INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Chris & Nadine (Cortijo Loma León)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een reeks artikels brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Chris & Nadine van Cortijo Loma León (Spanje) die pas vorig jaar met hun B&B van start gingen en nu zien hoe het coronavirus serieus roet in het eten gooit. Toch houden ze de moed erin:

   “Ons B&B-avontuur in het prachtige Andalusië begon pas vorig jaar. Na 32 jaar een zelfstandige voedingszaak uitgebaat te hebben in Hoegaarden, kozen wij om ons leven een andere wending te geven en onze grootste droom waar te maken. Na enkele maanden van hard werken en verbouwen werd onze droom werkelijkheid. We mochten onze eerste gasten ontvangen in maart 2019.

   We konden terugkijken op een geslaagd eerste seizoen. De vele gasten die we mochten ontvangen, waren allemaal zeer tevreden, en we waren gevleid door de mooie recensies en positieve reacties op Facebook en andere platformen. De goesting om er na een rustige winterperiode opnieuw in te vliegen en onze gasten in de watten te leggen, was groot! Alles was klaar om onze gasten te voorzien van alle comfort. We hebben zelfs een extra terrasje laten aanleggen voor het ontbijt!

   Qua reservaties zag het er ook goed uit voor de komende weken en maanden: veel nieuwe gasten, enkele terugkerende gasten, vrienden en familie. Leuke vooruitzichten! En waar we nog het meeste naar uitkeken: onze kleinzoon die tijdens de Paasvakantie op vakantie kwam bij omi en opi.

   Helaas gooit het coronavirus nu roet in het eten. De vele reservaties werden annulaties. Geen gasten, geen vrienden, geen familie, geen kleinzoon op bezoek. In plaats daarvan zitten we al enkele weken in complete lockdown in onze cortijo. En dan mogen wij eigenlijk nog niet klagen: we zijn allebei nog gezond (hout vasthouden!), en kunnen gelukkig nog genieten van het zonnetje in onze eigen tuin en op de verschillende terrasjes op ons domein.

   Nu we geen gasten kunnen ontvangen, houden we ons verder bezig met ons Spaans bijschaven, de laatste schilderwerken en het onderhoud aan onze tuin. We kunnen alleen maar zorgen dat we er helemaal klaar voor zijn als er opnieuw gasten mogen verblijven. Zo houden we de moed er in. We weten ook dat we niet de enige zijn in deze situatie. De hele toeristische sector (en zoveel andere sectoren, zoals de horeca) heeft zwaar te lijden onder deze coronacrisis. We wensen iedereen die economisch getroffen wordt door deze crisis dan ook veel courage! Het zal opnieuw beter worden, we slaan ons hier wel door. Een warme oproep aan iedereen om eens extra op restaurant te gaan of een glas te drinken op een terrasje, om op vakantie te gaan bij Belgen, in binnen- en buitenland!

   Ondertussen houden we niet alleen de situatie in Spanje, maar ook die in België van nabij in de gaten. Onze ouders in België behoren door hun hoge leeftijd ook tot de risicogroep. Maar voorlopig is alles in orde met hen. We hebben ook regelmatig contact met vrienden en familie in België via WhatsApp, Skype of Messenger – gelukkig bestaat al die technologie! Iedereen in onze familie en vriendenkring verkeert gelukkig in blakende gezondheid. En ondanks deze onzekere tijden op financieel vlak (geen gasten betekent geen inkomsten), is dat uiteindelijk toch het belangrijkste: een goede gezondheid.

   Daarom deze boodschap aan iedereen, in Spanje en in België: ¡Quédese en su casa! Blijf in uw kot! Alleen zo kunnen we dit virus verslaan. En eens dit allemaal achter de rug is, kunnen we dubbel zo hard genieten van onze herwonnen vrijheid en hopen we jullie massaal te mogen verwelkomen in ons ‘kot’!

   Zonnige groeten uit Cútar en (hopelijk) tot binnenkort.”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij CORTIJO LOMA LEÓN


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!