BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!
 VIP-PROFIEL

Europa > Italië > Puglia

Villa Lavanda

10 /10 (9 recensies)

Villa Lavanda - Logeren bij Taalgenoten in Italië
Regio : Europa > Italië > Puglia
AccommodatietypeB&B
Maximale Capaciteit: 7 personen
Beheerder(s): Jenny Stolk (NL)

Villa Lavanda (Italië, Puglia) telt 3 mooie kamers en je hebt altijd het privégebruik van je badkamer. Verblijf is inclusief o.m. ochtendjassen, strandlakens, föhn, etc. Er is een gastenlounge met koelkast/DHZ bar en boekenbank. Het zeer uitgebreide ontbijt vindt meestal plaats op de overdekte veranda met uitzicht op de mooie tuinen. Er is gratis Wi-Fi in en rond Villa Lavanda.

De eigenaars van Villa Lavanda wonen sinds 1997 in Puglia en weten dus veel over de streek en over de geschiedenis ervan. Ze kwamen al langer in de streek en namen dan altijd al de mozzarelle mee uit Noci en ook de olijfolie ging vroeger mee in 5-literblikken. Puglia heeft uitstekende lokale wijnen (nieuw is een gidsje met adresjes om die te gaan proeven) en een heerlijke keuken, waarbij vooral de antipasti kunnen worden aanbevolen. Ook liefhebbers van rauwe zeevruchten kunnen hier (bij vertrouwde adressen) goed aan hun trekken komen.

De belangstelling voor de streek en haar geschiedenis resulteerde in een mooi infoboek met de interessantste plaatsen, de mooiste stranden en de lekkerste restaurantjes. Hierin vind je de meer bijzondere excursies en plaatsen die bezocht kunnen worden. De eigenaars hebben echt hun best gedaan om voor de gasten die uitstappen te vinden die je vakantie onvergetelijk maken. Nieuw  is een gidsje met veganistische en vegetarische restaurantjes.

Villa Lavanda is zeer centraal gelegen voor een groot deel van Puglia. De buurplaats is Alberobello met haar Trulli en verder o.a. Monopoli, Polignano a Mare, Bari, Taranto, Lecce, Martina Franca, Ostuni en de Itrië Vallei. De dichtstbijzijnde stranden liggen op 23 km, waarbij je keuze hebt tussen de Adriatische en Ionische Zee. Puglia is bekend om haar droogstenen muurtjes, maar bijvoorbeeld rond Matera (net in Basilicata – Culturele Hoofdstad van Europa 2019) ziet het landschap er weer heel anders uit. Deze plaats kom je ook uitgebreid tegen in de nieuwste James Bondfilm. Het is 45 minuten rijden naar Matera.

Gasten krijgen altijd al een oplopende korting over de gehele duur vanaf 3 nachten. Voor vroegboekers die 7 nachten verblijven is het mogelijk, indien voorafgaande en opvolgende boekingen dit mogelijk maken, om eerder in te checken en later uit te checken. Bovendien krijgen zij mits rechtstreeks en voor tenminste 7  nachten geboekt een extra korting van 5% als dit voor 1 maart plaatsvindt.

Nieuw zijn de workshops Pugliese keuken. Deze worden gegeven door Dita, de dochter van Jenny en zijn in het Nederlands. Dita en haar man Giuseppe heropenen in januari 2022 ook hun Agriturismo restaurant dat enkele dagen per week is geopend en aangezien je daarheen te voet kunt gaan over de privéweg, kan iedereen een glaasje drinken.

B&B Villa Lavanda is in feite Adults only (gasten vanaf 18 jaar), maar als men alle kamers bespreekt of in de maand augustus kan daarvan afgeweken worden.

Gebruik van een wasmachine is mogelijk tegen een kleine vergoeding.

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk de hulp van de eigenaresse in te roepen voor het vinden en kopen van een huis in Puglia. Er is voor ieder budget wat moois te vinden en velen doen dit nu ook als belegging voor de verhuur als alternatief voor de lage of zelfs negatieve rente op spaartegoeden en de te hoog opgelopen huizenprijzen in eigen land. Een nieuw concept is dat huiseigenaren uit Nederland nu de huizenprijzen daar zo hoog liggen, hun huis verkopen en de hypotheek aflossen en met het verschil een huis in Puglia kopen. Dit vooreen hypotheekvrij leven en velen kunnen tegenwoordig op afstand werken. Ook komt er, zeker nu het leven zoveel duurder wordt, meer belangstelling voor de mogelijkheid om als je je permanent in Puglia vestigt in een dorp met max. 20.000 inwoners, te genieten van een flattax van maar 7% op je buitenlandse pensioenen en dat gedurende 10 jaar, dus dat scheelt een flink bedrag jaarlijks.

Meer info op de website van Villa Lavanda.

  RECENSIES
Klik hier om de recensies te lezen / een recensie te schrijven

 


 
 Informeer of boek bij VILLA LAVANDA

       


   
    PRAKTISCHE INFO OVER VILLA LAVANDA

     +39 0804 949 904 | +39 3356 947 038
     https://villalavanda.eu/  


  Aantal Kamers: 3
  Maximale Capaciteit: 7 personen

  Extra Faciliteiten :

  • Wifi beschikbaar
  • Eigenaars bereikbaar via Whatsapp (+393356947038)

     Jenny Stolk (NL)

    FACEBOOK STREAM VILLA LAVANDA


   
    PLAN JE REIS NAAR VILLA LAVANDA

    LIGGING VAN VILLA LAVANDA

  Adres: Strada Provinciale per Castellaneta 102/A, Noci BA, Italië


   
    WEERSVOORSPELLING VOOR VILLA LAVANDA


   
  Informeer of boek bij VILLA LAVANDA