TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

'De 2de Corona-Zomer' - Quinta o Ninho

In de zomer van 2021 publiceren we regelmatig een artikel over hoe het toeristische hoogseizoen verloopt: een zomer waarin Corona voor het tweede jaar op rij de krantenkoppen beheerst en de reisplannen beïnvloedt. We polsen bij Belgische en Nederlandse uitbaters hoe zij de zomer beleven. Getuigenissen uit de eerste hand...

In het hartje van de Algarve, tussen een spinnenweb van allerlei kleine landweggetjes en authentieke banen, vind je Quinta o Ninho terug. Een bijzondere Bed & Breakfast die een plekje prikte in deze groene oase. Op deze unieke lap grond en onder een wolkeloze hemel komen begrippen als rust en zorgeloosheid volledig tot hun recht. Eigenaars Gerrit & Ann getuigen hoe het seizoen er voorlopig uitziet.

"Reikhalzend keken we met zijn allen uit naar het begin van het toeristische seizoen van 2021. Vorig jaar was op vele vlakken een jaar om (zeer) snel te vergeten. Hopend op een beter 2021 hebben wij dan ook een ganse winter met onze vingers gekruist gezeten tot ze ervan pijn deden. Maar net op het moment dat toeristische seizoen écht zou gaan losbarsten werden wij hier geconfronteerd met een zeer vervelende mutatie van het inmiddels wel gekende Corona virus. De Delta variant beheerst hier nu al enkele weken het Portugese nieuws en de berichtgeving hierrond werd gretig opgepikt door de rest van Europa.

Aangezien het aantal besmettingen met deze Delta variant eind juni-begin juli even zeer snel begon te stijgen, nam zowat half Europa maatregelen waar de mensen van de toeristische sector hier in Portugal absoluut niet vrolijk van werden. Duitsland bond de kat de bel aan en verplichtte even quarantaine voor terugkerende reizigers. In België ging men nog net niet zover, maar het feit dat Portugal dagelijks in het nieuws werd vermeld en het feit dat minister Vandenbroucke een oproep deed om niet naar Portugal te reizen wanneer je niet dubbel gevaccineerd bent, deed de annulaties hier wel opnieuw binnenstromen.

Het is spijtig dat de situatie hier in Portugal in de Belgische media niet meer genuanceerd wordt. De hoofdbrok van de besmettingen liggen in Lissabon en dat is 250 km bij ons vandaan. Bovendien neemt men hier in Portugal maatregelen op stedelijk of dorpsniveau. Zo kan het hier perfect zijn dat in dorpje A best strenge maatregelen worden uitgevaardigd als de cijfers slecht zijn, maar dat in het nabijgelegen dorpje B met betere coronacijfers het leven gewoon zijn verdere gangetje gaat. Een iets andere aanpak dan in België, maar vorig jaar heeft dit systeem hier wel perfect gewerkt.

Op deze manier heeft hier dichter bij ons ook het stadje Albufeira -niet toevallig gekend van het wilde jeugdige uitgangsleven en de vele Engelse toeristen- momenteel slechte cijfers en bijgevolg een hele rits beperkende maatregelen opgelegd gekregen. Maar ook Albufeira is ver bij ons vandaan. Onnodig jullie te vertellen dat onze gasten ver van deze regio vandaan blijven. “Onze” toeristen doen uitstapjes naar minder drukke plaatsen, grote stranden of de ruwe kliffen aan de westkust, allemaal locaties waar je momenteel vrijwel alleen kunt ronddwalen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dergelijke vakanties wel op een veilige manier kunnen. Bij deze nodigen wij minister Vandenbroucke dan ook met plezier uit om zich hiervan persoonlijk te komen vergewissen.

Hoe dan ook, het blijft voor ons dromen van een zorgeloze zomer, maar die zal (opnieuw) niet voor dit jaar zijn. Het zag er nochtans allemaal veelbelovend uit: een zeer goed gevulde agenda, heel tevreden klanten in het voorjaar, veel goesting om erin te vliegen, .. Het zal ongetwijfeld voor het volgende jaar zijn, fingers crossed! :-)"

Kijk je ook nog uit naar een leuke vakantie? Meer info op de website van Quinta o Ninho.

 Informeer of boek bij QUINTA O NINHO

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!