BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Frankrijk > Nouvelle-Aquitaine > Corrèze

La Roseraie

10 /10 (10 recensies)

La Roseraie - Logeren bij Belgen in Frankrijk

Vakantiewoning ‘La Roseraie’ bevindt zich in Cublac. Het dorpje Cublac ligt op de grens van de Corrèze en de Dordogne in Zuid-West-Frankrijk, op 800 km van Brussel. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de mooie natuur en de talrijke bezienswaardigheden te verkennen.

Het betreft een rustig gelegen, gelijkvloerse woning voor zes personen. De woning heeft een lichtinvalrijke leefruimte – met open keuken en salon – en is voorzien van alle comfort. Je beschikt over drie slaapkamers, een badkamer met dubbele wastafel en ruime douche met glazen deur. In de garage staat een wasmachine gratis ter beschikking. Alle ramen zijn voorzien van elektrische rolluiken.

Baby’s en (jonge) kinderen zijn van harte welkom. Voor hen is alle materiaal (bijv. babystoel, babybed, babybad, verschoonkussen, enz…) aanwezig en gratis te gebruiken.

De woning heeft haar eigen verwarmd zwembad, een poolhouse en een groot terras. Op het terras staat een pingpongtafel en naast de woning is er een petanquepleintje. Het omheinde zwembad bevindt zich net naast het terras. Dit is ideaal voor families met baby’s en/of jonge kinderen. In de grote tuin staan een schommel met glijbaan en een speelhuisje.

Wifi, het verbruik van water en elektriciteit en de verblijfstaksen zijn reeds inbegrepen in de huurprijs.

Vakantiewoning ’La Roseraie’ ligt samen met de woningen ‘La Laureraie’ en ‘La Lavanderaie’ binnen het ‘Domaine du Panorama’. Elke woning is volledig vrijstaand en omringd door een bloemen- en plantentuin met een groenscherm dat u de nodige privacy biedt.

De talrijke prehistorische sites (Les Eyzies, de grotten van Lascaux, …) liggen binnen een straal van 45 km. Langs de rivier de Vézère zijn er heel wat grotten. De Dordogne is niet alléén bij ingewijden bekend vanwege haar bijzondere band met de prehistorie. Hier kun je in de talloze grotten bewijzen zien dat onze voorvaderen tienduizenden jaren geleden de Dordogne al als een bevoorrechte streek beschouwden.

De Dordogne wordt het land met 1000 kastelen genoemd. Heel wat kastelen kunnen worden bezocht: Hautefort, Losse, Beynac, Castelnaud, Fénelon, … In de regio zijn er talrijke mooie tuinen: Les Jardins de l’Imaginaire, Jardins d’Eyrignac, Marqueyssac, Hautefort, etc. Aan oude dorpjes ontbreekt het zeker niet. Typisch voor de streek zijn de daken met platte, los op elkaar gestapelde stenen als dakpannen. Sarlat, Saint-Geniès, Saint-Crépin Lacypierre zijn daar mooie voorbeelden van. Het dorp Collonges-la-Rouge, gebouwd met rode veldstenen is ook mooi om te zien.

Daarnaast zijn er op de rivier de Dordogne heel wat stuwdammen (‘Barrage’). Ze bevinden zich in de streek van Argentat, ten oosten van Brive. Voorbeelden hiervan zijn de Barrage d’Argentat, Barrage du Chastang en de Barrage de l’Aigle. Wie met de wagen wat rondtoert, zal zeker ook de eenden- en ganzenkwekerijen en de vele notelaars opmerken.

Kortom, de streek heeft heel wat te bieden, en vakantiewoning ‘La Roseraie’ kan hierbij dienst doen als perfecte uitvalsbasis.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

 


 
 Informeer of boek bij LA ROSERAIE

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER LA ROSERAIE

     +32 485 62 79 81
     http://domainedupanorama.com  


  Maximale Capaciteit: 6 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Kindvriendelijk
  • Zwembad aanwezig

     Greet Mulier

    PLAN JE REIS NAAR LA ROSERAIE

    LIGGING VAN LA ROSERAIE

  Adres: 10-14 Rue du Panorama, 19520 Cublac, Frankrijk


   
  Informeer of boek bij LA ROSERAIE