TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2023 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

Achter de Schermen: Steve & Nancy Desmedt-Michielsens

In het dorpje Corrèze bevindt zich Le Parc des 4 Saisons, een mooie gerestaureerde manoir die omgetoverd werd tot een schitterende chambres d’hôtes. Lente, zomer, herfst en winter ontvangen Nancy & Steve en hun zoon Yarno mensen die willen onthaasten en een echt vakantiegevoel willen beleven. Luilekker, sportief, cultureel, culinair, … stel zelf je vakantie samen à la carte. ‘Een droom die werkelijkheid is geworden’, zo omschrijven Nancy & Steve hun chambres d’hôtes ‘Le Parc des 4 Saisons’.

We laten Nancy en Steve aan het woord: “Na onze hotelopleiding hebben we enkele jaren in de horeca gewerkt. Nancy als zaalverantwoordelijke/sommelier en Steve als (sous)chef in de keuken. We hebben ook in 1998 op de Kaaiman Eilanden gewerkt/gewoond. Na de geboorte van onze zoon in 2002, hebben we een broodjeszaak overgenomen in België. Die hadden we 11 jaar lang. We werkten keihard van ’s morgens tot ’s avonds, 6 dagen per week. Natuurlijk wisten we dat we dit tempo niet tot ons 60ste konden volhouden.

In 2015 begon onze zoektocht naar het geschikte pand. Waar het was gelegen maakte voor ons niet uit. De enige voorwaarden waren dat het op rij-afstand van België was, dat we in een dorp(je) lagen met een bakker, bank, post,… op wandelafstand, dat er een ‘collège’ voor Yarno in de buurt was én dat het betaalbaar was. Het moest ook een bestaande B&B zijn, want van verbouwen hebben we geen verstand (dat is geen eten en drinken hé). We zochten van Bordeaux tot Lyon, en van Limoges tot Toulouse.

Het allerbelangrijkste was dat we mensen konden ontvangen, verwennen met lekker eten, leuke babbels aan tafel,… op een plek waar iedereen tot rust kan komen, daar droomden we van.

En dat lukt wonderwel in ons prachtig huis in Corrèze. De sfeer is hier gezellig, ongedwongen, relaxed en persoonlijk!

En het dient inderdaad gezegd: het charmante gebouw van ‘Le Parc des 4 Saisons’ is omgeven door een groen park van 1 hectare. Het is een prachtig domein aan de voet van een heuvel met uitzicht op het oude gezellige dorpje Corrèze. De tuin is een groene oase door de vele bomen, struiken, bamboeperkjes en het uitgestrekte grasveld. De tuin is aangelegd met een prachtig terras en een zwembad. De zetels op het terras nodigen uit tot lekker lui genieten van de zon, rust en kalmte. Tussen het vogelgefluit door hoor je het kabbelende water van de verschillende natuurlijke bronnen op het domein.

De tuin van Le Parc des 4 Saisons is aangelegd met een prachtig terras en een zwembad.

Het verhaal van Nancy en Steve kwam bovendien in de media terecht: “Eind 2015 kwamen we toevallig in contact met Annemie Struyf. Wou dat lukken dat ze net een programma wilde maken over Belgen die naar Frankrijk emigreerde. Ze volgen ons 1 jaar lang. Ons vertrek, afscheid van familie en vrienden, onze aankomst, de eerste gasten, de heimwee, onze ergernissen en onze succesen. ‘La vie en Rose’ kwam 8 weken op de Belgische televisie. Zonder er zelf iets van te merken(omdat we in Frankrijk wonen 😊), werden we bekend in Vlaanderen.

Nancy & Steve raakten énorm bekend in Vlaanderen dankzij het programma van Annemie Struyf.

Het verhaal ‘Le Parc des 4 saisons’ … WORDT VERVOLGD


 
 Informeer of boek bij LE PARC DES 4 SAISONS

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!