INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   La Palma: Nog Steeds Brult de Vulkaan

   De uitbarsting van de Cumbre Vieja vulkaan op La Palma is reeds een hele tijd in het nieuws, en nog steeds is de vulkaan hyperactief. Enkele weken geleden gaven wij al eens een stand van zaken. Toen moesten we melden dat Finca Paraiso jammer genoeg bedolven was onder een dikke laag lava. Gunstiger was op dat moment de situatie voor Marianne & Andreas van Casa Shanti La Palma.

   We informeerden even hoe zij de situatie intussen verder beleven. Hieronder hun getuigenis.

   “Dag 29… La Palma lijdt. Hallucinante beelden die we nooit meer zullen vergeten. Enerzijds is er enorm veel leed en ellende. Duizenden mensen zijn geëvacueerd en staan machteloos toe te kijken hoe heel hun hebben en houden door de lavastroom verzwolgen wordt. In sporthallen wordt eten en kleding gebracht voor de getroffen inwoners. Hulpverleners proberen nog zo veel mogelijk dieren van de lava te redden en vrijwilligers proberen zo veel mogelijk geredde dieren met hun baasjes te herenigen. Huizen rondom de lavastromen zijn volledig bedolven onder de as. Mensen zijn doodmoe van de angst, de onzekerheid, het luide gebrul en gerommel van de spuwende berg, van het harde werk en het slaaptekort …

   Anderzijds mogen wij ook getuigen zijn van ontstaan van nieuw land. Sinds de lava de oceaan bereikt heeft wordt La Palma dagelijks voor onze ogen hectares groter. Er zitten veel voedingsstoffen in de lava die een heel positief effect hebben op het groeien van planten, dus La Palma wordt nog vruchtbaarder dan het al was. We ervaren ook veel solidariteit en dienstbaarheid sinds de uitbarsting. We spraken met mensen die gevlucht waren en alles verloren hadden, maar die net daardoor een warme en sterke vriendschapsband hadden opgebouwd met lotgenoten uit hun buurt, terwijl ze elkaar daarvoor nooit gesproken hadden. Ze vonden duidelijk veel steun en troost bij elkaar.

   Wij zijn heel dankbaar omdat we zoveel leren van La Palma en van haar inwoners. Het valt ons op dat hier ontzettend veel positieve, optimistische en gelukkige mensen wonen. We zien veel tranen maar ook veel gelach en geknuffel, zowel bij de Palmeros als bij de mensen die hier, net zoals wij, hun nieuwe thuis gevonden hebben. Om hiervan een beeld te schetsen vertaalden we een citaat uit een kranteninterview met een Palmero, dat we heel graag met jullie willen delen:

   ‘Ik denk dat na alle tragedie en grote verliezen, dit ons allen net zou moeten aanmoedigen. Mijn overgrootvader bouwde op de vulkaan. Mijn grootvader verloor alles door de vulkaan. Mijn vader bouwde weer alles op. En wij verloren weer alles door de vulkaan. En je vraagt mij “waarom?” Heel eenvoudig. Omdat we op een vulkaan leven. Wij zijn gemaakt van zon, lava en salpeter, en dat is zo van generatie op generatie. Wij beseffen dat wij in het paradijs leven, en wij weten ook welke prijs we daar soms voor moeten betalen. Als deze vulkaan uitdooft, dan ga ik op zoek naar een stuk land en ik begin gewoon opnieuw …’

   Hier worden wij stil van.

   Onze liefde voor La Palma zal altijd blijven bestaan en nu zelfs nog groter worden. Weldra dooft de vulkaan en zal er een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis beginnen. Het eiland dat al zo bijzonder was, zal nóg magischer zijn. Wij roepen mensen op om deze unieke locatie te komen bezoeken. De bevolking heeft nu het toerisme hard nodig om er weer bovenop te komen. Hopelijk mag La Palma ook op uw steun rekenen. Wij stellen in ieder geval ons huis en ons hart open voor wie het wenst.”

   Informeer of boek bij CASA SHANTI LA PALMA


    

   TIP !
   Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!