TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

‘De 2de Corona-Zomer’ – Agriturismo La Vallata

Agriturismo La Vallata

In de zomer van 2021 publiceren we regelmatig een artikel over hoe het toeristische hoogseizoen verloopt: een zomer waarin Corona voor het tweede jaar op rij de krantenkoppen beheerst en de reisplannen beïnvloedt. We polsen bij Belgische en Nederlandse uitbaters hoe zij de zomer beleven. Getuigenissen uit de eerste hand…

Agriturismo La Vallata is een verbouwde hoeve in Umbrië, met een prachtig zicht op de vallei. Niet alleen de ideale ligging – midden in de driehoek Assisi, Perugia, Gubbio (alle drie +- 25km) – maar ook de ongedwongen, gezellige sfeer, Loredana’s lekkere keuken, de geur van vers brood, de heerlijke wijnen en meer, maken dat Agriturismo La Vallata voor velen een vast adres is geworden! Eigenaar Tim getuigt hoe het seizoen er voorlopig uitziet.

“De echte aanvang van het ‘landgenoten’-seizoen moet eigenlijk nog echt beginnen. We mogen echter niet klagen, een redelijk aantal Vlamingen trokken hun stoute schoenen aan en reisde gezellig en zonder enige hinder door een paar Europese landen om in Italië te genieten van een tiental dagen vakantie bij La Vallata.

Uiteraard was het geen gewoon jaar, normaal genieten we al maanden van het gezelschap van… gezellige landgenoten.

Gelukkig kunnen wij ook rekenen op een groot aantal aanvragen van Italianen die we in normale omstandigheden moeten weigeren omdat onze Belgische gasten dan allang alles hebben bezet. Dus we mogen zeggen dat de Italianen ons wel degelijk geholpen hebben om dit jaar met minder kleerscheuren door te komen. Vorig seizoen was zelfs van Italianen geen sprake tot begin juli.

Behalve nog een paar gaatjes in juli mogen we dus absoluut niet klagen. Trouwe gasten en nieuwe gasten wisselen elkaar af of delen een week of ook twee samen.

Reserveringen tot een goed einde brengen vergt wel veel meer werk dan gewoonlijk. Niet altijd maar vaak bestaat er veel verwarring omtrent de regels en condities. Het feit dat ze tot 1 juli (aanvang EU-pass) vaak veranderden en ieder land er nog steeds zijn eigen kleurboekpolitiek op na houdt maak het nog altijd niet makkelijk voor reizigers er een kop of een staart aan te binden.
Daarom proberen wij ons zo goed mogelijk te informeren en iedereen te helpen om duidelijkheid te creëren in de situatie.

De gasten die hier reeds geraakten en ondertussen alweer thuis zitten, in de meeste gevallen met een fles La Vallata Limoncello of aan de kook met La Vallata Extra Vergine Olijfolie, waren heel relax in verband met de situatie en blij dat er in Italië heel wat minder druk is op de mensen in vergelijking met België. De eenvoudige regels worden gevolgd maar er worden verder weinig problemen rond gemaakt.

In een omgeving zoals we die hier mogen genieten, omringd door de natuur en haar geluiden, schone lucht, een paar graden minder dan in de vallei zodat de avonden aangenaam zijn, nooit grote groepen mensen bij elkaar en een uiterst vriendschappelijke sfeer maken dat alle problemen van de voorbije zelden pakweg 16 maanden zelden aan bod komen. Er zijn zoveel andere zaken om over te praten, de media zal de rest wel doen.

Ik verberg niet dat wij de laatste jaren serieus speelden met het idee de zaak over te laten. Na 18 fantastische seizoenen en het nemen van tram 5 is dat niet eens zo gek.

Doch, de situatie, hoe moeilijk die ook is voor iedereen en niet in het minst voor de toeristische sector, heeft ook haar positieve kanten. Heel veel mensen hebben de nood aan rust en natuur weer ontdekt, de nood aan stilte, en vooral, de nood aan menselijk contact in een ongedwongen sfeer. Aspecten die La Vallata sinds het begin altijd heeft gepromoot, wij zijn veel meer voor het genieten van mens en natuur dan voor franjes, wat niet betekent dat je hier in een stal moet logeren natuurlijk. Eenvoud dat wel, maar met de nodige luxe.

En sinds vorige week zijn mondmaskers ook niet meer verplicht in open lucht, dat zorgt voor een pak aangenamer straatbeeld.

En zo mag ik eigenlijk zeggen dat we best tevreden zijn met de huidige gang van zaken. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!”

Kijk je ook nog uit naar een leuke vakantie? Meer info op de website van Agriturismo La Vallata.


 
 Informeer of boek bij AGRITURISMO LA VALLATA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!