelijk moeten ontslaan maar met de belofte dat van zodra we onze activiteiten terug kunnen opstarten zij onmiddellijk terug in dienst kunnen treden.

   Ponciana Superior Guesthouse heeft ondertussen al de nodige veiligheidsvoorschriften en maatregelen getroffen om Corona-proof te zijn en veilig onze gasten terug te kunnen ontvangen als het moment is aangebroken. Omwille van onze inspanningen en de service die we de afgelopen jaren onze klanten hebben aangeboden, werden we eergisteren beloond met de 2020 Afristay Best Value Accomodation Award. Het is een kleine opsteker in deze moeilijke tijden.

   2020 – een jaar om nooit meer te vergeten met de grote hamvraag of al de lockdown maatregelen allemaal wel gerechtvaardigd waren om de wereldeconomie zo’n moordende mokerslag toe te dienen.”

   Informeer of boek bij PONCIANA SUPERIOR GUESTHOUSE & PONGOA TRAVEL


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!