TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Ying Ying Travel: Nederlandstalig Begeleide Groepsreis naar Thailand (november 2024)

Van 12 tot 27 november 2024 organiseert Ying Ying Travel een Nederlandstalig begeleide groepsreis naar Thailand. Tijdens deze rondreis in Noord-Thailand beleef je twee unieke festivals: Loy Krathong en Yi Peng. Beide worden in Thailand ieder jaar gelijktijdig gevierd. Er is tijdens deze unieke groepsreis plaats voor minimum 7 en maximum 16 personen. Schrijf je tijdig in, want nu reeds is er bijzonder veel interesse voor deze Nederlandstalig begeleide reis die enkel openstaat voor land- en taalgenoten.

Yi Peng is het festival van het licht. Met het oplaten van duizenden lampionnen wordt er voor het komende jaar om een goed karma en geluk gevraagd. Tijdens Loy Krathong zie je hoe de Thai met bloemen, kaarsen en wierookstokjes versierde bamboemandjes, in de vorm van een lotusbloem, naar de oevers van rivieren, meren en zelfs de zee brengen. De kaarsjes en wierookstaafjes worden aangestoken en dan wordt de krathong te water gelaten. Hoe langer de kaars blijft branden, des te meer geluk in het komende jaar. Dit unieke schouwspel leidt elk jaar tot spectaculaire beelden op het water en in de lucht. 

In Noord-Thailand is Chiang Mai de uitvalsbasis voor een tweedaagse uitstap naar de bekende Gouden Driehoek (het drielandenpunt met Myanmar en Laos) én voor een vierdaagse tocht naar de bergdorpjes rond Pai en Mae Hong Sun. Het afgelegen Kayan-dorpje Huay Pu Keng langs de rivier Pai is enkel per langstaartboot bereikbaar en omringd door dicht regenwoud. Pai komt 's avonds tot leven door de bekende Pai Night Market. Tijdens een kookworkshop in Chiang Mai ga je in de leer bij de locals. In het landelijke gebied rond Chiang Mai maak je kennis met een boerenfamilie waarvan grootvader kampioen hanengevechten is en de zoon een gekend goochelaar. Na de dagelijkse "aalmoezen ceremonie", een uniek Boeddhistisch gebruik bij het krieken van de dag, brengt het tempelcomplex Wat Pha Lat rust en sereniteit. Een kleurrijke, traditioneel Noord-Thaise dansshow maakt je bezoek aan Chiang Mai compleet.

De bruisende hoofdstad Bangkok, met zijn eeuwenoude, gouden tempels, zijn pagodes en drijvende markten ontbreekt uiteraard ook niet in het programma.

Ying Ying Travel hecht erg veel belang aan authenticiteit en trekt graag flink verder dan de klassieke toeristische trekpleisters. Dankzij een sterk netwerk ter plaatse kan Ying Ying Travel jou tijdens iedere reis telkens die extra’s bieden. Je komt thuis bij vrienden, bent met specialisten op stap, reist in kleine groep en wordt Nederlandstalig begeleid! 

Benieuwd naar het gedetailleerd programma? Je vindt alle info op de website van Ying Ying Travel.

 Informeer of boek bij YING YING TRAVEL

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.