INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X
Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Eigenaars Cum Grano Salis Furieus na ‘Onverantwoord Gedrag van Landgenoten’

Maandenlang vocht Italië tegen de COVID-19 pandemie die het hele land lam legde voordat het virus ook de rest van Europa in een wurggreep kreeg. De Italianen hielden zich opvallend goed aan de door de overheid opgelegde maatregelen, en het toeristisch seizoen kon net op tijd worden gered. Nu blijkt volgens Paul en Bart, eigenaars van Cum Grano Salis, dat net deze toeristen door hun gedrag het dreigingsniveau weer de hoogte instuwen. Ze maakten het van dichtbij mee – nadat in hun gemeente enkele dagen geleden een positief Coronageval werd genoteerd (voor een goed begrip: niét in Cum Grano Salis). We laten Paul aan het woord voor het vervolg van dit verhaal:

“Vrijdagavond was het even slikken: bij een groep van 10 Belgen die op het grondgebied van onze gemeente Marsciano in Umbrië een vakantiehuis hadden gehuurd, was op zondag 19 juli ll. een persoon met coronaverschijnselen vastgesteld. Deze Belgische vrouw moet de besmetting in België opgelopen hebben, want deze toeristen zijn pas op zaterdag 18 juli ll. in Umbrië aangekomen. Na bevestiging door een staalname dat het wel degelijk om corona ging, is de hele groep van 10 – via een gemeentelijke ordinatie – in hun vakantieverblijf voor 2 weken in quarantaine gezet. Wijzelf kennen deze groep niet (en ook onze eigen gasten hebben daar geen contact mee gehad), doch door het laks gedrag van deze 10 Belgen kregen wij nu plots heel wat nieuwe maatregelen over ons uitgestort. 

Er verschenen immers op Facebook berichten dat deze groep van 10 op verschillende plaatsen in Marsciano (zonder mondmasker) gespot was: op de markt en op terrassen van bars waar ze dan nog veel misbaar gemaakt hebben; niemand kon er naast kijken. M.a.w. ze hebben de lokale verordening van het ministerie van volksgezondheid gewoon naast zich neergelegd (strafbaar met gevangenisstraf overigens).

Dientengevolge heeft de gemeente nu een verorderning uitgevaardigd naar alle verblijfsstructuren: wij worden nu verplicht om dagelijks alle bewegingen van onze gasten – bovenop de verplichte registratie bij de staatspolitie, wat altijd al nodig was – ook door te geven aan de lokale overheid. Belgen zullen in Umbrië en Italië nu specifiek geviseerd worden. Immers, dit kwam niet alleen in de Belgische pers – met de gewoonlijke onjuistheden – doch ook in de lokale pers in Umbrië en op de site van de gemeente Marsciano. In de Belgische pers werd niet duidelijk vermeld dat deze persoon – die overigens tot de risicogroep behoort – voor aankomst in Italië besmet is geraakt. 

Of: hoe een aantal landgenoten – waar je helemaal niets mee te maken hebt – je allerslechtste seizoen nog slechter kunnen maken! Een echte schande is het. Hier komen wij als Belgen zeer slecht uit. Hierbij wil ik dan ook oproepen aan alle Belgen die op vakantie gaan: doe het alleen als je gezond bent en gedraag je verantwoordelijk. In landen als Italië is de mondmaskerplicht in openbare gebouwen en waar veel mensen op straat zijn al maandenlang verplicht en iedereen houdt er zich ook aan. Umbrië is een regio waar nauwelijks besmettingen geweest zijn (er waren een tiental dagen terug nog maar 6 besmette personen in de hele regio). Door het laks gedrag van o.a. deze 10 Belgen staat de teller nu plots op 20…”

  Informeer of boek bij CUM GRANO SALIS


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019