TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Mijn B&B Droom: Anne-Jeth & Wijnand

In de reeks ‘Mijn B&B Droom’ volgen we mensen die één gemeenschappelijke droom koesteren: ooit een B&B te kunnen opstarten in het buitenland, veraf of dichtbij. We volgen deze mensen tot ze hun droom opbergen of effectief realiseren…

We starten deze gloednieuwe reeks met Anne-Jeth de Groot & Wijnand Mensink, respectievelijk 25 en 27 jaar oud. Afgelopen zomer zijn ze getrouwd en hebben ze hun huisje verbouwd. Zij wonen sindsdien in het pittoreske Gouda. Wijnand is actief in de internationale handel van noten en zuidvruchten en Anne-Jeth werkt voor een organisatie die zich inzet om kinderen en jongeren gezond op te laten groeien. In hun vrije tijd klussen ze graag aan hun huis, organiseren ze etentjes voor vrienden, en genieten ze van mooie reizen.

Begin januari hebben Anne-Jeth & Wijnand de vakantiebeurs in Utrecht bezocht, waar ze de stand van ‘Bij Landgenoten’ tegenkwamen. Ze werden direct enthousiast van het idee om op vakantie te gaan bij Nederlanders (of Vlamingen) overal ter wereld, en namen het ‘Bij Landgenoten magazine’ mee naar huis. Thuis hebben ze het meermaals doorgebladerd, en tijdens het lezen is een droom ontstaan die ze graag met jullie willen delen.  

Eén van hun dromen is om ooit een B&B in het buitenland te starten. Ze zijn beiden gastvrij ingesteld, houden van reizen en hebben een sociaal karakter. Het duurt waarschijnlijk nog enige jaren voordat dit plan werkelijkheid kan worden en daarom lijkt het hen in deze fase van hun leven ontzettend leuk en leerzaam om voor een aantal maanden een bestaande B&B/ hotel/ camping in het buitenland te runnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een B&B tijdelijk over te nemen wanneer de eigenaren voor een langere periode naar Nederland of Vlaanderen terugkeren, of zelf op vakantie willen. In zo’n situatie zien zij het als een leuke uitdaging om de locatie draaiende te houden.

Wie weet zien we dit sympathieke jonge Nederlandse koppel binnenkort dus terug als tijdelijke uitbater van een B&B, hotel of camping in het buitenland, als opstapje naar het uitbaten van een eigen B&B in de latere toekomst. Hoe realistisch deze droom is, kunnen Anne-Jeth & Wijnand op dit moment niet inschatten. Maar zoals Anne-Jeth het graag zegt: “Niet geschoten is altijd mis!”

Vanaf nu zullen wij de vinger aan de pols houden bij Anne-Jeth & Wijnand, en opvolgen of hun droom werkelijkheid wordt. Heb je vragen of suggesties voor dit jonge koppel, laat het ons dan even weten. We spelen je vraag dan graag door. Koester je zelf de droom om een B&B uit te baten, en wil je deze droom delen met onze bezoekers? Ook in dat geval mag je ons contacteren.

Wijnand & Anne-Jeth koesteren de droom om een B&B uit te baten.


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!