INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   In het Oog van de Corona Storm: Theo & Myriam (Aaccent)

   De Corona crisis heeft intussen de hele wereld in zijn greep en de gevolgen zijn voor velen niet te overzien. In een nieuwe reeks brengen we op regelmatige basis verslagjes vanuit de buik van de Corona epidemie: rechtstreeks uit de mond van Belgische en Nederlandse eigenaars van accommodaties in het buitenland, die angstvallig de situatie het hoofd bieden, gezond trachten te blijven en hun inkomstenstroom in gevaar zien komen. We vervolgen de reeks met een getuigenis van Theo & Myriam van Aaccent (Spanje).

   Myriam brengt een allereerste getuigenis vanuit Catalonië, de eerste regio in Spanje die in volledige lock-down ging. Een extreme boodschap van hoop en positiviteit vanuit een dorpje met amper 80 inwoners:

   “In een klein dorp wonen met maar 80 inwoners is al stil en rustig. Nu is het spookachtig stil. Blijkbaar is de ernst ook tot de honden doorgedrongen want zij houden zich ook kalm. Via Whatsapp houden we contact met elkaar. Vanuit het raam of vanop het balkon wordt er als eens een conversatie gehouden met de buren. De schrik zit er bij iedereen wel in.

   Bij het eerste nieuws van de lock-down in Catalonië is iedereen de supermarkten gaan bestormen, zoals op veel plaatsen in Europa. Met als resultaat: lege rekken, geen toiletpapier, geen papieren zakdoeken, vleesrekken leeg, en ga zo maar door. WO III leek wel uitgebroken te zijn.

   Er zijn ook positieve kanten. Er is heel veel telefonisch contact met het thuisfront, vrienden die bellen of mailen. Steunende berichten en dat doet deugd. Het is niet makkelijk wanneer je gasten annuleren. Je kunt met je hoofd tegen de muur lopen, vloeken dat het klettert maar dat verandert niets. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en moeten er het beste van maken.

   Maak van iets negatiefs iets positiefs!

   • Ik mag niet uit huis maar heb een grote tuin waarin ik met de hond ga wandelen.
   • Ik heb tijd om mijn kasten eindelijk eens goed uit te rommelen.
   • Ik improviseer in de keuken en experimenteer met nieuwe gerechten.
   • Ik heb mijn oude puzzels bovengehaald en tussen het werk door zoek ik de puzzel bij elkaar.
   • Ik vind het fijn om de grappige berichten te lezen, humor is altijd een goed medicijn.
   • Ik heb de kerstverlichting terug bovengehaald, is extra gezellig.
   • En elke dag komen er nieuwe ideeën naar boven.

   Alleen weet ik niet hoe ik mijn deurklink kan herstellen. Daar ben ik dan ook maar gaan improviseren met elastiekjes en touwtjes om alles bij elkaar te houden.

   We houden ons goed, we houden ons recht! Na regen komt zonneschijn. Always look at the bright sight of life, ook al is het soms moeilijk. Hou de moed er in en een goede gezondheid!”

   Corona Virus
    
   Momenteel slaat het Corona virus wereldwijd hard om zich heen. Alle actuele officiële informatie is terug te vinden op de website www.info-coronavirus.be.
    
   De huidige quarantaine en lockdown maatregelen hebben als doel de pandemie in te dijken. Als iedereen zich aan de opgelegde regels houdt, zal de situatie zich binnen een realistische termijn normaliseren. Kleinschalige B&B’s en vakantiewoningen zijn vanaf dat moment opnieuw een verstandige reisbestemming – ver weg van grote all-in resorts en veelal rustig gelegen, buiten de drukke toeristische zones. Bovendien steun je er de eigenaars mee die op dit eigenste moment veel inkomsten mislopen.
    
   De meeste accommodaties hanteren bovendien een Corona Annuleringsgarantie, waarbij reeds betaalde voorschotten of saldobedragen niet verloren gaan in geval van negatief reisadvies t.g.v. het Corona virus, en waarbij de reisdatum kosteloos kan worden gewijzigd (als je uiteraard binnen dezelfde boekingsklasse blijft). Dit is echter een mes dat aan twee kanten snijdt: omdat veel boekingen in de paasvakantie zullen worden omgeboekt naar het zomerseizoen en najaar, dreigen de beschikbaarheden in die periodes snel vol te lopen. We raden dus aan om – geruggensteund door de Corona garantie – de boekingen voor deze zomer en dit najaar niet te lang uit te stellen.

   Informeer of boek bij AACCENT


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!