INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website
   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Gunther en Ellen (Le Silence du Midi)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Gunther & Ellen en hun zoon Gilles van Le Silence du Midi (Frankrijk). Gunther vertelt o.a. hoe de tijd nuttig wordt besteed met opknapwerkjes en sociaal engagement tegenover de oudere lokale bevolking:

   “Het was zaterdagavond 14 maart 2020, exact 19u50. We waren bezig de avondservice af te werken van een groep Fransen die een week stage gelopen had, totdat één van de mensen vroeg om het Franse journaal op te zetten omdat er een mededeling was aangekondigd van de Franse president. Sindsdien heerst vertwijfeling, onzekerheid, niet weten wat komen zal, zoals velen onder ons waarschijnlijk ervaren.

   Het worden sowieso harde tijden voor ons bedrijf waar we dit jaar ons 15-jarig bestaan vieren. We zeggen vieren en niet vierden, omdat ook dit gebeuren terug het beste in je los laat. De ondernemerszin wordt extra geprikkeld om er terug tegenaan te gaan, oplossingen te zoeken, enzovoort.

   Eén groot geluk is dat we op het platteland leven en werken, waar het altijd rustig is en nu nog wat meer. Maar dat geeft ons ook de mogelijkheid om verder te klussen, nieuwe gerechten uit te proberen, nieuwe activiteiten te maken, …

   Ook houden we ons wat sociaal bezig met de plaatselijke bevolking, vooral voor de ouderen die nu ook afgesloten zijn van enig contact. Vorige week hebben we nog pannenkoekjes gebakken en netjes aan de deur achtergelaten en boodschappen gedaan. Kleine dingetjes tellen, één van de redenen waarom we zoveel jaar terug hierheen zijn gekomen.

   En we zijn dankbaar aan alle mensen die reeds hun geboekte vakantie bij Le Silence du Midi behouden of verplaatsen naar latere datum.

   Hou jullie veilig en wel. In ieder geval blijven we op onze locatie, genietend van het uitzicht, iedere dag opnieuw. We zorgen dat we klaar zijn om jullie terug wat aangenamere momenten te doen beleven in de nabije toekomst.

   Soms zoek je naar een reden zodat je kunt begrijpen. Soms valt er niets te begrijpen omdat het is wat het is…”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij LE SILENCE DU MIDI


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!