INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Kan ik ondanks corona nog naar Sri Lanka reizen?

   Visum Sri Lanka

   De huidige corona-crisis maakt het onmogelijk om naar Sri Lanka te reizen. Er worden momenteel tot nader order ook geen visa uitgegeven. U kunt wel nog steeds online een aanvraag doen.

   Er is nog enig vliegverkeer naar Sri Lanka, maar dat verandert per dag. Er worden veel vluchten geannuleerd. Als mensen om welke noodzakelijke reden dan ook toch naar Sri Lanka reizen dan is het verplicht om twee weken in quarantaine te blijven. Dat moet in een door de overheid aangewezen gezondheidscentrum.

   Wie onlangs in China, Italië, Iran, Zuid-Korea, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, Zwitersland, België, Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk en Nederland is geweest, mag tijdelijk niet naar Sri Lanka reizen, zelfs niet als u daar een visum voor heeft. Het is echter wel mogelijk een visum aan te vragen voor een reis na deze corona-tijd, als alle beperkingen verdwenen zijn.

   ETA voor maximaal dertig dagen Sri Lanka

   Als u een visumaanvraag voor Sri Lanka doet, zijn er drie varianten: voor vakantie, een zakelijke reis of voor een doorreis. Na een online aanvraag wordt het visum per e-mail toegezonden. Een e-visum of ETA is voor die mensen die niet langer dan dertig dagen achter elkaar in Sri Lanka blijven.

   Met een paspoort dat minimaal zes maanden geldig is, kan het ETA worden aangevraagd. Deze blijft vervolgens zes maanden geldig. Is er een eenmalige reis geboekt, dan moet er ook een ticket voor de terugweg aanwezig zijn. En er moet aangetoond kunnen worden dat voldoende financiële middelen aanwezig zijn voor deze reis en het verblijf. Dit visum kost 14,95 per persoon.

   Neem ETA-visum altijd mee

   Als reizen naar Sri Lanka weer mogelijk is, krijgt u onderweg in het vliegtuig een zogenaamde Disembarkation Card. Dat is een papieren formulier waarop u een aantal gegevens invult, waaronder uw reisgegevens en reisdoel. Na aankomst in Sri Lanka gaat u door de paspoortcontrole, waar u het paspoort laat zien, samen met de ingevulde Disembarkation Card. Meestal wordt niet meer gevraagd naar het visum, omdat de immigratiedienst aan de hand van het paspoortnummer kan zien dat het visum voor Sri Lanka in orde is. Zorg voor de zekerheid toch dat u het ETA-visum uitgeprint meeneemt voor het geval er toch naar wordt gevraagd.