TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.


Nieuws van bij Landgenoten > Perscentrum

Vintage 2-persoons Gîte in de Dordognevallei

Le-Manoir-Souillac-Colombard-5

Jan en Marion heten je welkom in Le Manoir. Het landhuis annex koetshuis en grote schuur staat in Souillac, in het hart van de Dordognevallei.

Marion contacteerde ons met interessant nieuws over de 5de gîte die op het domein beschikbaar is.

"Het is zover: vijf jaar wonen we nu in Zuid-West Frankrijk, en we hebben zonet de renovatie van onze vijfde en laatste gîte achter de rug. Muren fris geschilderd, gordijnen gestikt, vloer geboend en… met veel goesting en plezier meubeltjes bij mekaar gezocht. Want we droomden nu al een tijdje van een echte vintage inrichting. We waren als eens op twee toffe echte authentieke lage ladenkasten gebotst, en van thuis uit brachten we de nachtkastjes mee die ooit nog in Jan's kinderkamer stonden. Hadden we maar alles van toen bewaard, denken we nu...

In een plaatselijke ‘troc’, zo heten de tweedehandszaken hier, vonden we een schitterend bijzettafeltje/leeslamp: een rond blad op drie fijne pootjes, en voorzien van een hoge, oranje lampenkap. Voor geen geld, dat durven we wel bekennen, maar zo schattig! Een volgende strooptocht leverde een gele formica keukentafel op. En wat later botsten we op de stoelen die we er perfect naast gedroomd hadden. Op zoek naar de ideale kleerkast schuimden we het internet af en jawel, op Leboncoin, dé Franse zoekertjessite bij uitstek, vonden we een schitterend exemplaar dat zowel qua afmetingen als qua indeling precies dàt was wat we zochten. Hmm… weliswaar op ruim een uur rijden van bij ons. Wat naar Franse normen natuurlijk echt niet zoveel is. Wij er dus heen met remorque en zin in een daguitstap. De lieve verkoopster, die vaders oude huis snel leeg wou, gaf er ons als bonus nog het bijpassende bureautafeltje bovenop.

Een paar praktische feiten: het vakantiehuisje heet Gîte Colombard, het is geschikt voor 2 personen en heeft een oppervlakte van 45 m². Het heeft een open keuken met alles erop en eraan, een zitruimte en een slaapgedeelte. In de badkamer: 2 lavabo’s, het toilet en een ruime (ook netjes gerenoveerde) douche. Het terras is zuidgericht. Met barbecue. En uiteraard spring je naar believen in het zwembad. Dat meet 12 op 6 en bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw.

In het laagseizoen huur je de gîte met een minumum van 3 nachten. Je kiest dan zelf je dag van vertrek en aankomst. Vanaf 2 nachten is het zelfs mogelijk om de gîte te huren als gastenkamer. In dat geval zijn ontbijt, lakens en handdoeken, schoonmaak en verwarming in de prijs inbegrepen. In het hoogseizoen huur je de gîte van zondag tot zondag. Dat doen we met opzet omdat steeds meer mensen liever een dagje later op vakantie vertrekken dan een hele zaterdag in de file te staan. Vertrek je toch liever op zaterdag? Vraag dan naar onze gîte Manseng. Die is weliswaar niet vintage, maar ook heel mooi..."

Naast de gîtes is er ook B&B Le Manoir.

Meer info op de website van Gîtes Le Manoir.

 Informeer of boek bij GÎTES LE MANOIR

    Neem contact op met deze aanbieder voor tarieven en beschikbaarheid.

         


     

    TIP !
    Boek hier je vliegtickets voor de laagste prijs!