TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

Achter de Schermen: Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen

Jacqueline Brakel en Geert van Heijningen - Torre Nova Resort & Spa

´Toen we hier pas woonden, kocht onze dochter een nieuwe schoolagenda. Daar stond op: ´Do not dream your life, live your dream´. Dat is precies wat wij hier doen.’ Jacqueline en Geert verhuisden in 2007 samen met hun kinderen Lisa en Stefan naar het middeleeuwse dorpje La Torre de Claramunt, veertig minuten rijden van Barcelona en 30 minuten van de stranden van de Costa Dorada. Hun monumentale huis Torre Nova Resort & Spa met maar liefst 1.200 vierkante meter vloeroppervlak is met veel smaak verbouwd en telt acht high-end vakantieappartementen die ze verhuren aan gasten die het authentieke binnenland van Catalonië willen beleven.

De oorspronkelijke bewoner was de markies van Gironella, vertelt Geert. ‘Toen zijn vader dood ging, omstreeks 1900, erfde de oudste zoon het dorpskasteel, de ´Torre´ van Claramunt. De jongste wilde niet achterblijven en liet toen dit gigantische huis bouwen op de heuvel pal tegenover het kasteel. In de jaren dertig van de vorige eeuw ging het over in andere handen en vanaf de jaren tachtig kwam het grootste deel van het huis leeg te staan, tot onze komst in 2007.’

De zoektocht

Geert was consultant in Nederland, Jacqueline werkte bij een zorginstelling. Toen ontstond het idee om naar Spanje te verhuizen. Beiden wilden even graag. Ze legden geld opzij en Geert ging steeds vaker naar Spanje om huizen te bekijken. ‘Ik heb er meer dan honderd gezien. We hadden uiteindelijk een lijst met 15 punten waar ons huis aan moest voldoen. Dicht bij Barcelona en het strand van Sitges, veel cultuur en natuur waren de belangrijkste voorwaarden. Toen ik in La Torre de Claramunt dit huis binnen ging en op het balkon het fantastische uitzicht zag, wist ik meteen dat dit pand te groot en voor ons eigenlijk te duur was, maar ook dat het ons droomhuis was. Gelukkig was Jacqueline het er direct mee eens. We hebben twee jaar de tijd genomen om onze plannen te ontwikkelen. Alleen de financiering verliep moeizaam. In dit gebied kwamen nauwelijks toeristen. De bankmensen in de buurt keken ons niet begrijpend aan, ook omdat het toentertijd hier crisis was. Uiteindelijk hebben vrienden deelgenomen in ons project, zodat we daarmee alles rond kregen.

Zelfvoorzienend en Duurzaam

Jacqueline en Geert gingen met veel plezier en beleid aan de slag. Ze namen de tijd om alles tot in detail volgens hun eigen visie op een ideale vakantieplek te verbouwen. Duurzaamheid was daarbij een belangrijk uitgangspunt. Met het puin dat uit het huis kwam werden terrassen in de tuin gevormd, volgens het ´cradle-to-cradle´ bouwprincipe. Het water voor het huis, maar ook voor het zwembad komt uit de eigen natuurlijke bron op het negen hectare grote landgoed. Het water wordt niet behandeld met chemisch chloor maar met milieuvriendelijke UV-lampen en speciale filters. Ook de elektriciteit, warm water voor douchen, zelfs voor de vloerverwarming en de verwarming van het zwembad in voor- en najaar wordt gegenereerd met zonnepanelen. Daardoor is Torre Nova CO2-neutraal en zelfvoorzienend. Doordat Geert en Jacqueline voor de verbouwing bewust mensen en bedrijven uit het dorp benaderden, ontstond er al snel een hartelijke band met de dorpsgemeenschap. De verbouwing was een feestje, aldus Geert. ‘Dat Jacqueline aan het eind van de dag frisdrank kwam brengen, hadden ze hier nog nooit meegemaakt.’ En ook de burgemeester zag snel de waarde voor het dorp van het toerisme dat ze voor ogen hadden.

Authentieke Beleving

Jacqueline en Geert zagen vanaf het begin veel mogelijkheden voor Torre Nova. ‘Er is een steeds grotere groep mensen van pakweg veertigplus die graag kiest voor kleinschaligheid, rust, authenticiteit en kwaliteit. Met het fraaie heuvellandschap van onze streek – het ´Toscane van Catalonië´ - en de vele wandelmogelijkheden hier in de buurt, maar ook de magische berg Montserrat die vlakbij ligt, de vele wijnbodega’s, de uitstekende restaurants, de spectaculaire zomerfeesten en de nabijheid van Barcelona en de stranden van de Costa Dorada kunnen we dat op Torre Nova allemaal bieden. We delen al onze lokale tips met onze gasten en laten ze contact maken met de mensen in het dorp, in de winkeltjes, restaurants en je kunt zelfs van een heerlijk Torre Nova ontbijt genieten op het terras van de dorpsbakker. Daar komt bij dat dankzij het zachte klimaat het verblijf hier het hele jaar door aantrekkelijk is. Voor- en najaar zijn ook heerlijke jaargetijden om hier te genieten.’

Thuis in Catalonië

Jacqueline en Geert hebben na ruim 15 jaar hun draai gevonden en voelen zich helemaal thuis in Catalonië. ´Als we terugkijken naar wat we met Torre Nova voor ogen hadden, is dat volledig gerealiseerd. Na de lastige covid-jaren draait het resort beter dan ooit tevoren, juist omdat we ons al daarvoor richtten op een aantal belangrijke tendensen in toerisme. Zoals kleinschaligheid, authenticiteit, kwaliteit, duurzaamheid en de toegankelijkheid voor mensen met een bewegingsbeperking´. En de waardering van hun gasten blijkt uit de mooie recensies op Google en Tripadvisor, en het feit dat ze al 7 keer een Zoover Gold Award wonnen. Maar terwijl hij nog een lekkere fles cava opent op het majestueuze balkon met uitzicht op het kasteel en het middeleeuwse dorp, bekent Geert dat ze hier niet voor het project of geld gekomen zijn, maar dat juist de kwaliteit van het leven de reden is dat ze hier zijn.  

Vakantieparadijsje

Torre Nova ademt veel sfeer. De monumentale entrée van het huis is prachtig. De appartementen zijn uiterst comfortabel met een goed gedoseerde en zeker niet overdadige luxe. Het is een gaaf gevoel als je de drie en halve meter hoge deur van je appartement opent en de deur soepel achter me in het slot valt. Het appartement heeft een ruime woonkamer met keuken en is van alle gemakken voorzien. Er zijn geen drempels in het huis waardoor het toegankelijk is voor iedereen. De bedden komen uit Nederland, vertelt Geert, want een lengte van 2m10 bleek in Spanje nauwelijks verkrijgbaar. ‘We willen dat iedereen hier comfortabel slaapt.’ En in het afgelopen jaar is ook een wellness gerealiseerd met sauna en jacuzzi. ‘Behalve dat we er graag zijn voor ervaren levensgenieters, komen hier ook veel families met kinderen. En wat we meer en meer zien zijn de zogenaamde ´tribal holidays´, met ouders, kinderen en grootouders´. Zo blijven Jacqueline en Geert steeds alert op nieuwe trends, om om het hun gasten naar de zin te maken. Torre Nova Resort & Spa is een paradijsje voor mensen die het échte Spanje willen beleven.

Bekijk hier het profiel op Bij Landgenoten van Torre Nova Resort & Spa. Meer info op de website van Torre Nova Resort & Spa

 Informeer of boek bij TORRE NOVA RESPORT & SPA

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!