INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

In het Oog van de Corona Storm: Paul & Rita (L’Angelo Pescatore)

Paul & Rita - Corona Crisis

De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks zullen we op regelmatige basis verslagjes brengen vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We starten de reeks met Paul & Rita, eigenaars van L’Angelo Pescatore, een B&B in Umbrië.

Italië werd als eerste land in Europa door het virus getroffen en heel alarmerende berichten bereikten ons de voorbije dagen vanuit de Italiaanse ziekenhuizen. We laten Paul & Rita aan het woord.

“Op dit moment zitten we 6 dagen in quarantaine, maar met ons gaat alles heel goed. De drastische maatregelen die premier Giuseppe Conte genomen heeft, beginnen alvast hun vruchten af te werpen. Deze hebben ervoor gezorgd dat de mensen van Noord-Italië niet verder zouden vluchten naar het zuiden. Zo werden verdere besmettingen een halt toegeroepen. Iedereen moest in zijn zone blijven, wat ons logisch lijkt én getuigt van solidariteitszin.

De burgers van Todi ontvangen dagelijks een videoboodschap van onze burgemeester en gisteren meldde hij dat we het héél goed doen. Todi zelf heeft geen enkele besmette persoon, ongelooflijk maar waar. In Umbrië zelf zijn er in totaal een 120-tal personen besmet. Wat eigenlijk nog heel goed meevalt.

De piek wordt hier verwacht op 18 maart, dinsdag dus. Vanaf dan zou het virus beginnen afzwakken, wat nog niet wil zeggen dat we uit quarantaine zullen gaan. Maar we klampen ons vast aan elk positief nieuwtje. Wat ons echter het meest heeft geholpen, zijn de steunbetuigingen van alle mensen die ons de afgelopen dagen gecontacteerd hebben. Wanneer we het eventjes niet meer zagen zitten, waren die hartverwarmend.

Hoe gaat het er hier intussen aan toe? Eén persoon per gezin mag zich op de baan begeven om boodschappen te doen. Warenhuizen en apothekers blijven open en er is geen voedseltekort. Wij moeten telkens een door het Ministerie beschikbaar gesteld document bij ons hebben, waarop we de reden van onze verplaatsing moeten invullen. De politie controleert streng en er worden boetes uitgeschreven indien je onnodig op de baan bent.

De maatregelen in de grootwarenhuizen verlopen hier perfect. Handschoenen en ontsmettingsspray voor de handen bij het binnengaan zijn ter beschikking, De politie houdt toezicht om de mensen geleidelijk aan binnen te laten, verkoopsters zitten achter plexiglas met mondmaskers en er zijn lijnen op de grond getekend om de mensen op afstand van mekaar te houden. Zo moet het nu éénmaal en maar goed ook!

De Italianen volgen alle instructies heel goed op. Ondertussen zingen de inwoners in de straten van Todi vanop hun balkon – zoals ook elders in Italië – om mekaar te steunen en moed in te spreken, en er worden vanaf nu elke avond kaarsen aangestoken aan de ramen om hoop te brengen. Geweldig toch?”

De situatie in de supermarkt
Wie de straat op wil, moet dit document invullen én bij zich dragen.
Lege straten… ook in Todi laten de inwoners ‘s avonds een kaarsje branden vóór het raam.
Corona Virus
 
Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
 
De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
 
De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.
  Informeer of boek bij L'ANGELO PESCATORE


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019