TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

Achter de schermen: Sabine en Jo (Maison Cancela)

Maison Cancela is gelegen op 740 meter hoogte in de Pyreneeën (Ariège). De woning is omringd door bergen. De GR10 passeert in het dorpje. Er is een grote tuin met verwarmd buitenzwembad. Elke avond kan je genieten van de gastentafel. Of je nu een avontuurlijke, een culturele of een rustige vakantie wenst, in de Ariège is er voor ieder wat wils. En gastkoppel Sabine & Jo zorgt voor de perfecte vakantie-ervaring.

Wie is Sabine?

Sabine had verscheidene jaren haar eigen sanerings- en benzinestationbouwbedrijf. Toen de markt verzadigd was, begon ze bouwprojecten te volgen. Als projectmanager weet ze hoe ze dingen moet doen en organiseren en weet ze hoe ze met mensen moet werken. Als ondernemer weet zij maar al te goed wat gezelligheid tussen mensen betekent. Deze gezelligheid en vriendelijkheid is nu een topprioriteit in haar pension.

Wie is Jo?

Als Managing Director van zijn eigen bedrijf dat de opleiding van luchtvaarttechnici verzekerde, reisde Jo meerdere malen de wereld rond en werkte en socialiseerde hij altijd met groepen mensen. Toen deze sector financieel in elkaar stortte, specialiseerde Jo zich in “Risk Management”, “Change Management” en Reorganisatie van bedrijven. Dit gaf hem de mogelijkheid om grote projecten binnen bepaalde bedrijven uit te voeren en zelfs te zetelen in de ondernemingsraad.

Jo en Sabine

Samen waren ze ook grote kampeerders en kozen altijd voor kleine campings waar sociaal contact met de eigenaren en andere kampeerders voorop stond. Vandaag onderhouden ze beiden dit sociale contact in hun bed and breakfast. Ze houden van reizen, lekker eten, een goede fles wijn en de vriendelijke mensen om hen heen.

Hun verhaal

Sinds 3 mei 2020 zijn Sabine & Jo de nieuwe eigenaars van Maison Cancela. Ze zijn een nieuw samengesteld gezin sinds 2013. Toen ze elkaar ontmoetten, hadden ze beiden de ambitie Mechelen, een stad tussen Antwerpen en Brussel, te verlaten om zich in het buitenland te vestigen. Jo heeft altijd gezegd dat hij de dag dat hij 60 jaar wordt naar Spanje trekt, zich in een zetel in de zon legt en niets meer doet... Toen Jo 55 was zijn ze beginnen zoeken naar een huis in Spanje, ergens tussen Valencia en Alicante. Zo hadden ze voldoende tijd en geen stress. Winter, lente, zomer, herfst, ze waren er in alle jaargetijden om er huizen te bezoeken. Daar ze toch enige rust wilden, hebben ze steeds tussen de 10 en 30 km weg van de kust gezocht. Ze hebben er prachtige huizen bezocht voor weinig geld maar... steeds 'in the middle of nowhere'; plaatsen waar echt niks te beleven valt en geen of heel weinig toeristische attracties zijn. Hier is dan ook het idee gegroeid om een B&B of een mini-camping te openen.

Dan zijn ze beginnen zoeken naar huizen om een B&B te starten of een kleine camping met enkele chalets. Plots zag Sabine een advertentie over een camping te koop in Escosse, een klein dorp naast Pamier in de Ariège in Frankrijk. Ze zijn dan een week eerder uit Spanje vertrokken om nog een week te kunnen vertoeven op die camping. Na ellelange discussies hebben ze dan toch besloten om zich niet aan de aankoop te wagen, gezien de hoge kosten om zowel elektriciteit, gas en septische put volgens de normen in orde te brengen. Ook zat er nog asbest in de daken van de chalets...

Het is dankzij die week op die camping dat ze de Ariège hebben ontdekt en besloten hebben om hier verder te zoeken en Spanje te vergeten. De volgende 3 jaren heeft Jo dan 45 huizen bezocht in de Ariège. Telken hij een huis had bezocht dat min of meer was wat ze zochten, zakte Sabine af naar Carcasson met het vliegtuig (in die tijd nog € 9,95 enkele vlucht) om dan samen het huis nog eens te bezoeken en samen terug naar België te rijden.

Tussen kerstmis en nieuwjaar 2019 had Jo 14 huisbezoeken gepland. Het was in die periode dat ze reeds een optie genomen hadden op 2 huizen. Het laatste te bezoeken huis bevond zich in Siguer en reeds onderweg zei Sabine: “Indien dit huis min of meer heeft wat we zoeken, nemen we het”. Ze waren overdonderd door de schoonheid en de rust van de natuur. Het was 26 december 2019 en de eigenaars zaten buiten op hun terras in de zon met de vensters wagenweid open. Hier op een hoogte van 740 m geeft de zon enorm veel warmte.

Uiteindelijk hebben ze op 31 december 2019 hun akkoord tot aankoop gegeven; het laatste weekend voor de lockdown hebben ze de acte getekend en zee zijn verhuisd op 3 mei 2020 in het midden van de lockdown. Wat een ervaring!

Na 5 jaar zoeken hebben ze dan eindelijk de plek van hun dromen gevonden in het zuiden van de Ariège; een plek waar de bergen van de Pyreneeën bijna letterlijk in hun achtertuin liggen, waar ze kunnen genieten van alle rust en stilte, maar waar ze tegelijkertijd ook veel toeristische attracties om zich heen hebben. Ondertussen heeft Sabine alle nodige opleidingen gevolgd en de licenties 'Grand Restauration' en 'Licence III' behaald.

Maison Cancela

Sabine & Jo hebben hun droom verwezenlijkt en zijn meer dan ooit vastbesloten om hun uiterste best te doen voor u als hun gast. Ze beschikken over 2 kamers met elk hun privé badkamer en een gîte van 36 m² voor maximum 4 personen waar je volledig onafhankelijk kunt in vertoeven.

Sinds 2022 hebben ze ook een “Gîte d’étape” geopend in het dorp van Siguer waar er tot 10 wandelaars kunnen overnachten. De GR10, een wandelpad doorheen de ganse Pyreneeën van oost naar west (965 km), passeert doorheen het dorp en er is dus een grote vraag van wandelaars om te kunnen overnachten, zich te kunnen bevoorraden, te
kunnen drinken, te kunnen eten en te kunnen ontbijten. Dit is allemaal mogelijk bij Maison Cancela.

Interesse in een verblijf bij Sabine & Jo in Maison Cancela? Meer info op de website.

 Informeer of boek bij MAISON CANCELA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!