TIP

Het Bij Landgenoten Magazine 2024 telt 80 pagina’s vol topadresjes bij land- en taalgenoten. Vraag het aan VIA DEZE LINK.
Word lid van de Bij Landgenoten Club en krijg korting bij ruim 100 accommodaties. Inclusief gratis magazine! WORD LID.
Op zoek naar een wandelvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Wandelen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een fietsvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Fietsen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een gezinsvakantie met kids? Raadpleeg ons e-magazine ‘Met Kids bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een culinaire vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Culinair Genieten bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een lange vakantie of een workation? Raadpleeg ons e-magazine ‘Lange Verblijven bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een actieve vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Actieve Vakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een golfvakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Golfvakanties bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een huisdiervriendelijke vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Honden Welkom bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Trouwen in het buitenland of een honeymoon bij landgenoten? Raadpleeg ons e-magazine ‘Trouwen bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.
Op zoek naar een adults only vakantie? Raadpleeg ons e-magazine ‘Adults Only bij Land- en Taalgenoten’ via DEZE LINK.

BESTEL NU HET GRATIS BIJ LANDGENOTEN MAGAZINE!

Perscentrum

Zo Doe je Inspiratie op voor het Interieur in je Vakantiewoning 

Ben je als eigenaar van een vakantiewoning toe aan het vernieuwen van het interieur in je vakantiehuis? Passen je huidige meubels niet meer bij je persoonlijke smaak en de laatste trends op het gebied van interieur? Er zijn verschillende manieren waarop je inspiratie op kunt doen, om het interieur op passende wijze te vernieuwen. Soms is het al voldoende om bijvoorbeeld een nieuwe relaxzetel in huis te plaatsen. Een relaxzetel kan als heuse eyecatcher binnen je interieur dienen. Het trekt de aandacht van een gast weg bij de minder fraaie hoekjes in de woonkamer. Overigens worden relaxzetels niet alleen in de woonkamer gebruikt; je kunt ze ook in de slaapkamer terug laten komen. Creëer zo een plekje om je af en toe even terug te trekken! 

Denk na over het toekomstig gebruik van je vakantiehuis 

Bij een grondige renovatie van een vakantiewoning is het verstandig na te denken over het toekomstig gebruik ervan. Mogelijk wil je meer families met kinderen ontvangen. Dit kan invloed hebben op de wijze waarop je de beschikbare ruimte indeelt; met een nieuwe tussenwand creëer je een extra slaapkamer voor kinderen. Andersom wil je je misschien eerder focussen op oudere gasten zonder kinderen. Denk dan aan hun behoefte om beneden te slapen. Niet alleen het verplaatsen van de slaapkamer kan een optie zijn; makkelijker is de investering in bijvoorbeeld een van de sta op stoelen bij Meubelzorg of een vergelijkbare aanbieder. Een goede eerste stap om het comfort in het vakantiehuis te vergroten. 

Kijk naar de wijze waarop kleuren gecombineerd kunnen worden 

Men is bij het inrichten van vakantiewoningen geneigd al snel te kiezen voor subtiele kleuren; pasteltinten doen het vaak goed. Toon lef door deze subtiele kleuren te combineren met een aantal accentkleuren. Het zijn felle kleuren, waarmee je een kamer in je vakantiehuis karakter kunt geven. Denk aan kleuren als rood, oranje, groen en paars. Je verwerkt ze in de meubels die je gebruikt, in de raamdecoratie of bijvoorbeeld in het behang op de wand. Combineer niet alleen verschillende kleuren, maar ook meerdere materialen met elkaar. Denk aan een mix van leer voor de bekleding van de relaxzetel, met hout voor het tafelblad bovenop een metalen poot. Hout kun je ook terug laten keren in de slaapkamer; gebruik een stuk van een boomstam als nachtkastje.