TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Ronny & Jip Starten Nieuw Avontuur in ‘Au Ciel Étoilé’

Ronny & Jip - Au Ciel Étoilé

In 1996 gingen Ronny & Jip samen op reis naar Italië. Jip vertelde toen over zijn droom om ooit in het buitenland een B&B te beginnen. Ronny was meteen gewonnen voor het idee. Een jaar later zag hij een advertentie met huizen te koop in Zuid-Frankrijk. Ze hadden graag naar Italië verhuisd, maar Italiaans spraken ze niet, dus werd het Frankrijk.

In de zomer van 1998 gingen ze drie weken op zoektocht. Ze hadden ondertussen drie panden doorgekregen van de makelaar. Hun huis (het latere L’Ancien Mas Bouzige) zat daar al tussen. Van Monaco tot de Cévennes hebben ze bezocht. Ze waren echter op slag verliefd op dat ene pand en de onderhandelingen begonnen. Op 5 november 1998 werd de akte verleden in Nîmes. Dolgelukkig waren ze met hun ruïne. Gelukkig was Jip architect. Hij is dan met het ontwerpen begonnen.

Verschillende keren zijn de plannen gewijzigd. De eerste jaren hadden ze twee appartementen en drie kamers. Maar appartementen en B&B, dat combineerde niet in hun pand. Vervolgens werden de gîtes weer omgebouwd tot kamers, en zo hebben ze jaren gewerkt. Hard gewerkt, want het succes van “Met 4 in Bed” had hen geen windeieren gelegd.

In 2021 wilden ze gas terug nemen en de vijf kamers omvormen tot drie gîtes/B&B-kamers. Ondertussen waren ze immers 24 jaar verder en hadden ze nog geen enkel moment spijt gehad van ons avontuur. Toch hebben ze in februari 2022 beslist om de grote boerderij te verkopen nu ze volledig op en top gerestaureerd was, en een kleinere B&B te starten met drie kamers. Dat werd dus Au Ciel Étoilé – gelegen op amper een 40-tal kilometer van hun vorige pand. Centraal gelegen tussen Nîmes, Avignon en Uzès. Op de grens van de Gard en de Provence, op wandelafstand van de Pont-du-Gard en 60 km van de Middellandse Zee.

Het subtropische klimaat van de Gard spreekt vele vakantiegangers aan. Het woeste landschap van de Ardèche in het noorden en de mooie dorpjes van de Provence in de nabijheid. De streek kent een zacht en zonnig mediterraan klimaat met hete en droge zomers, gematigde temperaturen in de lente en de herfst. De maanden mei en september zijn ideale perioden om deze streek te bezoeken. De toeristische drukte valt dan mee en de temperaturen zijn aangenaam. Er zijn 300 dagen zon per jaar. Het landschap is zeer afwisselend: bergachtige gebieden, rivierkloven, beboste heuvels, lagunes, zandstranden en bekende wijngebieden wisselen elkaar af. Je vindt er unieke bouwwerken zoals de Romeinse Pont du Gard, de arena van Nîmes, het théater van Orange en zoveel meer. Je raakt niet uitgekeken in de vele historische steden, Orange, Uzès, Avignon, Arles, Nîmes, Montpellier,…. waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen of zelfs tot de Romeinse tijd.

Meer info op de website van Au Ciel Étoilé.


 
 Informeer of boek bij AU CIEL ÉTOILÉ

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!