INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

In het Oog van de Corona Storm: Ludo & Ingrid (Casa La Nuez)

De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Ludo & Ingrid van Casa La Nuez (Spanje).

Ludo & Ingrid beschrijven hoe ze de noodtoestand in Spanje ervaren maar tegelijk ook angstvallig contact houden met het thuisfront in België:

“We waren er stilaan helemaal klaar voor. En we keken ernaar uit. Ons 5de seizoen in onze kleine B&B in het binnenland van Andalusië. De afgelopen jaren werkten we hard om alles zo gezellig mogelijk te maken voor onze gasten. En nu zouden we daar de vruchten van gaan plukken. Zo dachten we tenminste, tot er plots een microscopisch klein beestje roet in het eten kwam gooien.

In een periode van enkele korte weken ziet het er plots helemaal anders uit. Het is onwezenlijk, hallucinant bijna. Sinds één week leven we hier in Spanje nu onder de noodtoestand die werd uitgeroepen door de Spaanse regering en de lock down die daarvan het resultaat is. En net vandaag, zondag 22 maart, vernemen we dat deze situatie al met 2 weken verlengd wordt tot 12 april. Maar we zijn tevreden dat het hier zo streng word aangepakt.

In onze directe omgeving in ons kleine dorpje merken we eigenlijk niet zo heel veel van de situatie. Ja, de bakker die ‘s morgens passeert draag plastic handschoenen en een mondmasker. En af en toe zie je iemand die bij zijn hoogbejaarde ouders langskomt om te helpen. Onze gemeente doet er alles aan om elke avond de straten te desinfecteren en tot nu toe is Almedinilla gelukkig nog Corona vrij. De mensen zijn hier zeer gedisciplineerd en respecteren de opgelegde regels. Wij blijven ook thuis en knappen klusjes op. Of maken van de vrije tijd die we nu onverwacht krijgen gebruik om Spaans bij te leren, administratie in orde te brengen en onze website eens grondig onder de loep te nemen zodat die klaar is voor als alles voorbij is.

Natuurlijk volgen we ondertussen de gebeurtenissen in wat nu ons land is op de voet. Via internet en televisie blijven we op de hoogte van de situatie hier. Maar ook de berichtgeving uit België belangt ons aan. We willen uiteraard weten wat er gebeurt omdat we familie en vrienden hebben daar. We chatten nu veel meer. En telefoneren geregeld om rechtstreeks te horen wat er zich afspeelt.

En spijtig genoeg blijkt dan dat er overal dezelfde taferelen te zien zijn. Ook hier wordt er gehamsterd in de supermarkten ondanks alle oproepen om dit niet te doen. We hebben de lege rekken in de supermarkten gezien als we boodschappen gaan doen. Het lijstje van benodigdheden wordt tijdens het winkelen uit noodzaak dan ook constant aangepast. Ook hier zijn er mensen die proberen de regels te omzeilen en op die manier anderen in gevaar brengen. Het gevolg zal zijn dat politie en leger nog strenger zullen optreden, wat trouwens al aan het gebeuren is. Maar het is noodzakelijk. En hopelijk zal uiteindelijk iedereen beseffen dat enkel als de regels strikt gevolgd worden we deze strijd zullen kunnen winnen.

Misschien is deze getuigenis een beetje anders. Maar ik hoop dat wie ze leest er zich in kan vinden. En begrijp het niet verkeerd. Wij hebben hoop. Hoop dat deze situatie zal keren. Hoop dat we allemaal samen voor hetzelfde doel gaan. Hoop dat Spanje nog steeds op het verlanglijstje van de toeristen zal staan. En hoop dat we snel terug gasten kunnen verwelkomen en verwennen. We zullen er in ieder geval klaar voor zijn.

Maar tot het zover is : ‘Quedáte en casa’ ofwel ‘Blijf in je kot’ !

Vele groetjes vanuit Casa La Nuez in Andalusië en blijf vooral gezond !”

Corona Virus
 
Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
 
De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
 
De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.
  Informeer of boek bij CASA LA NUEZ


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019