INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website
   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Gunther en Ellen (Le Silence du Midi) (2)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Gunther & Ellen en hun zoon Gilles van Le Silence du Midi (Frankrijk). Een tweetal weken geleden ontvingen we van hen reeds een verslagje. Dit is het vervolg:

   “Dinsdag 14 april 2020. Ondertussen een maand en een dag verder in deze corona lock-down tijden. De nieuwe lockdown-aankondiging van gisteren aan het verwerken… Vandaag was het druk via de telefoon en mail, het voorjaars-wandelseizoen is niet kunnen starten, dus regent het annulaties. Jammer maar het is niet anders, zoals bij velen onder ons een financiële aderlating, maar kijk: geen enkele besmetting hier en dit in een straal van 20km, dus da’s zeker niet slecht!

   Onze hoop & focus ligt nu voorlopig op eind mei, begin juni, dit zal het vroegst mogelijke scenario worden voor we open kunnen. En ondertussen doen we verder met klussen, onderhoud, enzovoort.

   Ook blijven we kleine verwenmomentjes organiseren voor de ouderen (en voor onszelf) in het dorp: pannenkoeken, oliebollen, taart zijn reeds de revue gepasseerd, vele andere zijn nog voorzien.

   We denken vaak aan onze vrienden, gasten, … dat éénieder gespaard mag blijven van het vele leed dat reeds velen hebben moeten ondergaan. Hou jullie goed en we hopen dat we de kans krijgen jullie hier te mogen ontmoeten deze zomer, herfst of winter…”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij LE SILENCE DU MIDI


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!