INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

In het Oog van de Corona Storm: David & Katja (Rincón del Mundo)

De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van David & Katja van B&B Rincón del Mundo (Spanje).

David & Katja hebben net de B&B overgenomen en planden deze te openen op 2 april. Katja getuigt hoe Corona roet in het eten gooide, hoe ze heen en weer wordt geslingerd tussen allerlei emoties en hoe ze vanochtend nog door de ordediensten op de vingers werd getikt:

“Drie weken geleden vertrokken we vol goede moed en met heel veel zin om B&B Rincon del Mundo nieuw leven in te blazen met de auto naar Alora (Málaga). We namen afscheid van onze kinderen, kleinkind, ouders, familie, vrienden, … Een emotionele rollercoaster van jewelste maar die emoties kregen een plaats tijdens de 2.200 km lange rit. Met een tussenstop in Bordeaux en Madrid kwam Alora in zicht en met een onuitputtelijke energie hebben we de handen uit de mouwen gestoken.

Meubilair gaan kopen, decoratie, beddengoed, … Corona was echt nog de ver-van-mijn-bed show. Ondertussen veranderde heel de berichtgeving rond Corona en stak er toch enige ongerustheid de kop op, maar mijn vriendin die ondertussen overgevlogen was uit België was zonder problemen hier geraakt. Ondertussen werkten we verder want de opening van onze B&B was voorzien voor 2 april, boekingen kwamen vlot binnen en we wilden klaar zijn om onze gasten optimaal te kunnen ontvangen. Hulp vanuit België kwam er ook aan want Davids ouders kwamen, 2 van mijn zonen, mijn schoondochter, mijn kleinzoon, mama en zus … zo werd het eerste gemis wat draaglijker en hadden we veel helpende handen.

Nu zijn we 3 weken verder en is niets nog wat het was, ongerustheid is veranderd in angst, kinderen en familie kunnen niet komen en wie hier is moet nu beslissen of ze blijven of de laatste kans grijpen om terug naar huis te vliegen. Maar wat is het alternatief thuis?

Ondertussen is het duidelijk dat voor iedereen een zeer moeilijke periode aanbreekt, niet alleen de reissector maar elke sector zal hier zware gevolgen van dragen. Het is een zeer grote tegenvaller dat we voor onbepaalde tijd gesloten blijven maar gezondheid primeert altijd. We merken dat Spanje grote inspanningen doet om dit virus te bestrijden en hopelijk gaan de mensen hun ogen open en ziet iedereen in de we allemaal een verantwoordelijkheid hebben. Hou je aan de regels en neem geen risico.

Wat allemaal vanzelfsprekend was, is dat niet meer. Zelfs een bezoek aan de supermarkt neemt onwerkelijke proporties aan, lege rekken voelen raar aan. We mogen niet hamsteren maar ik voel toch dat ik voorbereid wil zijn. Dus als we naar de supermarkt gaan, zullen we ons ook voor een aantal dagen voorzien. De vliegtuigen blijven hier in Malaga aankomen, elk vliegtuig voelt als een bedreiging en de lock-down voelt als een bevrijding, want dit moet stoppen.

Ik ben deze morgen naar beneden gereden, omdat Merlin Leroy ligbedden kwam leveren. Eigenlijk gingen ze dat vorige week al doen maar door de chaos in Madrid was het niet gelukt. Vandaag ging de levering toch door, wat ik al raar vond gezien de omstandigheden, maar goed. De chauffeur vond ondanks onze aanwijzigingen het adres niet, dus we spraken af aan La Fontana op het einde van onze straat. Aangekomen blijkt dat ze de ligbedden niet bij hadden, maar enkel de kussens. Daar hadden ze nu echt niet speciaal voor moeten komen. Op de terugweg, een kleine 2 km, heb ik controle gehad van de politie. Ze vroegen waar ik was geweest, waar ik naartoe ging, met de aanmaning om geen onnodige verplaatsingen te doen. Ik ben echt blij dat ze zo streng zijn want het is nodig. Ik heb in het voorbijrijden nog vlug binnengekeken in het kleine supermarktje, maar daar zag ik alleen maar lege rekken. Wij kunnen wel nog een week verder, maar ik vraag mij toch af of we volgende week nog alles gaan vinden.

Davids zus is vandaag met de laatste vlucht van Brussels Airlines naar huis gevlogen. Haar 10-daagse vakantie zat erop en het was nu terugvliegen of een hele lange tijd niet waarschijnlijk. Op de luchthaven in Malaga was het wel heel rustig volgens haar. Het aantal vliegtuigen dat hier nog dagelijks overvliegt geeft echt een beangstigend gevoel. Davinds ouders hebben besloten te blijven, wat me voor hen ook het beste lijkt.

Ondertussen gebruiken we deze tijd om alles klaar te maken voor onze eerste gasten, en kunnen we op ons domein mooie wandelingen maken, want de natuur is nu echt op zijn mooist. De bloesems verzachten de werkelijkheid en we hopen elke dag dat iedereen gezond blijft.

Lieve mensen allemaal, hou het veilig en hopelijk kunnen we snel onze deuren openen voor onze gasten wanneer alles terug veilig is. Veel moed en stay safe.”

De B&B was helemaal klaar voor opening op 2 april…
Corona Virus
 
Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
 
De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
 
De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.
  Informeer of boek bij B&B RINCÓN DEL MUNDO


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019