TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Caroline Biemans (Lugar do Pego) Maakt Romandebuut

Lugar do Pego is een kleinschalige accommodatie in midden-Portugal, midden in de wijnstreek de Dão, in de natuur, op 1 ha eigen grond met zicht op de bergen en bossen en een dorpje in de verte. Een bijzonder inspirerende omgeving, want eigenaar Caroline Biemans maakte er haar romandebuut. `Samenloop´ is vanaf nu te koop.

Caroline (1965) schreef eerder een managementboek: Spirit! Meer zin in samenwerking.

`Samenloop´ is haar eerste roman. Ze was vennoot bij een organisatieadviesbureau en bekleedde diverse directiefuncties. In 2015 is zij geëmigreerd naar Centraal Portugal waar ze midden in de natuur woont.

`Samenloop´ is een roman, deels fictie en grotendeels waargebeurd, over het leven in Portugal waar Carolines zwager, `Hendrik´, eind tachtiger jaren naartoe is verhuisd. Op zoek naar ruimte om te boeren, ontmoet Hendrik in Portugal de Portugese Eva, en ze worden verliefd op elkaar. De gepassioneerde Hendrik jaagt met gaandeweg steeds meer overtuiging een vrijer bestaan na voor zijn gezin. Aangestoken door het enthousiasme van haar broer over zijn nieuwe vaderland is ook Hendriks zus Demi naar Portugal verhuisd. Zij ontmoet de in Nederland wonende Caroline die daardoor voor een keuze komt te staan. Dan verandert het soms moeilijke maar vrolijke Portugese leven van het ene op het andere moment ingrijpend. Grote uitdagingen beschreven in kleine belevenissen. Een roman over het verlangen naar vrijheid, over moed, liefde en verlies. Grotendeels gebaseerd op ware gebeurtenissen.

De Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom (auteur van onder meer `Meester Mitraillette´) schrijft: “Samenloop is als een dans van liefde en verlies, in een zwierige, dan weer ingetogen stijl. Het is een indringend verhaal over hoe liefde zoveel sterker is dan een herinnering.

Proeflezers vonden het een boek dat vlot en aantrekkelijk leest. Het is beoordeeld door een manuscript beoordelaar die het mooi en vlot geschreven noemde, bij vlagen literair. Het zal die lezers aanspreken die van reizen houden of van Portugal, nieuwsgierig zijn naar emigratieverhalen, spiritualiteit en avonturen van anderen, ook als die zich op de grens van leven en dood afspelen.

Wie benieuwd is naar het romandebuut van Caroline, kan het boek hier dus bestellen.

En wie zijn vakantie wil doorbrengen bij één van de hoofdpersonages én de auteur van het boek, kan terecht op de website van Lugar do Pego.


 
 Informeer of boek bij LUGAR DO PEGO

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!