INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Ludo & Ingrid (Casa La Nuez) (2)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een reeks artikels brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Ludo & Ingrid van Casa La Nuez (Spanje). Het is hun tweede verslagje en ze durven al voorzichtig vooruitkijken naar de concrete invulling van het zomerseizoen:

   “De noodtoestand, met als gevolg de volledige lockdown, is hier in Spanje nu iets meer dan een maand ver. En we kunnen er niet omheen, het begint te wegen. De mensen in ons kleine dorpje in het binnenland van Andalusië blijven zich gedisciplineerd aan de regels houden. ‘Quedáte en casa’ zoals ze het hier noemen wordt goed opgevolgd met als gevolg dat de regio Andalusië vrij goed de crisis doorkomt. Momenteel zijn er in de ganse regio iets meer dan 10.000 vastgestelde besmettingen en helaas iets meer dan 1.000 mensen overleden aan dit vreselijke virus en dit op een bevolking van 8.5 miljoen. Dat zijn er nog altijd teveel natuurlijk maar het is niet te vergelijken met de regio’s Madrid en Catalonië waar de cijfers echt dramatisch zijn, ondanks de heroïsche inzet van het medisch personeel. Eindeloos respect dus voor al deze mensen, overal ter wereld.

   De enige keren dat wij buiten onze woning komen is om de hond even uit te laten en dit niet te ver van huis. Of om naar de supermarkt te gaan. Dit beperken we tot één keer per week. Bovendien mag er maar één persoon in de wagen zitten dus daar wisselen Ingrid en ik in af. Het resultaat is dat we beiden juist geteld 2 keer buiten ons dorpje zijn geweest de afgelopen maand. Niet bijzonder veel dus.

   In het begin werd er voor het overige dapper geklust in huis en in de tuin maar daar stuitten we ook al snel op een probleem. Vermits alle winkels gesloten zijn met uitzondering van voeding en tabakswinkels en apotheken, kan je geen materiaal gaan kopen zoals cement of verf. En dat raakt op natuurlijk. Dus zitten we daar strop. Dan maar de groentetuin in orde brengen want het zaai- en plantseizoen is in volle gang. Maar dat is intussen ook al voor een groot stuk klaar.

   Dus wordt er nu meer gelezen dan normaal, TV gekeken en wat doelloos rondsurfen op het internet. En wordt het zwembad onderhouden zodat we binnenkort hopelijk een beetje “vakantie” in onze eigen tuin kunnen houden. We beginnen wel stilaan na te denken over wat er hierna komt, als we terug mogen openen en gasten ontvangen. We gaan dus de website eens goed onder de loupe nemen. We proberen ook geregeld nieuwe gerechten uit zodat we ons aanbod kunnen uitbreiden als er terug mensen gaan aanschuiven voor het diner. Iets waar we erg naar uitkijken want we zijn benieuwd naar alle verhalen die we gaan horen.

   We houden er echter wel rekening mee dat het nog even zal duren voor hotels, vakantiehuizen en B&B’s terug zullen mogen openen. We hebben gelukkig enkele betrouwbare bronnen die ons op de hoogte houden van de plannen die de regering heeft voor de heropstart van het land. Via Facebook kunnen we in enkele groepen het nieuws volgen dankzij de dagelijkse inzet van de beheerders. Deze mensen trachten ons belangeloos op de hoogte te houden met correcte berichtgeving. Respect hiervoor. Momenteel lijkt het zo dat er mogelijk vanaf half mei ongeveer hier een eerste versoepeling zou komen maar er is nog niets zeker. En dat zou dan nog enkel zijn dat we misschien eens de woning zouden mogen verlaten om te gaan wandelen en sporten. Toch hopen we hier enorm op en mag het van ons al sneller dan half mei.

   Wat heropening van restaurants en dergelijke betreft zal het nog wel wat langer duren. Heel misschien juni maar eerder juli of augustus en dan nog onder strenge voorwaarden om de social distancing te respecteren.

   We merken ook wel dat de Spaanse regering al volop aan het brainstormen is om het toerisme terug op gang te krijgen. Het sluiten van de Spaanse grenzen voor buitenlandse toeristen is daar in ieder geval zeker niet bij. Wel houden ze blijkbaar rekening met het feit dat het wel eens lang zou kunnen duren voor het vliegverkeer terug normaliseert en of mensen sowieso snel terug in een vliegtuig zullen willen stappen. Daarom denken de autoriteiten aan promotiecampagnes in Portugal en Frankrijk omdat van daaruit Spanje gemakkelijker met de auto bereikbaar is. Voor ons niet gelaten. Wij hebben altijd al een zeer divers publiek in onze B&B. En natuurlijk verwachten we ook een hoop Spaanse gasten onder andere uit Sevilla, Málaga, Córdoba en Granada. In de steden zitten veel mensen al een maand vast in hun appartementjes en die zullen er ook wel aan toe zijn om eens naar ‘den buiten’ te kunnen zoals wij zeggen. En dat is hier, bij ons. Maar natuurlijk zijn onze landgenoten ook van harte welkom. We zullen jullie met open armen ontvangen.

   Maar voor het zover is moeten we allen solidair zijn en ons aan de regels houden zodat het werk van de helden uit de zorgsector niet voor niets is en we er samen voor zorgen dat dit virus verslagen wordt. Ik ben er zeker van dat we op de goede weg zijn. Iedereen en overal.

   Hou moed en blijf gezond ! Een warme groet van ons hier in Andalusië.”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij CASA LA NUEZ


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!