INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Europa > Frankrijk > Nouvelle-Aquitaine > Dordogne

   La Plumardie Basse

   8.6 /10 (1 recensie)

   La Plumardie Basse - Logeren bij Landgenoten in Frankrijk

   Bestaat je grootste wens erin gewekt te worden enkel en alleen door natuurgeluiden? Dan ben je ontegensprekelijk op de juiste bestemming bij La Plumardie Basse! De opzet van Luc & Louisette is jullie tijdens je verblijf te laten meegenieten van een wondermooie en rustige locatie, hetgeen zijzelf dagelijks beleven en waarderen.

   Je bereikt het domein van 25.000 m² via een boswegel en na een 300-tal meter is de bestemming in zicht, een prachtige oude stenen hoeve van circa jaar 1880 die smaakvol gerestaureerd werd door de Belgische eigenaars. La Plumardie Basse biedt 2 gîtes aan, waarvan één voor 4 personen (2 slaapkamers) en de andere voor 6 personen (3 slaapkamers en een privaat zwembad).

   Hoewel landelijk gelegen, is het kleine stadje ‘Le Bugue’, op slechts 7 km, handig voor al je dagdagelijkse boodschappen. Met een keuze uit 3 grootwarenhuizen en talrijke andere handelszaken kan je via dit grote aanbod dus zeer voordelig winkelen. Op dinsdagvoormiddag is er telkens een markt welke zeker het bezoeken waard is met vele streekgebonden producten. Ste. Alvère dorp is op 6 km verwijderd. Op maandagmorgen is er telkens een kleine markt met regionale producten.

   De Périgord is onder andere bekend om z’n lekkere wijnen waaronder de Bergerac & Pécharmant wijnen. De specialiteit van de streek is de foie gras en uiteraard alle andere ganzenproducten. Je zal ook de wilde paddestoelen kunnen waarderen die verwerkt worden in talrijke streekgerechten. In de omringende dorpen vinden allerlei evenementen plaats zoals gezellige avondmarkten, dorpsfeesten en brocante markten en dit voornamelijk tijdens de maanden juli en augustus.

   De prachtige natuur nodigt uit tot een actieve vakantie en er zijn volop mogelijkheden om wandel- of fietstochten te maken. Op de rivieren Vézère en Dordogne is het aangenaam kanovaren en zijn er talrijke strandjes met zwemgelegenheid. Voor de golffanaat zijn er nabijgelegen een aantal golfbanen.

   In beide gîtes bevinden zich brochures voor alle mogelijke toeristische uitstappen. ‘Les Eyzies de Tayac’ is het centrum van de meeste voorhistorische vondsten. Behalve het museum kan je ook de talrijke grotten bezoeken die de omgeving rijk is waaronder de grotten van Lascaux met de wereldberoemde prehistorische muurschilderingen of een kopij ervan, want de echte zijn veilig opgeborgen voor het nageslacht. Een bezoek aan de talrijke kastelen, middeleeuwse stadjes en dorpen zoals het bekende Sarlat is ook een aanrader.

   In de streek van de Perigord Noir (trouwens de meest toeristische, nabij Sarlat, Périgueux en Bergerac) is er een heel groot aanbod aan gîtes en chambres d’hôtes. Indien Luc & Louisette wilden slagen in hun streefdoel moesten ze een stapje verder gaan in hun opzet en het trachten anders te doen.

   Zo creëerden ze bv. een ‘Wellness’-complex bestaande uit 2 verwarmde en beveiligde zwembaden (waarvan 1 zwembad privé voor de gîte 1 – 3 slaapkamers – 6 personen). Ter plekke bieden ze een wondermooie Oosters getinte met mozaïek betegelde hammam en een sauna 2 avonden per week aan, op simpele afspraak privé te gebruiken. De aanwezige spa/jacuzzi is vrij in gebruik (éénmaal daags) en is geschikt voor 4 personen. Een fitnessruimte met 5 verschillende professionele apparaten is elke voormiddag ter beschikking voor de gasten en dit van 9u tot 12u. Ook is er een petanque piste aanwezig (alle toebehoren aanwezig).

   Tijdens het hoogseizoen (juli, Augustus) biedt La Plumardie Basse ter kennismaking aan de gasten telkens op zondagvoormiddag een welkomstdrank met brunch/tapas aan.

   Al deze faciliteiten worden aangeboden zonder enige meerprijs, dus geen verdoken kosten! Het gebruik van het bedlinnen (de bedden zijn opgemaakt bij aankomst), het keukengerij, het badlinnen, de strandhanddoeken en de badjassen, de taksen, het energieverbruik, de wifi en de eindschoonmaak zijn inbegrepen. Luc & Loouisette verlangen enkel van de gasten dat ze een goede opruiming verrichten met een stofzuiging en een reiniging van het sanitair. Ze bieden bij aankomst een hulppakket aan met o.a. toiletpapier, keukenrol, bronwater, fruitsap, wijn, zout, peper, …

   NIEUW SINDS 2020! Mogelijkheid tot ontbijt aan realistische meerprijs met veel huisbereide producten: lekkere huisgemaakte botercroissants, chocoladekoeken, broodjes, notenbrood.

   Beide gîtes zijn zodanig opgevat dat elkeen zich naar eigen keuze kan terugtrekken in totale rust en afzondering, en indien gewenst toch contacten kan leggen.

   Luc & Louisette garanderen een stukje paradijs in een oase van rust en je zult waarschijnlijk, de kreet ‘wauw’ niet kunnen onderdrukken, net zoals zij in 2005, toen ze dit unieke plekje ontdekten en zich dadelijk toeëigenden.

   Meer info op de website van La Plumardie Basse.

   er zijn geen afbeeldingen gevonden

     RECENSIES
   Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

    

     PRAKTISCHE INFO OVER LA PLUMARDIE BASSE

      +33 553 611 080 | +33 611 257 067
      https://gitesdordogne.fr/  


   Maximale Capaciteit: 10 personen

   Extra Faciliteiten :

   • Wifi beschikbaar
   • Kindvriendelijk
   • Huisdieren toegelaten
   • Zwembad aanwezig

      Luc & Louisette Vandecasteele – Lievens

     PLAN JE REIS NAAR LA PLUMARDIE BASSE


    
     LIGGING VAN LA PLUMARDIE BASSE

   Adres: Lieu-dit La Plumardie Basse, 24510 Sainte-Alvère, Frankrijk


    
   Informeer of boek bij LA PLUMARDIE BASSE