TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Perscentrum

Een vakantiewoning: een interessante investering binnen de mogelijkheden

Credits foto: Pixabay | darkmoon1968

Nu het weer beter gaat met de economie, durven mensen langzamerhand weer te investeren. Helaas is het vastzetten van geld op een spaar- of depositorekening niet echt een optie om je vermogen te laten groeien of zelfs om haar waarde te laten behouden. De rente valt lager uit dan de inflatie, waardoor investeerders het geld dat zij hebben weggezet, alsnog zien verdampen. Vermogen dient bij investering echter te groeien, waardoor steeds meer mensen hun geld beleggen. Maar ook dit is niet geheel zonder risico. Sommige economen voorspellen dat er een nieuwe financiële crisis ophanden is. Mensen zoeken naar betrouwbare investeringen, met een voldoende winstperspectief.

Investeren in een vakantiehuis

Het investeren in vastgoed wordt over het algemeen – ondanks de huizencrisis – nog steeds gezien als een veilige en toch winstgevende investering. Dit komt deels doordat de oorzaken van de huizencrises zijn weggenomen door aanpassingen in het economische stelsel. Voor veel mensen biedt het investeren in een vakantiehuis op de favoriete vakantiebestemming belangrijke voordelen.

Ben jij geen globetrotter, maar is er een specifieke plek op aarde waar jij tot rust komt? Waar je misschien eigenlijk zou willen wonen na je pensioen? Dan is het investeren in een vakantiehuis een hele interessante optie, niet alleen voor je eigen vakantiegenot.

Vele Belgen kopen een vakantiehuis op hun favoriete bestemming, bijvoorbeeld ergens in Europa,  zodat ze – behalve dat zij daar zelf vaker hun vakantie kunnen doorbrengen – deze ook kunnen verhuren aan potentiële andere vakantiegasten. Het onderhoud van de woning kan – als het huisje zich in een vakantiepark bevindt – worden uitbesteed aan de mensen die daar woonachtig zijn. Onderhoud kun je natuurlijk ook zelf plegen. Op deze wijze genereer je niet alleen inkomsten uit de verhuur van je vakantiehuis. Het levert ook op dat je van goedkopere vakanties kunt genieten en het grote geld in ‘veilige stenen’ geïnvesteerd is.

Financiering

In de meeste gevallen hebben mensen geen eigen vermogen om een tweede vakantiehuis zonder een hypotheek te kunnen bekostigen. Om winst te halen uit de verhuur van de woning, zouden je maandlasten onder het maandelijkse verhuurtarief uit moeten komen. Ook dat is voor sommige mensen helaas niet een optie. Als ze al het geld voor een hypotheek kunnen verkrijgen, kunnen de maandlasten zodanig hoog oplopen, dat de verhuuropbrengst de kosten alleen maar drukt. Ook dan hoeft er niet per se sprake te zijn van een probleem, omdat het geld in je eigen huis wordt geïnvesteerd. Misschien wil je een lagere hypotheeklast. Dan is geld lenen daarnaast nog een optie, tegen een betrekkelijk laag rentetarief. Dat dit geen onmogelijke of onverstandige exercitie is, blijkt uit het feit dat meerdere mensen je al zijn voorgegaan.

Waar kan ik het beste een vakantiehuis kopen?

Heb je zelf geen droomplek? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de lokale woningmarkten overal ter wereld. De website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken biedt informatie over werken in het buitenland.


 

TIP !
Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!