BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Frankrijk > Nouvelle-Aquitaine > Landes

Château du Bec du Gave

Château du Bec du Gave

Het 19de-eeuwse domein Château du Bec du Gave is gelegen in de zuidelijke Landes (Frans Baskenland) aan de samenvloeiing van de Adour en de Gave. Het biedt, naast een smaakvol ingericht interieur en 5 stijlvolle kamers, een prachtig uitzicht op deze rivieren en de Pyreneeën.

Het domein is gelegen in Port de Lanne, op 30 km van de Atlantische kust. In de buurt bevinden zich het middeleeuwse Bayonne (30 km), de kuststad Biarritz (40 km), Dax met zijn thermale bronnen (20 km) en het Spaanse San Sébastian (85 km).

Met de wagen is Château du Bec du Gave vlot bereikbaar via de A64.

Nabijgelegen luchthavens zijn deze van Biarritz (40 km), Pau (80 km), Bordeaux (170 km), Toulouse (270 km) en de Spaanse luchthaven van San Sebastian (70 km).

Er is gratis parking op het domein, dat volledig omheind en beveiligd is.

Het domein was oorspronkelijk een grote boerderij die in het begin van de 18de eeuw werd verworven door Justus Anthonis Van Oosterom, een Nederlandse koopman die zich in 1708 met zijn gezin vestigde in Bayonne. Zijn zoon, Antoni Van Oosterom, een wijnhandelaar, bouwde in 1744 een eerste woning aan de samenvloeiing van de Gave en de Adour (le “Bec du Gave”). Zijn zoon, Richard van Oosterom (met toevoeging “Dubec”) vergrootte later deze woning.

Nadien kwam het domein in handen van de heer Labarthe, postmeester van beroep. Hij was eigenaar van het gebouw tijdens de Franse revolutie en liet in 1791 de kapel en een grote schuur bouwen. Deze laatste brandde in 1966 af ten gevolge van een blikseminslag. Het huidige kasteel werd in 1852 gebouwd door de bankier baron Pierre Henri d’Artigues. In deze economische bloeiperiode wou de bourgeoisie haar succes tonen door woningen te construeren die geïnspireerd waren op de grote hotels die in de steden gebouwd werden, maar met een doorgedreven symmetrische indeling.

Het ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs. Voor het diner kan je terecht in de nabijgelegen restaurants.

De kamers zijn gelegen op de tweede verdieping van het kasteel.

Meer info op de website van Château du Bec du Gave.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

 
  VIDEO VAN CHÂTEAU DU BEC DU GAVE


 
 Informeer of boek bij CHÂTEAU DU BEC DU GAVE

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER CHÂTEAU DU BEC DU GAVE

     +33 785 343 637 | +33 786 887 546
     https://chateaudubecdugave.com  


  Aantal Kamers: 5
  Maximale Capaciteit: 10 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Eigenaars bereikbaar via Whatsapp (+33785343637)

     Philippe Van Melle

    PLAN JE REIS NAAR CHÂTEAU DU BEC DU GAVE

    LIGGING VAN CHÂTEAU DU BEC DU GAVE

  Adres: 2351 Route du Bec du Gave, 40300 Port-de-Lanne, Frankrijk


   
    LIVE VIDEOGESPREK MET DE EIGENAARS VAN CHÂTEAU DU BEC DU GAVE
  Via 'Bij Landgenoten' kun je nu een live videogesprek met de eigenaar(s) van CHÂTEAU DU BEC DU GAVE boeken. Zit je nog met enkele concrete vragen, wil je even kennismaken met wie achter dit aanbod zit, ben je benieuwd naar uitstapmogelijkheden of naar arrangementen, maar kijk je ertegenop om veel over en weer te mailen? Boek dan een live videogesprek via onze beveiligde servers. De eigenaar zal je vragen graag beantwoorden en/of met plezier een reeks foto's of tips met je delen. Zo maak je 1-op-1 en in volle privacy kennis met de persoon die van je vakantie een droomvakantie zal maken. Deze dienst is volledig gratis. Het door jou gekozen tijdstip (max. 1 uur) is steeds onder voorbehoud en zal kort na je aanvraag door de eigenaar(s) worden bevestigd.
   
  Accommodatie
  Via
  Dienst
  Extra
  Tijdstip
  Recurring info
  Info
  Bevestiging
  We aren’t able to process your payment. Please, try again.
  Bedankt voor je Aanvraag!
  OPGELET: dit tijdstip moet nog bevestigd worden door de eigenaars van de accommodatie. Deze bevestiging volgt zo snel mogelijk via e-mail. Het voorlopige bevestigingsnummer is:


   
  Informeer of boek bij CHÂTEAU DU BEC DU GAVE