TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Europa > Verenigd Koninkrijk > Wales

The Long Barn Mathry

10 /10 (1 recensie)

The Long Barn Mathry - Logeren bij Landgenoten in Wales

The Long Barn is gelegen in Mathry, Zuid-West-Wales, nog een ongerept stukje natuur in de wereld met het jaar rond een aangenaam klimaat en gemakkelijk bereikbaar met de wagen. Op 750 km van Antwerpen kan je genieten van de rust en gezelligheid die de Welse sfeer te bieden heeft.

Wandelaars genieten het jaar rond van de meer dan 1.000 miles aan wandelpaden. Vogelspotters fotograferen ontelbare aanwezige en overtrekkende vogels. Watersporters kunnen surfen, kitesurfen, coastering, kajakken,… Bergbeklimmers kunnen zich uitleven op de steile kliffen. Rustzoekende bezoekers geven zich over in de super gezellige pubs en genieten van de heerlijkste en eerlijkste maaltijden.

Wat zoek je? Kliffen, bergen, bossen, zandstranden, gezonde lucht, … Dit kunnen Jan & Anneke je allemaal garanderen. Allemaal op een zeer korte afstand van The Long Barn. Ze ontvangen je graag in één van de 3 cottages die ze ter beschikking hebben voor respectievelijk 4, 5 en 6 personen. Je bedje is opgemaakt en handdoeken liggen klaar.

De kennis van de streek delen ze graag en ze zorgen zodoende voor een onvergetelijke tijd. Vele bezoekers kunnen dit beamen. Hou er wel rekening mee dat een ervaring in The Long Barn leidt tot snel terugkomen en verder bezoeken van de streek.

In de reisgids ‘Tussen Reis en Roots’ van Erik Brusten lezen we het volgende over The Long Barn:

“Op onze tours door bestemmingen in het kader van dit ‘Tussen Reis en Roots’-project zijn we vooral gebiologeerd geraakt door vaak onvermoede toeristisch en artistiek interessante locaties met een verhaal en met banden met dit Belgenland. En daarin past een verhaal als logeren bij Belgen evenzeer, zeker als blijkt dat Jan en Anneke Heyninck uit Duffel de enige landgenoten in heel Wales zijn die ook accommodatie aanbieden voor vakantiegangers. We hebben met andere woorden heel graag kennisgemaakt met The Long Barn in Mathry.
Hun verhaal blijkt zich tot zes jaar geleden te hebben afgespeeld in Duffel. ‘Wij hebben daar jarenlang een gespecialiseerde bloemen- en plantenzaak gehad, ‘t Gieterke. Maar ik was ooit in een ver verleden in Frankrijk bevriend geraakt met iemand uit Wales en we zijn jarenlang contact blijven houden: veel van onze vakanties brachten we door in Wales. Tot ik op bepaald moment tegen Anneke zei: Als we nu eens hier een eigen stek zouden kopen, voor als we op pensioen zijn?’, vertelt Jan.
Het idee kreeg plots heel concreet vorm toen ze via een lokale makelaar en hun Welshe vriend vielen op de Long Barn, een oude leegstaande hoeve met een drietal cottages. ‘We hebben in september 2016 een bod gedaan en twee uur later was het van ons. Tja, dan gaat alles snel natuurlijk. We hebben onze kinderen op de hoogte gebracht, hebben onze zaak verkocht en enkele maanden later zijn we verhuisd. En we hebben nog geen spijt gehad van die beslissing, hè?’
Hoezeer ze dit stukje Wales omschrijven als Bokrijk, het koppel vijftigers spreekt met klem tegen als zou het hier steevast koud en regenachtig zijn. Jan: ‘Van nachtvorst hebben we hier geen last. Maar belangrijk: de gevoelstemperatuur ligt hier een pak hoger dan in België. We zijn hier met Kerstmis al gaan zwemmen in zee en hebben hier al jaren gehad dat we op 15 januari! in T-shirt buiten zaten te eten. En kijk die zonsondergang, da’s toch gewoon prachtig?’ Vanuit hun veranda kijken ze inderdaad uit over graanvelden en bossen terwijl de avondgloed de schaarse wolken en hemel kleurt in alle tinten oranje.
‘Je moet zeker eens gaan wandelen in de buurt. Door de velden kan je naar Abercastle en de grootste menhir van de omgeving. Je keert in een lus terug door het bos en de tuin van onze buurman naar de cottages.’ We trekken dus onze wandelschoenen aan, voelen ons aanvankelijk wat onwennig om door het maïs en graan te waden, maar dit is Groot-Brittannië: door velden en bossen lopen gegarandeerd wandelpaden, en met Jans uitleg in het achterhoofd ontdekken we inderdaad het dorpje, de menhir die uitkijkt over een eens te meer prachtige baai en massa’s veldbloemen. ‘We zijn zelf wandelaars en ontdekken ook graag tuinen, dan zitten we in Wales wel goed. In de maanden mei en juni kan je hier trouwens eilandjes aandoen waar papegaaienduikers nesten. Ik kan je verzekeren: die guitige vogels komen vlakbij. Maar je vindt hier ook zeehonden, prachtige baaien, maar evenzeer eeuwenoude monumenten. Het is een beetje jammer dat men niet meer uitpakt met het erfgoed dat hier te ontdekken valt. Je zal zien: aan de steencirkel van Gors Fawr zullen jullie helemaal alleen zijn.’ Zijn voorspelling klopte als een bus…
En wie krijgen ze dan als gasten over de vloer? ‘We hebben hier drie cottages in een self-catering formule, in onze tuin staat een barbecue die gasten kunnen gebruiken en we kunnen tal van tips voor uitstappen geven. We hadden aanvankelijk gedacht dat we wel wat landgenoten zouden kunnen ontvangen, maar dat is de afgelopen jaren slechts een minderheid gebleken. Covid en Brexit hebben ons op dat vlak zeker niet geholpen. Maar we hebben in 2021 toch een boerenjaar gehad: de cottages zaten constant vol met Engelsen en mensen uit Wales zelf, dat was wel verrassend. Maar dan krijg je soms ’s avonds telefoon: we zijn op weg naar jullie, maar zelfs met gps vinden we de cottage niet. Tja, dan kan je het beginnen uitleggen…,’ klinkt het met een brede lach.
Onze GPS en Google Maps wist The Long Barn wel perfect te lokaliseren. Maar toegegeven, het off-road traject leidt je schijnbaar naar het eind van de wereld. Maar daar wachten een hartelijk welkom, rust en stilte. Een ideale plek kortom om te onthaasten en de hectic en dagelijkse sleur even te vergeten!
En voor wie toch wil connecteren: er is wifi, hoor.”

