INFO AANVRAAG

  Uw naam (*)

  Uw email (*)

  Uw GSM-nummer(optioneel)

  Bij Landgenoten Club Lidnummer

  Onderwerp (*)

  Uw bericht (*)

  ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus zes? (antwoord in cijfers)


  (*) Verplicht veld

  X
  RESERVATIE AANVRAAG

   Naam (*)

   Email (*)

   GSM-nummer(optioneel)

   Bij Landgenoten Club Lidnummer(optioneel)>

   Aankomstdatum | Vertrekdatum

   Aantal personen (*)

   Opmerkingen

   ANTI-SPAM Hoeveel is drie plus vijf? (antwoord in cijfers)


   X
   BIJ LANDGENOTEN
   Form is not available. Please visit our contact page.
   X

   KOM TOT RUST IN DE ALGARVE!

   Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

   ‘De 2de Corona-Zomer’ – Cum Grano Salis

   Cum Grano Salis

   In de zomer van 2021 publiceren we regelmatig een artikel over hoe het toeristische hoogseizoen verloopt: een zomer waarin Corona voor het tweede jaar op rij de krantenkoppen beheerst en de reisplannen beïnvloedt. We polsen bij Belgische en Nederlandse uitbaters hoe zij de zomer beleven. Getuigenissen uit de eerste hand…

   Cum Grano Salis (Italië, Umbrië) is een B&B, ondergebracht in een prachtige historische ‘Casa Colonica’ daterend uit 1882. Het huis met weelderige tuin en zwembad is gelegen op een heuvelflank aan de rand van Castello delle Forme. Het beschikt over 3 mini-suites met modern sanitair en een gastenkamer met badkamer. Alle slaapkamers zijn gelegen aan de tuinzijde van het gebouw en garanderen een absolute rust. Paul & Bart getuigen hoe het seizoen er voorlopig uitziet.

   “Wat een verademing was het om enkele weken terug onze eerste gasten van het seizoen te kunnen (mogen) verwelkomen. Normaliter gebeurt dit bij ons met Pasen, nu was het pas op 19 juni. Het waren de eerste moedige – want een PCR of snelle antigeentest voor inreizen in Italië was nog vereist – Vlamingen die echter volop genoten hebben van het zeer warme weer, onze authentieke casa colonica én de veelheid aan interessante bezienswaardigheden én culinaire vertroetelingen die Umbria te bieden heeft. Nu is het weer even stil, een periode die wij ook nog goed kunnen gebruiken om zelf onze tweede dosis van het vaccin te krijgen (één van ons twee moet daar ook nog eens voor over en weer naar België). Doch eind deze maand barst het hier volop los: met uitzondering van enkele dagen, zijn wij tot een stuk na half oogst dan volzet. En ook september is al goed bezet.

   Niet dat dit alles ons seizoen nog kan redden: ten slotte hebben wij voor het tweede jaar op rij ons voorjaar moeten missen. Hopelijk blijven de besmettingen ook nog verder naar beneden gaan (Italië in het algemeen en Umbrië in het bijzonder doet het op dat vlak zelfs veel beter dan België). Of dat het geval zal zijn,  zal vooral van het gedrag van de toeristen afhangen. Belgen zijn op dat vlak over het algemeen gelukkig vrij gedisciplineerd. In onze bed & breakfast zijn we het ondertussen al gewoon om na de dagelijkse poetsbeurt van gastenkamers en gemeenschappelijke ruimtes, ook nog eens alle contactoppervlakken met alcohol te ontsmetten. Hierdoor en met de combinatie van mondmaskers en social distancing zijn wij in elk geval vorige zomer zonder besmettingen kunnen doorkomen. De bijkomende bescherming door de vaccins moet het mogelijk maken om dit jaar volledige veiligheid te kunnen garanderen. In Italië is ondertussen een kleine 40% van de bevolking boven 12 jaar volledig ingeënt en meer dan 65% heeft minstens één dosis gekregen. Hier zijn ook nauwelijks anti-vaxers.

   Zo goed als alle bezienswaardigheden zijn al een tweetal maanden open; er zijn ook al eerste schuchtere pogingen voor kleinschalige evenementen in openlucht: een reeks concerten in het keramiekstadje Deruta (op een steenworp van onze bed & breakfast), een afgeslankte versie van het jaarlijkse Festival ‘dei Due Mondi’ in Spoleto en een reeks jazzconcertjes in Perugia. Grote sagra’s (eetfestijnen in openlucht in de dorpjes) of Palio’s (o.a. de Palio delle Barche, een historische botenrace op en rond het Lago Trasimeno in Passignano) zullen er deze zomer nog niet zijn; doch deze regio heeft zoveel te bieden dat niemand zich kan vervelen (overigens zorgen wij er wel voor dat dit niet gebeurt).    

   Onze gasten van vorig jaar waren unaniem blij dat ze toch gereisd hadden: iedereen vond het hier stukken veiliger dan in België. De lage bevolkingsdichtheid, de vele natuur én het gedisciplineerd zijn van de Italianen (jawel hoor: dit was voor ons ook een verrassing) droegen en dragen daar natuurlijk veel toe bij.

   Aarzel dus niet en kom naar deze fantastische regio van Midden-Italië. Indien je minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent, heb je alleen het Europese groene Covid-certificaat nodig (én een registratie via een dPLF, digitale PLF). Tussen 19 en 29 augustus en tussen 20 en 26 september hebben wij nog 2 kamers vrij. Van 9 tot 17 september kan er nog één kamer geboekt worden. Wij wensen iedereen in België en Nederland alvast ‘buone vacanze’ ! Un gran bacio (een dikke kus) uit Umbria!”

   Kijk je ook nog uit naar een leuke vakantie? Meer info op de website van Cum Grano Salis.


    
    Informeer of boek bij CUM GRANO SALIS     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!