TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Italië > Toscane

De Gelukkige Ezels

De Gelukkige Ezels - Gli Asini Felici - Logeren bij Taalgenoten in Italië

De boerderij ‘Gli Asini Felici’ (De Gelukkige Ezels) ligt midden tussen de wijnvelden, olijfgaarden en bossen tegen de uitlopers van de Apennijnen op circa 450 meter hoogte. Vanaf het terrein heb je een prachtig uitzicht over het dal van Pescia en Uzzano (provincie Pistoia). Je kunt zelfs Lucca zien en Monte Serra, waarachter Pisa ligt. Bij helder weer kan je zelfs een glimpje van de zee waarnemen.

Een bochtige weg brengt je naar de boerderij ‘De Gelukkige Ezels’ – een boerencamping volgens ecologische principes, die volledig ecologisch is herbouwd en voorzien van alle moderne comfort. Dierenliefhebbers kunnen hart ophalen, want naast twee gelukkige ezels zijn er ook honden en katten.

Ter plaatse kun je logeren in twee appartementen (Fontana en Fornellino), twee volledig ingerichte safaritenten (Timo en Benjamino) op circa 200 meter van elkaar, een compleet ingerichte lodge (Acacia) in het nog iets verder gelegen bos, een tent voor 4 personen of een caravan. Of je kan gewoon een staanplaats uitkiezen en zélf je tentje neerzetten. Het gemeenschappelijk zwembad is open van begin juli tot eind augustus. Het badhuisje beschikt over twee douches, twee wastafels en twee toiletten.

Honden zijn welkom (max. twee per gastgezin), mits ze sociaal zijn met de andere dieren. De tenten zijn omheind en kunnen voorzien worden van een hondenhok. Wel bij reservering even melden.

Ook de herfst is een mooi jaargetijde voor een vakantie bij de Gelukkige Ezels. De temperatuur is aangenaam en in Florence en Lucca zijn veel minder toeristen. De bossen kleuren prachtig en restaurants serveren heerlijke (wild)gerechten en gebruiken lokale seizoensproducten zoals tamme kastanjes.

Overwinteren is hier ook mogelijk.

Doesjka Korthals woont al sinds 1982 in Italïe. Na haar afstuderen in 1979 was er het begin van een tandartsenoverschot in Nederland. Daarom is ze naar Florence verhuisd om daar haar geluk te beproeven. Na 5 jaar bij een Florentijnse tandarts te hebben gewerkt, opende ze haar eigen praktijk en in 2004 kocht ze op Pianacci een oud, vervallen boerderijtje. Het is afgebroken en weer herbouwd volgens ecologische principes. Sinds 2008 woont ze hier met Stefan. Samen runnen ze het landgoedje Gli Asini Felici (De Gelukkige Ezels) met bijbehorende boerencamping.

Meer info op de website van De Gelukkige Ezels.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven
Of wees eens super origineel, en bezorg ons een video review


 
 Informeer of boek bij DE GELUKKIGE EZELS

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER DE GELUKKIGE EZELS

     +31 628 770 044
     https://www.vakantiewoning-toscane.nl/  


  Maximale Capaciteit: 50 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Kindvriendelijk
  • Huisdieren toegelaten (onder voorwaarden)
  • Zwembad aanwezig

     Doesjka Korthals (NL)

    PLAN JE REIS

    LIGGING VAN DE GELUKKIGE EZELS

  Adres: Via dei Pianacci 9, 51010 Uzzano, Italië


   
    LIVE VIDEOGESPREK MET DE EIGENAARS VAN DE GELUKKIGE EZELS
  Via 'Bij Landgenoten' kun je nu een live videogesprek met de eigenaar(s) van DE GELUKKIGE EZELS boeken. Zit je nog met enkele concrete vragen, wil je even kennismaken met wie achter dit aanbod zit, ben je benieuwd naar uitstapmogelijkheden of naar arrangementen, maar kijk je ertegenop om veel over en weer te mailen? Boek dan een live videogesprek via onze beveiligde servers. De eigenaar zal je vragen graag beantwoorden en/of met plezier een reeks foto's of tips met je delen. Zo maak je 1-op-1 en in volle privacy kennis met de persoon die van je vakantie een droomvakantie zal maken. Deze dienst is volledig gratis. Het door jou gekozen tijdstip (max. 1 uur) is steeds onder voorbehoud en zal kort na je aanvraag door de eigenaar(s) worden bevestigd.
   
  Accommodatie
  Via
  Dienst
  Extra
  Tijdstip
  Recurring info
  Info
  Bevestiging
  We aren’t able to process your payment. Please, try again.
  Bedankt voor je Aanvraag!
  OPGELET: dit tijdstip moet nog bevestigd worden door de eigenaars van de accommodatie. Deze bevestiging volgt zo snel mogelijk via e-mail. Het voorlopige bevestigingsnummer is:


   
  Informeer of boek bij DE GELUKKIGE EZELS