Vragen of meer inlichtingen gewenst? Bekijk de website van The Long Barn Mathry of stuur even een mailtje.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven
Of wees eens super origineel, en bezorg ons een video review


 
 Informeer of boek bij THE LONG BARN MATHRY

  Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER THE LONG BARN MATHRY

     +32 459 517 442
     http://wandeleninwales.be/  


  Maximale Capaciteit: 15 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Kindvriendelijk
  • Huisdieren toegelaten (onder voorwaarden)

     Jan & Anneke Heyninck

    PLAN JE REIS

    LIGGING VAN THE LONG BARN MATHRY

  Adres: Rhoslanogfach SA62 5HG Mathry Embrokeshire, Wales


   
    THE LONG BARN MATHRY: WANDELBESTEMMING

  Wandelfan?
   
  THE LONG BARN MATHRY is een ideale wandelbestemming. Je leest er alles over in ons thematisch e-magazine 'Wandelen bij Land- en Taalgenoten'.
   
  Ontdek de mooiste wandelroutes in de omgeving.


   
    LIVE VIDEOGESPREK MET DE EIGENAARS VAN THE LONG BARN MATHRY
  Via 'Bij Landgenoten' kun je nu een live videogesprek met de eigenaar(s) van THE LONG BARN MATHRY boeken. Zit je nog met enkele concrete vragen, wil je even kennismaken met wie achter dit aanbod zit, ben je benieuwd naar uitstapmogelijkheden of naar arrangementen, maar kijk je ertegenop om veel over en weer te mailen? Boek dan een live videogesprek via onze beveiligde servers. De eigenaar zal je vragen graag beantwoorden en/of met plezier een reeks foto's of tips met je delen. Zo maak je 1-op-1 en in volle privacy kennis met de persoon die van je vakantie een droomvakantie zal maken. Deze dienst is volledig gratis. Het door jou gekozen tijdstip (max. 1 uur) is steeds onder voorbehoud en zal kort na je aanvraag door de eigenaar(s) worden bevestigd.
   
  Accommodatie
  Via
  Dienst
  Extra
  Tijdstip
  Recurring info
  Info
  Bevestiging
  We aren’t able to process your payment. Please, try again.
  Bedankt voor je Aanvraag!
  OPGELET: dit tijdstip moet nog bevestigd worden door de eigenaars van de accommodatie. Deze bevestiging volgt zo snel mogelijk via e-mail. Het voorlopige bevestigingsnummer is:


   
  Informeer of boek bij THE LONG BARN MATHRY

   Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.