INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website
   CARCASSONNE: De laatste mooie plaatsen voor deze zomer in een klasse B&B en Gîtes – Le Clos des Troubadours

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Jeffry & Lindsy (Casa Rural A-ti)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Jeffry & Lindsy van Casa Rural A-ti (Spanje).

   Jeffry & Lindsy brengen een getuigenis vanuit een dorpje met amper 24 inwoners, waar de bakker tevens burgemeester is:

   “Laten we het maar meteen toegeven, ook wij dachten in het begin: waarom zoveel commotie over een gewoon griepje… ? Totdat de berichten vanuit Italië begonnen door te sijpelen. Toen zijn de alarmbellen beginnen rinkelen. Ondertussen zijn er op het moment van schrijven meer dan 12.000 besmettingen genoteerd in Spanje en stijgt dit aantal bijna dagelijks. Vorige week maandag waren dit er nog maar 2.000…

   Met onze persoonlijke gezondheid gaat het gelukkig goed. We leven dan ook heel landelijk in een klein dorpje met amper 24 inwoners. Komt daar nog bij dat de regio Castilla Y Leon niet tot de meest besmette gebieden behoort. Momenteel zijn er hier +/- 660 mensen besmet (waarvan slechts 106 in onze provincie) wat nog steeds een heel klein deel is t.o.v. de 2,5 miljoen mensen die in dit deel van Spanje wonen. Maar toch zijn we blij dat Spanje heel snel de nodige maatregelen heeft getroffen toen ook hier de besmettingen begonnen te stijgen en er daardoor nu een volledig uitgaansverbod is.

   Het is wel allemaal heel surreëel. In een provincie waar het buitenleven zo voorop staat en mensen elkaar steeds hartelijk begroeten, is er nu totale stilte in de straten. Op de Plaza Mayor in Astorga waar normaal deze tijd van het jaar de terrassen terug verschijnen en de pelgrims de straten bewandelen, zie je nu alleen nog maar gesloten bars, restaurants en winkels en lege straten. Enkel de voedingswinkels en apothekers zijn nog open en zij hanteren ondertussen strikte richtlijnen over hoeveel mensen er tegelijkertijd binnen mogen.

   En net zoals in andere delen van Spanje en ondertussen ook in veel landen in Europa, blijven de scholen voorlopig gesloten. Ook onze zoon is dus aan huis gekluisterd en ziet daarbovenop zijn wekelijkse voetbal- en crossfittrainingen en het samenzijn met zijn vrienden tijdens het weekeinde in het water vallen. Gelukkig bestaan er in deze moderne tijd vele digitale manieren om toch met elkaar in contact te blijven en plezier te maken. Wonder boven wonder verloopt dit allemaal heel soepel en ziet ook de jeugd hier de ernst van de situatie in.

   Want het samenhorigheidsgevoel blijft enorm groot, ook al mogen mensen niet meer samen komen. Buren vieren nu feest elk op hun eigen balkon en elke avond wordt er geapplaudisseerd voor de vele zorgverleners die nu overuren draaien in de overbevolkte ziekenhuizen.

   Waar we ook bang voor zijn, is dat Jeffry’s dochter tijdens de paasvakantie niet op bezoek kan komen. Zij woont in België en komt elke vakantie hier een tijdje logeren. Vooralsnog gelden de maatregelen in Spanje tot einde maart maar we gaan ervan uit dat deze nog verlengd worden en dat zij dus niet de kans zal hebben ons te bezoeken.

   Dat onze zaak in het hart wordt geraakt, hoeven we niet uit te leggen. Ook dat leven ligt nu volledig stil. Een huis vol gasten en gezelligheid is nu niet aan de orde. Het zijn bange tijden en vermits niemand weet wanneer we het virus onder controle zullen krijgen, weten we niet hoe lang deze moeilijke periode nog zal blijven duren. We blijven geloven in ons project en net omdat we heel landelijk wonen en een kleinschalige accommodatie zijn, hopen we snel onze gasten opnieuw een veilige en fantastische vakantie te kunnen bezorgen. Iets waar velen nu wellicht niet van wakker liggen, maar wat hopelijk wel snel terug een verlangen wordt zodra het normale leven weer wordt opgenomen.

   Ondertussen blijven we onze gasten informeren over wat onze regio te bieden heeft en worden klusjes in het privé gedeelte die normaal blijven liggen, plots toch afgewerkt. Ook contact met onze familie en vrienden in België is deze dagen heel waardevol. De berichtjes die we krijgen zijn vaak hartverwarmend, niet alleen van familie en vrienden maar ook van onze gasten.

   Eindigen doen we met een foto. Drie keer in de week komt de bakker – die meteen ook onze burgemeester is – langs met zijn bestelwagen vol brood, stokbrood en heerlijke koekjes. Daar waar dit vaak een moment van even bij praten met de buren is, is het nu vooral afstand houden en toch elke keer weer even schrikken wanneer je deze normaal zo uitgelaten man nu bedeesd ziet uitstappen met zijn gezicht bedekt met een mondmasker en handschoen aan om zo zijn handelswaar veilig te kunnen overhandigen.
   En toch komt er een tijd dat hij weer enthousiast het brood komt brengen en iedereen terug van dit prachtig stukje Spanje kan komen genieten. Daar klinken we op!

   Blijf gezond allemaal en zorg goed voor elkaar. Lieve groeten vanuit Valderrey!”

   Zo wordt brood momenteel aan huis bezorgd…
   Gezinsfoto
   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij A-TI


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!