BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

In het Oog van de Corona Storm: Sandra & Kersten (Finca Tres Molinos)

De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Sandra & Kersten van Finca Tres Molinos (Spanje).

Sandra heeft het over de moeilijke start voor de B&B, die nog maar twee jaar bestaat en vorig jaar ook al zwaar te lijden had onder de weersomstandigheden in Spanje. Ze vertelt hoe ze de laatste gasten extra soigneerden, en roept op tot een gedeeld verantwoordelijkheidsbesef. Een getuigenis uit Murcia, een regio die een tijdlang gespaard bleef van het virus:

“Exact twee jaar geleden verhuisden mijn echtgenoot Kersten en ik naar het zonnige Murcia om onze droom waar te maken en onze B&B Finca Tres Molinos te openen. Vorig jaar kregen we te maken met de vele gota fria’s en dit jaar worden ook wij getroffen door het verschrikkelijke Coronavirus. Ze maken het ons niet gemakkelijk. We hadden onze jubilee wel anders voorgesteld…

Tot vorige week was Murcia de enige regio in Spanje zonder besmettingen maar dit is ondertussen wel veranderd. Met dank aan de besmette Madrilenen die massaal afgezakt zijn naar onze kust. Ook hier zitten we nu al 4 dagen in volledige lock-down. De Guardia Civil rijdt rond om iedereen te beboeten die het huis toch verlaat zonder dringende reden. Enkel levensnoodzakelijke middelen mogen er gehaald worden en dit door slechts één gezinslid. We hebben ook een document nodig waarop je op voorhand moet invullen naar waar je op weg bent. Deze maatregelen zijn echt nodig om ons zo snel mogelijk van het virus af te helpen. Dus het motto is en blijft #stayhome. Ondertussen houden we ons thuis bezig met enkele kleine klusjes, want het meeste was allemaal al gedaan alvorens we aan ons seizoen moesten beginnen.

Tot gisteren hadden wij in onze B&B nog Nederlandse gasten. Wij hebben zo goed mogelijk voor hen proberen te zorgen want ook zij konden nergens meer heen. Gelukkig was het mooi weer en konden ze genieten van het zonnetje, het zwembad, de petanque, … We hebben voor hen zowel ’s middags als ’s avonds eten klaargemaakt. En toen ze vertrokken, hebben we hen een lunch meegegeven zodat ze onderweg nog iets te eten hadden. Het is hier nu wel erg stil en eenzaam. Normaal gezien waren we vanaf deze week tot na de paasvakantie volledig volzet, maar deze gasten hebben we allemaal moeten annuleren. En ik vrees dat er nog zullen volgen. We zijn op dit moment wel teleurgesteld in de Spaanse overheid want tot nu toe doen ze echt niets om de zelfstandigen te helpen. Ze laten de mensen gewoon in de kou staan en nemen geen financiële maatregelen. Ook wij zijn bang. Maar vooral bang om ook het Coronavirus te krijgen (bij de minste kuch denk ik van … lap … ik heb het ook). We hopen dat deze nachtmerrie snel voorbij zal zijn en dat kan alleen als IEDEREEN zijn verantwoordelijkheid neemt.

Met onze B&B bieden we de Coronagarantie, wat wil zeggen dat onze gasten kosteloos mogen omboeken naar een later tijdstip dit jaar. Meer kunnen we momenteel niet doen. Het is ook voor ons overmacht. We rekenen dan ook op een beetje begrip van onze gasten en we hopen ze later allemaal te mogen verwelkomen. En wat zullen we ze dan verwennen ! De cava zal klaar staan…”

Corona Virus
 
Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
 
De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
 
De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.


 
 Informeer of boek bij FINCA TRES MOLINOS

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!