INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Paul & Bart (Cum Grano Salis)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Paul & Bart van Boutique B&B Cum Grano Salis (Italië).

   Paul brengt een objectief verslag vanuit een klein dorp op het platteland in Umbrië. Hij maakt de vergelijking met een oorlogssituatie, laakt de lakse houding van de overheden in België en andere landen, en vertelt hoe hij samen met Bart van de gelegenheid gebruik maakt om zich nóg beter voor te bereiden op een uitgesteld toeristisch seizoen:

   “Lock-down in Italië, dag 8. Het weer is sinds het uitvaardigen van het decreet – maandagnacht 9 maart – gewoonweg schitterend: een stralende zon, ’s morgens en ’s avonds vrij fris, maar overdag temperaturen die richting 20°C gaan. Voor ons, inwoners van een klein dorpje op het Umbrische platteland én met een grote tuin bij het huis, valt thuis blijven nogal mee. De vele klussen die altijd gepaard gaan met de opening van een nieuw seizoen, bieden ons genoeg verstrooiing en vooral, redenen om buiten te zijn. Niet dat ons seizoensbegin dit jaar zal verlopen zoals gepland: wij hebben al initiatieven moeten nemen om de eerste gasten noodgedwongen te herboeken naar een latere datum. Maar als het hierbij blijft, kan er nog veel gered worden. Wij willen er daarom ook staan op het moment dat deze ongeziene gezondheidscrisis van wereldschaal achter de rug is.

   In die zin vinden wij het spijtig dat men in België en andere landen zolang getalmd heeft om doortastende maatregelen te nemen tegen de virusverspreiding. Daar wij vooral gasten uit België (en in mindere mate) Nederland over de vloer krijgen, is het goed mogelijk dat binnenkort de situatie hier in Italië compleet genormaliseerd is – het aantal besmettingen per dag in Lombardia begint eindelijk af te nemen, terwijl er in het noorden dan nog steeds problemen zijn en de grenzen gesloten blijven.

   Het leven hier is momenteel zeer vreemd: er komen nauwelijks auto’s voorbij (na 18.00 u. mag je zelfs voor geen enkele reden meer onderweg zijn) en elke vooravond komt er een radiowagen voorbij die iedereen met een megafoon nog eens de veiligheidsvoorschriften voorleest, het lijkt precies oorlog of een land in bezetting, alleen hoeven wij geen verduistering aan te brengen. Overdag hoor je bijna alleen de natuur: de vogels die volop zingen en zich klaarmaken voor de vroege lente. Eigenlijk mag je het huis maar om drie redenen verlaten: medicatie halen bij de apotheker, naar dokter of ziekenhuis voor een behandeling én om etenswaren te gaan halen. Dat laatste alleen, in de dichtstbijzijnde supermarkt én met wegwerphandschoenen aan. Overigens laat men de mensen maar druppelsgewijs binnen in de supermarkt, je moet afstand houden van andere klanten en het personeel en die laatste dragen mondmaskers en handschoenen. De Italianen houden zich vrij strikt aan al die voorschriften, en wel zonder morren. Er wordt ook niet gehamsterd. Wij zijn dan ook stomverbaasd als wij op TV en in de sociale media in noord-Europa de gevechten om toiletpapier – in godsnaam ! – zien. Er is wel eens een deel van een rek zo goed als leeg en aan de traiteurafdeling is niet zoveel beschikbaar. Dat laatste zal er vooral mee te maken hebben dat deze voedingswaren beduidend duurder zijn. En op dit moment heeft bijna niemand nog een inkomen: het is dus uitkijken wat je uitgeeft.

   Het zwaar getroffen Italië zal dus zijn toeristen uit de rest van de wereld hard nodig hebben, wil het niet volledig op de knieën geraken (zoals Griekenland enkele jaren geleden). Laat die storm dus snel overwaaien, volg strikt de richtlijnen van volksgezondheid en kom binnen enkele maanden naar het Zuiden om deze pandemie snel te vergeten. Wij zullen er in ieder geval klaar voor zijn!”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij BOUTIQUE B&B CUM GRANO SALIS


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!