INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer(optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus zes? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer(optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   KOM TOT RUST IN DE ALGARVE!

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Hoopvolle Ontwikkelingen in Umbrië

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een reeks artikels brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een tweede getuigenis van Paul & Bart van Boutique B&B Cum Grano Salis (Italië). Het is een eerste boodschap van hoop vanuit het fel getroffen Italië:

   “Zeer goed nieuws vandaag in Umbria: in de afgelopen 24 uur werd geen enkele nieuwe coronabesmetting bij Umbriërs vastgesteld. Er werd wel een Covid-19 patiënt uit een andere Italiaanse regio opgenomen in een Umbrisch ziekenhuis voor behandeling. Ook vorige week al waren er drie dagen met slechts één nieuwe besmetting in de hele regio (meer dan één miljoen inwoners, slechts iets kleiner dan België). Momenteel zijn er nog 591 patiënten (in totaal waren er sinds het uitbreken van de crisis 1349, doch bijna 800 zijn al hersteld), waarvan er 142 opgenomen zijn in het ziekenhuis (de rest herstelt thuis) en slechts 29 in intensieve zorgen liggen. In de hele regio stierven 58 mensen aan het coronavirus, uiterst weinig als je vergelijkt met de 23660 die in heel Italië stierven… Verschillende gemeentes in Umbria zijn al volledig ‘coronavrij’.

   Maar spijtig genoeg loopt de lock-down hier nog bijna 2 weken (tot en met 3 mei). Vandaag zitten wij 42 dagen ‘opgehokt’, ja 6 volle weken. Zowat bij iedereen wordt het moeilijk, ook al omdat je eigenlijk veel te weinig beweging krijgt. Hier mag je je niet verder dan 200 meter van je huis verwijderen (tenzij naar een dokter/ziekenhuis, apotheker of supermarkt). We zagen op Facebook dat een Engelse kennis van ons uit de buurt gesnapt is door de carabinieri toen hij op minder dan 1 km van zijn huis – op een ‘strada bianca’ (een witte weg) tussen de velden – aan het joggen was. Hij had nochtans een lusje uitgezocht zodat hij nooit verder dan 1 km van zijn huis bleef. Nu heeft hij een nieuwe route uitgezocht, het lusje is nog kleiner (zowat 500 meter in totaal) en zo voldoet hij aan de lock-down voorwaarden.

   In de eerste weken konden wij nog volop klussen. Het probleem nu is niet dat er geen werk meer is: in en rond een groot huis op het platteland heb je altijd wel wat om handen. Doch wij zitten gewoon zonder materialen zoals zand, cement, plantgoed etc. Op den duur loop je met alle werken gewoon vast. Wij ondernamen al wat pogingen om dingen geleverd te krijgen, doch ofwel wachten de leveranciers ook op de goederen, ofwel mogen en willen ze thuis niet leveren.

   Ook het wekelijks bezoek aan de – verplicht dichtstbijzijnde – supermarkt wordt vervelend. Winkelen met mondmasker en handschoenen aan blijft niet aangenaam. Iedereen is ook super wantrouwig om dicht bij andere mensen te komen. Bij toonbanken waar je bediend wordt, moet je gewoon roepen, want je bestelling wordt door het mondmasker én de afstand (4-5 meter) gedempt. Bovendien kun je ook eens niet naar een andere winkel waar het aanbod wat anders is zodat je meer variatie in je menu’s krijgt.

   De opening van ons seizoen hebben wij ondertussen al moeten verschuiven naar (ten minste) 15 juni. Hopelijk kunnen wij op die dag open gaan, doch dat is nog helemaal niet zeker. Er is immers niet alleen de lokale situatie in Italië; de meeste van onze gasten komen uit België en Nederland en het is immers niet zeker dat onze gasten zullen mogen reizen.

   Maar wij blijven de hoop koesteren dat wij toch nog ongeveer de helft van het seizoen kunnen redden! Wij willen iedereen die logies boekte in een bed & breakfast in onze streek trouwens oproepen om zijn of haar boeking niet te annuleren. Kan die omwille van inreisbeperkingen uiteindelijk niet doorgaan, dan kun je naar een latere datum omboeken (zelfs in 2021). Maar indien het toegelaten is om naar hier te reizen, zullen Belgen en Nederlanders hier zeker veel veiliger zijn dan thuis. De lage bevolkingsdichtheid, de discipline waarmee de Umbriërs de ‘social distancing’ regels toepassen én de kleinschaligheid van een B&B vormen daar garanties voor. Wij zijn in elk geval nu al klaar om jullie met open armen terug te ontvangen, wellicht met een mondmasker en handschoenen aan, doch dit zijn we ondertussen van elkaar gewoon!”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.


    
    Informeer of boek bij CUM GRANO SALIS     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!