INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Kanttekening bij Corona-Berichtgeving over Spanje

   Dit artikel werd gepubliceerd op 05/07/2020.

   Wie binnenkort op reis vertrekt naar Spanje en er vanochtend de online kranten op nasloeg, verslikte zich wellicht in zijn koffie. Eén van de meest populaire klanten van Vlaanderen kopte: “Spanje krijgt oranje reisadvies na lockdown in Catalonië: De Block raadt quarantaine en test aan voor terugkerende Belgen”. Hoewel de titel klopt, wordt hiermee wellicht bij vele mensen een verkeerde perceptie gecreëerd. De situatie in Spanje veranderde immers niet t.o.v. gisteren. Een kleine duiding…

   Gisteren bereikte ons het nieuws dat een deel van Spanje opnieuw in lockdown ging na een gevoelige toename van het aantal bevestigde COVID-19 besmettingen. De media hadden het over het afsluiten van een volledige provincie, terwijl het in feite gaat om El Segria, een district van de provincie Lerida, op zijn beurt een onderdeel van de autonome regio Catalonië. Een regio van bijna 1.400 km² met ca. 200.000 inwoners en nagenoeg geen toerisme, vooral gefocust op fruitteelt. Momenteel zitten hier heel wat buitenlandse werkkrachten geconcentreerd én vaak ook opeengepakt gehuisvest, wat een mogelijke oorzaak kan zijn van de besmettingsgolf.

   Omdat Buitenlandse Zaken voor zijn reisadvies werkt met een knipperlichtsysteem (groen, oranje of rood) én omdat het reisadvies op nationaal niveau gebeurt, is het dus normaal dat het licht van groen naar oranje springt voor Spanje. Een klein gedeelte van Spanje (meer specifiek 0.27% van het Spaanse grondgebied) is immers afgesloten om een verdere uitbraak te voorkomen.

   De krantentitels zouden dus kunnen doen vermoeden dat het plotseling supergevaarlijk is geworden in Spanje. Wat er hoogstens aan de hand is, is het feit dat de Spaanse overheid zijn verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat de toeristen veilig naar het land op reis kunnen – door elke broeihaard daadkrachtig in te dammen.

   Geniet dus maar verder van die koffie als je eerstdaags naar Spanje vertrekt, maar uiteraard geven we als raad om waakzaam te blijven, de berichtgeving op te volgen en vooral te vertrouwen op je Vlaamse en Nederlandse gastheren en gastvrouwen ter plaatse die zullen waken over jouw veiligheid en jouw vakantiegevoel.

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!