TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Europa > Frankrijk > Nouvelle-Aquitaine > Charente-Maritime

La Demeure d'Aliénor

9.8 /10 (2 recensies)

La Demeure d'Aliénor is een traditionele charentaise met eigentijdse charme, met veel licht en openheid. De sfeer in het huis is bijzonder kleurrijk en gastvrij en biedt voor 7 personen een comfortabel familiaal verblijf aan.

De grote tuin met wilde bloemen en fruitbomen loopt verder door in vochtige graslanden en poelen tot aan de estuaire van de Gironde. Niet te missen, de ooievaars in de tuin op zoek naar takken om hun nest te perfectioneren en later de jongen die leren vliegen, een verbazingwekkend spektakel. De glooiende heuvels rondom het domein met wijngaarden en zonnebloemakkers nodigen uit tot een fikse wandeling.Voor recreatieve fietsers die het iets vlakker willen, zijn er voldoende mogelijkheden richting de pittoreske haventjes.

Wijngaarden zijn hier aan het einde van de Charente-Maritime en het begin van de Bordeaux wijnstreek, le Bordelais, alom aanwezig. Met de veerboot naar De Médoc met bezoek aan de grote wijnkastelen, producenten van “les meilleurs grands crus du monde” met ronkende namen zoals Margaux, Saint-Julien, Saint-Estèphe, Pauillac.

Aan de kust heeft de vakantie iets van een zoete droom, de fijne zandstranden van Vaux Sur Mer, Royan en Saint-Georges-de-Didonne, worden onderbroken door badplaatsen die nog lijken op dorpjes. Talmont-sur-Gironde, “un des plus beaux villages de France” is een echte aanrader.

Tussen de oesterkwekerijen van Marennes en l’Ile d’Oléron zetten de typische visrestaurants oesters en zeevruchten op de kaart.

De naam La Demeure d'Alienor is genoemd naar de historische figuur van hertogin Aliénor d'Aquitaine, achtereenvolgens koningin van Frankrijk en Engeland. Ze was niet alleen intelligent en buitengewoon mooi. Omdat Aquitaine met de bijhorende graafschappen ongeveer een kwart van Frankrijk omvatte met rijke steden zoals Bordeaux, Saintes, La Rochelle, en ook landbouwgronden, was hertogin Eleonora d'Aquitaine de rijkste en machtigste van de feodale vorsten van Frankrijk.

La Demeure d'Aliénor is een groot huis, uitgerust met een zeer comfortabele keuken. Voor ontbijt of table d'hôtes wordt niet gezorgd. Je kan zelf rustig kokkerellen, groenten uit de tuin nemen kan op vraag. Indien je dat wenst, kunnen de eigenaars boodschappen doen voor je aankomt: bezorg hen je boodschappenlijst en alles staat netjes klaar in de keuken en gekoeld in de frigo. Er wordt afgerekend bij aankomst.

Meer info op de website van La Demeure d'Aliénor.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven
Of wees eens super origineel, en bezorg ons een video review
  VIDEO VAN LA DEMEURE D'ALIÉNOR


 
 Informeer of boek bij LA DEMEURE D'ALIÉNOR

  Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER LA DEMEURE D'ALIÉNOR

     0033 967 154 874 | 0032 499 197 426
     http://www.lademeuredalienor.fr/nl/  


  Maximale Capaciteit: 7 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Kindvriendelijk
  • Zwembad aanwezig

     Joris Verhaegen

    PLAN JE REIS

    LIGGING VAN LA DEMEURE D'ALIÉNOR

  Adres: 10 Route Basse, 17150 Saint Thomas de Conac, Frankrijk


   
  Informeer of boek bij LA DEMEURE D'ALIÉNOR

   Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.