TIP!

Laat je verrassen door de Dordogne dankzij het fiets- en/of wandelarrangement van Maison Chabrat. MEER INFO HIER


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

‘De 2de Corona-Zomer’ – Aminata B&B en Gîtes

Aminata B&B & Gîtes

In de zomer van 2021 publiceren we regelmatig een artikel over hoe het toeristische hoogseizoen verloopt: een zomer waarin Corona voor het tweede jaar op rij de krantenkoppen beheerst en de reisplannen beïnvloedt. We polsen bij Belgische en Nederlandse uitbaters hoe zij de zomer beleven. Getuigenissen uit de eerste hand…

Aminata B&B & Gîtes is gelegen in één van de mooiste stukjes van Frankrijk in het pittoreske dorpje Pontcirq in het departement Lot. Aminata beschikt over 2 B&B-kamers met eigen badkamers en 3 verschillende gîtes. Eigenaars Ann & Danny getuigen hoe het seizoen er voorlopig uitziet.

“Een nog slechtere keuze maken bij het omverwerpen van je leven kan haast niet… Ons eerste jaar dat we graag klanten hadden ontvangen in onze compleet gerenoveerde B&B & Gîtes, startte op 1 januari 2020, hét Coronajaar.

Maar geen nood, wij zijn heel positief ingesteld. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om buiten (het mooie weer is dan wel een voordeel) alles nog mooier te maken en de renovaties die we al konden doen niet meer uit te stellen. Financieel niet zo gemakkelijk. De verkoop van onze camper die we aanschaften om onze zoektocht naar een huis hier in de Lot te doen en die zou dienen om in warme oorden te gaan ‘overwinteren’ en zo toch ook zelf nog vakantie te kunnen nemen in de zon, heeft de nodige centen moeten opleveren om verder te kunnen. En verder hebben we natuurlijk zoveel mogelijk gerecycleerd want het hout werd schaars en duur en de materialen vaak onvindbaar.

We legden een nieuwe parking aan en een groot houten terras en pasten onze stockageruimte aan als gezellige en praktische cave. Daar kunnen we nu ontbijt serveren in plaats van in onze privé, aan een lange tafel en met een extra zithoek.

Er kwam ook een extra toiletje zodat de mensen (wanneer we nog veel grondiger dan voordien poetsen en ze eerder aankomen of later blijven) daar terecht kunnen.

Voor de rest voelen we de Corona hier in de Lot niet zo heel hard. We kennen ook niemand die getroffen is door Covid-19 hier in de buurt. Een positief gevolg van de hele bizarre periode is dat het hier nog gezelliger en nog mooier en praktischer is geworden en aangezien we heel kindvriendelijk zijn ingericht we nu nog meer een ideale vakantiebestemming geworden zijn voor grotere bubbels en groepen (max. 18 personen).

Daarnaast blijft het voor mensen die apart willen komen en de rust verkiezen toch nog mogelijk hier hun eigen stekje op te zoeken want we maakten verschillende gezellige hoekjes en schaduwrijke plekjes in de natuur.

Hoewel we deze periode niet snel zullen vergeten, zijn we er met een heel positieve kijk op de hele zaak nog goed vanaf gekomen tot nu toe. Laat nu de mensen nu maar zelf komen oordelen.”

Kijk je ook nog uit naar een leuke vakantie? Meer info op de website van Aminata B&B & Gîtes.


 
 Informeer of boek bij AMINATA B&B EN GÎTES

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!