Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Woestijnkastelen en Stadskamelen

Zopas is een nieuw reisboek verschenen over Jordanië, waarin een opvallende passage is voorbehouden voor Petra Bed and Breakfast, de B&B van Patricia Enkels. Waarmee nogmaals bevestigd is dat logeren bij Belgen in Jordanië (vlakbij het historische Petra) welhaast een conditio sine qua non aan het worden is bij een bezoek aan dit inspirerende land…

Het reisboek / reisverslag luistert naar de inspirerende naam ‘Woestijnkastelen en Stadskamelen’. De auteur Ada Rosman – Kleinjan is hiermee niet aan haar proefstuk toe. Van haar hand verschenen eerder reisboeken over o.m. Myanmar, Namibië, Ghana en Peru.

woestijnkastelen

Het boekt telt 92 pagina’s (waarvan 10 pagina’s met schitterende kleurenfoto’s), een landkaart, een literatuur- en woordenlijst en heel wat handige tips uit de eerste hand. Zelfs voor wie geen plannen heeft om naar Jordanië te reizen, is het boek een absolute aanrader omwille van de prettige schrijfstijl en de manier waarop de auteur perfect de sfeer van het land weet weer te geven. En voor de prijs moet je het al helemaal niet laten, want ‘Woestijnkastelen en Stadskamelen’ kost slechts € 9,50 – exclusief verzendkosten. Rechtstreeks bij de auteur te bestellen via info@adarosman.nl – wie dat wenst, krijgt het exemplaar zelfs gesigneerd toegestuurd.

Het boek is een neerslag van een autoreis die Ada samen met haar man maakte doorheen Jordanië. We citeren even het voorwoord:

‘Ga je nog een boek schrijven over jullie reis naar Jordanië?’, vroeg ze toen ik vertelde dat we Jordanië hadden gekozen als onze volgende bestemming.
‘Nee, dat was ik niet van plan. We gaan niet zo ver weg en ook niet zo lang. Ik moet wel iets te vertellen hebben,’ was mijn reactie.
‘Dat vind ik jammer, want Jordanië is nu echt een land waar ik nog wel eens naartoe zou willen,’ zei ze.
Het zaadje was gezaaid en bleef in mijn geheugen haken. Misschien is het wel leuk om een kleinere uitgave van mijn Wombat reisboeken te maken, mijmerde ik verder? Kleintje Wombat?
Jordanië: een verre bestemming maar toch dichtbij. Een land met een eeuwenoude geschiedenis en de daarbij behorende ruïnes. Een oase van rust in het roerige Midden-Oosten. Een land met een prima infrastructuur en vriendelijke en behulpzame mensen. Een land waar je een mooie vakantie kunt houden, voor kortere of voor langere tijd. Een land waar je vol bewondering kijkt naar de Treasury van Petra en de rauwe schoonheid van de woestijn van Wadi Rum. Een land waar enkele keren per dag een welgemeend ‘Welkom in Jordanië’ tegen de toerist wordt gezegd.
Een land om een boek over te schrijven…

En dankzij de auteur kunnen we hier ook een fragmentje publiceren, waarin Petra Bed and Breakfast ter sprake komt :

Ondertussen zijn we experts geworden in het vinden van huizen in steden waar de straten geen namen en geen huisnummers hebben. We belanden bij het hoog gelegen, vierkante huis van Patricia die er direct aan komt lopen en ons hartelijk welkom heet. Ze had duidelijk naar ons uit zitten kijken. Wat een leuke stek!

Vanaf het balkon hebben we een prachtig uitzicht op de stad die aan onze voeten ligt. Een heerlijke, grote, schone kamer met vrolijke olifanten op de lakens en de slopen en een enorme badkamer waar je uit de voeten kunt.

‘Hier kan ik tenminste mijn tandenborstel zo neerleggen,’ lacht Jan.

Petra Bed& Breakfast heeft vier gastenkamers, die samen tien gasten kunnen herbergen. We besluiten ter plekke om hier een aantal nachten te blijven om zo vanaf een vaste stek een paar uitstapjes te kunnen maken. Het voelt direct erg vertrouwd.

‘Hoe doe je dat, wanneer er mensen willen komen die geen eigen vervoer hebben?’ vraag ik, aangezien deze locatie niet midden in het centrum ligt en openbaar vervoer zie ik hier niet helemaal naar toe gaan.

‘Nou, ze kunnen me altijd bellen, dan haal ik mijn gasten op. Ook heb ik een extra mobiele telefoon beschikbaar voor mijn gasten, zodat ze me altijd kunnen bereiken,’ legt ze uit.

‘s Avonds maken we kennis met haar man Eid, een echte paardenman die nergens anders zou kunnen wonen en leven dan dichtbij de woestijn.

Praktische info: ISBN 9783848231324 – € 9,50 rechtstreeks bij de Auteur Ada Rosman – Kleinjan

 

 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!


INFO AANVRAAG

Uw naam (*)

Uw email (*)

Onderwerp (*)

Uw bericht (*)

Ik ga akkoord met de privacyverklaring:
JA (*)


(*) Verplicht veld

X
RESERVATIE AANVRAAG

Naam (*)

Email (*)

Aankomstdatum

Vertrekdatum

Aantal personen (*)

Opmerkingen

Akkoord met de privacyverklaring:
JA (*)


(*) Verplicht veld

X
BIJ LANDGENOTEN
Form is not available. Please visit our contact page.
X
PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSIxMDAlIiBzcmM9Ii8vd3d3LnlvdXR1YmUuY29tL2VtYmVkL05NSXNTYUJEYktzP2F1dG9wbGF5PTEiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+
NIEUW: BIJ LANDGENOTEN TV
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte, win verblijven bij landgenoten, ...
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Na inschrijving ontvang je een e-mail met een link om je mailadres te bevestigen.
Ontdek onze Uitgaves
e-Magazine Wandelen
e-Magazine Fietsen
Magazine 2019