INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer (optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer (optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   TIP

   Het Bij Landgenoten Magazine 2022 is er – 84 pagina’s vakantietips bij land- en taalgenoten – Vraag je Exemplaar aan
   NIEUW: MET LANDGENOTEN – Nederlandstalig Begeleide Kleinschalige Rondreizen, Overal ter Wereld – Bezoek de Website

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   Reizen naar het Buitenland: Er Begint Wat te Borrelen

   Dit artikel werd geschreven op 30/04/2020.

   Eén van de grote vraagtekens in deze corona-periode is of er zal kunnen worden gereisd naar het buitenland deze zomer. Nu de Europese landen hier en daar de lockdown beginnen te versoepelen, duiken ook de eerste berichten op over het opheffen van reisbeperkingen. Een stand van zaken.

   Buitenlandse toeristen zijn deze zomer welkom in Griekenland. Er zullen wel inreisvoorwaarden gelden én regels van toepassing zijn over de manier waarop gereisd en verbleven wordt.

   Wie deze zomer op vakantie gaat naar Sicilië, moet maar de helft van zijn vliegtuigticket betalen. Bovendien wordt de toegang tot het grootste deel van de musea en archeologische sites er gratis. Dat is althans het plan van de Siciliaanse regering, maar één en ander hangt natuurlijk ook af van de beslissingen van de Italiaanse overheid omtrent de exacte invulling van de versoepeling. Vooralsnog is deze in de pers verschenen informatie ook nog niet bevestigd op de website van de Siciliaanse toeristische dienst die – sinds de berichtgeving – erg moeilijk bereikbaar is. Eén en ander is een bewijs van de reishonger voor deze zomer.

   Oostenrijk overweegt toeristen toe te laten uit landen die het coronavirus onder controle hebben. Bilaterale overeenkomsten zouden dit mogelijk moeten maken.

   Enkele Europese ministers bevoegd voor toerisme hebben een soortgelijk plan opgevat om ‘toeristische corridors’ te openen tussen landen die het minst getroffen zijn. Tsjechië, Slovakije en Kroatië – waar het aantal besmettingen relatief laag is – zouden het toerisme al kunnen heropstarten, en ook Malta is het idee genegen. Binnen de corridors zouden strikte regels rond social distancing van kracht zijn en er zou uitvoerig getest worden. Vooralsnog is België het idee niet genegen.

   Voor Spanje, Portugal, Frankrijk en – zoals hierboven vermeld – Italië is het nog iéts te vroeg om concrete uitspraken te doen, omdat de regeringen hun beleid afstemmen op de evolutie van het virus. Toeristische accommodaties en stranden zullen er stapsgewijs heropend worden. Er zijn dus al positieve en hoopgevende tendenzen die de komende weken verder vorm moeten krijgen.

   In andere Europese landen en voor intercontinentale reizen is de situatie nog te onduidelijk. Zoals geweten hanteert Zweden nog steeds een erg soepel beleid.

   Een belangrijke voorwaarde is uiteraard dat de Belgische overheid de grenzen weer openstelt voor recreatief reizen. Ook Europa mengt zich in de discussie en opperde de laatste dagen de mogelijkheid van een COVID-19 paspoort om reizen toe te laten binnen de Europese Unie, dit vooral met de heropstart van het vliegverkeer in het achterhoofd. Vooral de Zuid-Europese landen dringen hierop aan, maar heel concreet is dit plan nog niet.

   Ter ondersteuning van landgenoten actief in het buitenlands toerisme, blijven we oproepen tot solidariteit. Er kan bij de meeste accommodaties aanspraak worden gemaakt op de Corona Garantie, waarbij verblijven kosteloos kunnen worden omgeboekt bij negatief reisadvies.