INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Ann (Zarafa House)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een reeks artikels brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Ann van Zarafa House (Kenia). Eind januari verhuisde ze in haar eentje naar Diani Beach om er haar B&B-droom te realiseren:

   “Ik was er ondertussen al 5 keer geweest, waardoor ik er wat mensen kende, vooral dankzij mijn vrijwilligerswerk, maar van een uitgebreide vriendenkring was zeker nog geen sprake. Begin februari begonnen de verbouwingswerken voor een periode van 3 maanden. Alles was tot hiertoe vlot verlopen: de aankoop van het pand, de verkoop van mijn woning in België, het organiseren van mijn verhuis, … en zelfs de verbouwingen liepen vooruit op schema. En toen kwam corona en opeens zag de wereld er helemaal anders uit!

   Op 13 maart werd de eerste besmetting in Kenia vastgesteld en 2 dagen later werden de eerste maatregelen genomen: scholen sloten de deuren, vliegverkeer werd beperkt,… In deze beginfase was er hier aan de Oostkust echter niet veel te merken, behalve dan dat ik handgel kreeg aangeboden en mijn temperatuur soms werd gemeten aan de ingang van winkels en banken. De verbouwingen gingen gewoon verder, materialen waren nog steeds ruim beschikbaar.

   De eerste echt voelbare maatregel was de invoering van de avondklok op 27 maart. Sindsdien is iedereen verplicht binnen te blijven tussen 19u en 5u. Hoewel ik al jaren geen nieuws meer volg, begon ik mijn avonden te vullen met het online lezen van Belgische kranten, mede door het feit dat de streek waar mijn familie woont, de zwaarst getroffen streek van België was. Hoe meer ik las, hoe ongeruster ik werd. Ongerust over mijn familie en vrienden in België, vooral mijn 88-jarige moeder, die het sowieso al moeilijk had met mijn vertrek. Ik kon alleen maar hopen dat iedereen gezond zou blijven, terwijl ik vastzit in Kenia. Niet op het vliegtuig kunnen stappen om terug naar België te vliegen, was ondenkbaar voor mijn vertrek, maar nu een realiteit die mij beangstigde. Slechts enkele dagen later kreeg ik bericht dat mijn nonkel overleden was aan het virus en werd mijn vrees pas echt reëel. Gelukkig ben ik iemand, die zich vrij snel weet te herpakken. Ik besloot de berichtgeving omtrent de pandemie zoveel mogelijk links te laten liggen, want ik besefte heel goed dat stress het immuunsysteem ondermijnt en dat is nu net het tegenovergestelde van wat ik wou bereiken in tijden van corona.

   Vervolgens kwam er begin april een lockdown van 4 provincies: Nairobi, Mombassa, Kilifi en Kwale, waar mijn B&B gevestigd is. Het was opeens niet meer mogelijk materialen aan te kopen in Mombassa en ook meer en meer lokale doe-het-zelfzaken sloten de deuren. De gereedschapswinkels, die wel open bleven, verhoogden fors hun prijzen. De werkzaamheden begonnen eronder te leiden, want de kosten begonnen op te lopen en de aannemer geraakte stilaan in geldnood. De lockdown heeft ook een impact op mijn verblijfsvergunning, vermits ik hierdoor mijn investor permit, die ik ook nodig heb voor het verschepen van mijn persoonlijke spullen, niet kan gaan afhalen in Nairobi. Ik keek sowieso niet uit naar een uitstap met een binnenlandse vlucht of trein, maar nu is het gewoon onmogelijk geworden en blijven mijn verhuisdozen geblokkeerd in België.

   De situatie hier lijkt nochtans een stuk minder ernstig dan in België met 336 besmettingen en 14 overlijdens tot dusver in heel Kenia. Is dit omwille van het beperkt aantal testen dat wordt uitgevoerd of is het virus inderdaad niet hittebestendig? Wat zal de impact zijn nu het regenseizoen is aangebroken? Hoe dan ook, “ik blijf in mijn kot” en maak enkel essentiële verplaatsingen. Mijn wekelijkse uitstap naar de supermarkt verloopt vrij vlot met verplicht mondmasker, handgel, ontsmette winkelkarren en social distancing. Hier zijn er trouwens geen paniekaankopen of lege rekken zoals in sommige andere landen.

   Tot nu toe kon ik mij overdag bezighouden met het overzien en bijsturen van de werkzaamheden, maar daar komt weldra een einde aan. De avonden zijn lang en eenzaam, vooral sinds de avondklok. De opening van Zarafa House was pas voorzien op 1 juli 2020, na de verbouwingen en het regenseizoen. Ik hou van veel volk in huis, maar de gezellige drukte in Zarafa House wordt nu uitgesteld, niet afgesteld! In de tussentijd ga ik proberen mijn Swahili bij te schaven, mijn retreats in elkaar te steken en alle details in orde te krijgen. Daarenboven zijn er de moderne communicatiemiddelen om contact te houden met het thuisfront en de eenzaamheid te doorbreken, maar ik kijk zo uit naar mijn eerste gasten!! Dat wordt echt genieten, zowel voor hen als voor mij!

   Veel moed aan iedereen, want dit treft ons allen! Hou het veilig en gezond!

   Warme groetjes vanuit Zarafa House!”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij ZARAFA HOUSE


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!