TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Achter de Schermen

IN MEMORIAM: Bart Boots

Bart Boots - Outline Travel

Op 04/12/2022 vernamen we het overlijden van Bart Boots, die jarenlang deel uitmaakte van de Bij Landgenoten familie en terug te vinden was op onze website en in onze gedrukte publicaties. We herinneren ons Bart als een gedreven, gepassioneerde en vooral erg boeiende man, ietwat mysterieus, ietwat guitig, maar vooral recht door zee en sterk gelovend in alles wat hij ondernam. Je kon hem af en toe terugvinden als standhouder op een beurs. Was hij zelf geen standhouder, dan passeerde hij ook wel eens als bezoeker – zonder veel poeha, maar met de bescheidenheid die hem zo typeerde.. In 2018 publiceerden we onderstaand stukje over hem. We houden dit artikel actief op onze site, als herinnering en eerbetoon aan deze zeer bijzondere man…

Op slechts 750 km van de Belgische grens, aan de rand van het Boheemse woud, bevindt zich het piepklein dorpje Jiřičná, de uitvalsbasis van Outline Travel in Tsjechië. In dit Belgisch getint dorp is Bart Boots kind aan huis. Hij bezorgt er via zijn reisbureau jaarlijks honderden Belgen (en dan vooral families met kinderen) een onvergetelijke vakantie. Bart en zijn team zorgen elke dag hier voor een nieuw avontuur: een familie afvaart, nightsurvival, hoogtepiste of een verhalenwandeling. Grenzend aan de tuin van dit centrum bevindt zich de Outline B&B en op het Jiřičná zomerterras kan je terecht voor een ‘Klosterman’, een gezellig babbel of voor streekinfo. In de ruime tuin achter het pension kan je, aan de rand van een kabbelend beekje ook de rust opzoeken.

En dan te bedenken dat dit alles het gevolg is van een toevalligheid. Een 20-tal jaren terug ging Bart met een aantal vrienden op verkenning in Centraal-Europa. Hierbij kwamen ze toevallig in het Boheemse Woud terecht. Al snel werden ze verliefd op het land en op de bewoners: ze leerden enkele Tsjechen kennen die Duits spraken en die mee hun schouders hebben gezet onder het ontstaan van de reisorganisatie Outline Travel.

Outline Travel heeft zijn basis in Tsjechië stelselmatig verder uitgebouwd. Bart kan daarbij niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de goede samenwerking met de Tsjechen hierbij is geweest. Dankzij hun hulp én vriendschap slaagde hij erin zich perfect te integreren.

Na verloop van tijd werd een oude brouwerij aangekocht en omgebouwd tot het Outline gastenverblijf. Rond de brouwerij werd een sportcentrum uitgebouwd, waarbij direct werd gefocust op een soft adventure aanbod voor jongeren: mountainbiketochtjes, kajakken, kletterparkoersen of paintball, … In de loop van het schooljaar kwamen er al snel veel schoolgroepen naar de regio en tijdens de vakanties ontdekten families met kinderen dit pareltje in het Boheemse woud. Het Outline Centrum Jiřičná stond dus al snel op de kaart.

Door de goede samenwerking met de Tsjechen heeft Bart – samen met zijn collega’s – nu dus een B&B, een verblijfshuis en een buitensportcentrum in eigen beheer. Zowel grote groepen tot 120 deelnemers als kleine families kunnen hier hun gading vinden.

Outline Travel biedt ook andere reizen naar Tsjechië aan en is na ruim 20 jaar een echte specialist van de regio geworden. Het aanbod is heel divers: avontuurlijke gezinsvakantieformules, UNESCO autorondreizen, rondreizen bij landgenoten in Tsjechië, Praag anders dan anders, fiets- en wandelvakanties, … Ook op maat kunnen trips worden uitgewerkt. Alle medewerkers spreken de taal en kennen het land door en door. Bart Boots zorgt hierbij als bevlogen bezieler enthousiast voor een constante instroom van nieuwe ideeën en innovatieve plannen.

Dat Tsjechië intussen énorm in de lift zit als vakantiebestemming, stemt Bart bijzonder gelukkig: “Tsjechie is hét te bezoeken land. Vlot bereikbaar, betaalbaar, veilig, rijk aan vele nieuwe initiatieven, én begenadigd door een uitgestrekte natuur.”