BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Frankrijk > Nouvelle-Aquitaine > Corrèze

La Bastide de Goulles

9.8 /10 (5 recensies)

La Bastide de Goulles - Logeren bij Belgen in Frankrijk

La Bastide de Goulles telt 2 huizen en een grote schuur. Deze laatste helemaal opgeknapt. De schuur is indrukwekkend door haar grootte en door haar ligging, hoog op een heuveltop (500 m), van waar je ze al van ver het dal kan zien domineren.

Deze schuur werd gebouwd door Pierre Bru (geen familie van Wout vermoedelijk) in 1830, zoals het boven één van de schuurpoorten gegraveerd is. Eerst is er gedurende 10 jaar materiaal verzameld om ze te bouwen, dikwijls stenen en balken van andere vervallen schuren of huizen. Tijdens het schilderen werden regelmatig pengaten in de balken opgemerkt die er niet hoefden te zijn. Elke balk is gekerfd met Romeinse cijfers als nummering voor het oprichten van het gebinte.

Als je La Bastide binnenrijdt, is het eerste gebouw rechts de schuur. Deze telt drie gezellige gastenkamers onder de nok met eigen douche en toilet. De kamers hebben een tweepersoons bed en voldoende plaats om je meegebrachte kleding op te bergen.

In de woonkamer met open haard, zachte canapé, grote eettafel en bibliotheek kan je bekomen na een flinke wandeling of een lekkere maaltijd. Tijdens de zomer wordt de buitenkeuken met houtoven en BBQ ingeschakeld. Er wordt gegeten in open lucht of gasten kunnen relaxen aan het zwembad met zonneterras en een mooi uitzicht op de vallei met oude kasteelhoeve.

La Bastide is gelegen in een landelijke en bosrijke omgeving, Pays de Xaintrie waar je ongestoord avontuurlijke en mystieke wandelingen kan maken. Een kader om volledig tot rust te komen en je te laten verbazen door het gevarieerde landschap van bossen en kronkelende bergriviertjes.

In de nabije omgeving maak je uitstappen naar de middeleeuwse ruïnes van Tours de Merle of de adembenemende Gorges de la Cère. Vanuit het stadje Argentat is het mogelijk de Dordogne af te varen met de kano tot het gezellige Beaulieu-sur-Dordogne.

De zonnekloppers kunnen genieten aan het strand van het meer van St-Etienne-de-Cantalès. Een bezoek aan Aurillac met zijn trendy winkelsteegjes is ook een leuke afwisseling.

In de winterperiode bereik je het skioord Le Super Lioran op een uurtje autorijden. Natuurlijk is genieten van zalig nietsdoen ook een goede suggestie.

Op 3 km afstand is van dezelfde eigenaar de vakantiewoning La Sabotière gelegen.

Meer info op de website van La Bastide de Goulles.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

 


 
 Informeer of boek bij LA BASTIDE DE GOULLES

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER LA BASTIDE DE GOULLES

     00 33 555 28 35 06 | 0033 685 37 38 33
     http://www.bastidedegoulles.com/  


  Aantal Kamers: 3
  Maximale Capaciteit: 6 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Avondmaal mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Huisdieren toegelaten (onder voorwaarden)
  • Zwembad aanwezig

     Michou Vandendaele

    PLAN JE REIS NAAR LA BASTIDE DE GOULLES

    LIGGING VAN LA BASTIDE DE GOULLES

  Adres: La Bastide, 19430 Goulles France


   
  Informeer of boek bij LA BASTIDE DE GOULLES