INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA ! (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Petra B&B: “Situatie onder Controle”

Petra Bed and Breakfast - Logeren bij Belgen in Jordanië

N.a.v. de grimmige toestand in het Midden-Oosten t.g.v. de ontwikkelingen met de terreurgroepering IS, kwam Jordanië de laatste weken enkele keren uitdrukkelijk in het nieuws als mogelijk doelwit voor terroristische acties. Reden genoeg om even ons licht op te steken bij landgenote Patricia Enkels die samen met haar echtgenoot Eid Al Hasanat Petra Bed and Breakfast openhoudt te Wadi Musa in het zuiden van Jordanië. Volgens Patricia is er geen reden tot paniek, maar blijft waakzaamheid geboden. Ze houdt dan ook continu de vinger aan de pols teneinde haar gasten correct in te lichten.

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Patricia en Eid. Hoewel in hun regio alles perfect veilig is, maken de toeristen zich grote zorgen. Voorlopig heeft één en ander geen implicaties op de bezettingsgraad van Petra Bed and Breakfast, maar Patricia kan haar bezorgdheid niettemin niet wegsteken: “Wij volgen hier uiteraard alle nieuwsberichten, zowel binnenlandse als buitenlandse, en volgen ook het reisadvies op dat op de website van de FOD Buitenlandse Zaken staat.”

Momenteel is het volgende te lezen op de Facebook-pagina van de Belgische ambassade: “Gezien de recente gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan onze landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging. Er wordt aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen.Er wordt ook aanbevolen de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten die hun aanwezigheid nog niet gemeld hebben worden verzocht dit te doen bij de Belgische Ambassade. De melding kan elektronisch gebeuren op amman@diplobel.fed.”

Patricia: “Wij merken in het zuiden van het land eigenlijk helemaal niets van de hele heisa. Er is momenteel geen negatief reisadvies voor Jordanië, maar er wordt uiteraard gevraagd de nodige voorzichtigheid in acht te nemen en je niet te midden van bijvoorbeeld demonstraties te begeven, maar dat lijkt me logisch.”

Hoe is de situatie intussen in andere regio’s van Jordanië? In het noorden is er momenteel een grotere militaire aanwezigheid, maar die concentreert zich vooral bij de grenzen en bij alle consulaten en ambassades in Amman. Er wordt afgeraden om het oude centrum van Amman (waar de citadel en het Romeinse Theater zijn gelegen) te bezoeken als Westerse toerist. Dat was ook zo tijdens de demonstraties in de periode van de Arabische Lente. Bij de Dode Zee heb je verder een aantal militaire ‘checkpoints’ maar die zijn er altijd omdat dit wordt gezien als de grens met Israël.

Meer informatie over het logement en de mogelijke toeristische uitstappen bij Patricia en Eid, vind je op de website van Petra Bed and Breakfast.

Petra Bed and Breakfast - Logeren bij Belgen in Jordanië

Petra Bed and Breakfast

 

 

 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019